2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. desember 2019 20:00 Premier League 2 Division 1 2019/20 12

Oppsummering

City EDS tapte 0-2 for Southampton fredag kveld. Dermed er City sist på tabellen.

Det har gått trått for City EDS i Premier League 2 denne høsten. Det var riktignok en opptur da laget slo Blackburn 3-0 borte i forrige kamp, men i går kveld fikk laget en ny nesestyver da det ble tap 0-2 borte for Southampton, som dermed gikk forbi City, mens de lyseblå nå er nede på sisteplass på tabellen igjen. Tapet var det sjuende så langt denne sesongen, på tolv kamper spilt. Selv om City altså står i fare for å rykke ned om ikke resultatene bedrer seg, skal det sies at det er meget jevnt i bunnen av tabellen. Mens City ligger sist med 9 poeng, har Southampton på plassen over 10, og det samme har Wolves på plassen over der igjen. Over Wolves finner vi Blackburn med 11 poeng, så det er altså få poeng som skiller i bunnen.

Gårsdagens bunnoppgjør ble avgjort takket være en Saints-scoring like før pausen, og en like etter. Dommeren mente like før hvilen at Rowan McDonald hadde dyttet hjemmelagets Christian Norton inne i boksen, og tildelte Southampton straffespark. Den satte Calum Slattery sikkert i mål, mens Christian Norton doblet ledelsen like etter pause, etter et fint soloraid av norske Kornelius Hansen. Dermed 2-0 til Southampton.

City hadde også sine sjanser til å score, men Taylor Harwood-Bellis’ heading etter en corner gikk over mål, og også et frispark fra god posisjon av Tommy Doyle gikk over.

Til tross for at hjemmelaget ledet, var det City som dominerte på banen i andre omgang, og Ben Knight var meget uheldig da en kanon fra 25 meter gikk på undersiden av tverrliggeren og ut. City-spillerne mente ballen hadde vært over streken, men med ingen mållinjeteknologi å støtte seg til, vinket dommeren spillet videre.

Også innbytter Lewis Fiorini var meget nær å score for City med et skudd som gikk like over tverrligger etter 73 minutter, men det ville seg ikke, og dermed endte det altså opp med tap.

I EFL Trophy har det gått bedre for City EDS denne høsten, og tidligere denne uken ble det avansement til 3. runde etter seier mot Shrewsbury på straffesparkkonkurranse. Nå er det klart at motstander i 3. runde blir Scunthorpe Uniteds A-lag.

Citys lag mot Southampton:

XI: Bazunu, Diounkou, McDonald, Harwood-Bellis, Wilson, Doyle (c), F Dele-Bashiru, Knight, Poveda, Bernabe, Braaf

SUBS:: Scott, Fiorini, Rogers, Simmonds, Amankwah