2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. januar 2020 18:30 Premier League 2019/20 21

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 54 407.

Oppsummering

To mål av Gabriel Jesus sørget for en perfekt start på det nye tiåret for Manchester City, som slo Everton 2-1.

Søndag avsluttet Manchester City 2010-tallet med å slå Sheffield United 2-0 hjemme i Manchester, og det ble også seier i den første kampen på 2020-tallet da Everton ble slått 2-1 hjemme i dag, første nyttårsdag. Det var et litt annerledes City-lag som sto for den prestasjonen enn det som slo Sheffield United søndag, da Pep Guardiola valgte å gjøre hele fem endringer i startoppstillingen. En endring de fleste hadde ventet, men som ikke skjedde, var på keeperplass. Ederson måtte stå over søndag på grunn av sitt røde kort mot Wolverhampton, men fikk bare én kamp karantene og kunne dermed ha spilt i kveld. Det gjorde han imidlertid ikke da det viste seg at han var blitt syk, og dermed fortsatte Claudio Bravo mellom stengene. I forsvaret valgte Pep Guardiola å bruke Fernandinho, Rodri og Eric Garcia sentralt, mens Benjamin Mendy og João Cancelo kom inn som vingbacker. Ilkay Gündogan kom inn i den defensive midtbanerollen i stedet for Rodri, mens det også ble en etterlengtet start for Phil Foden. Bernardo Silva og Raheem Sterling fikk en like etterlengtet hvile i dag, i tillegg til Sergio Agüero som ble erstatett av Gabriel Jesus.

Under deres nye manager Carlo Ancelotti har Everton fått ny vind i seilene og vunnet sine to siste kamper, og det var også gjestene som skulle få den første sjansen i kveldens kamp. Sigurdsson spilte gjennom til Coleman, som måtte tvinge fram en meget god redning av Claudio Bravo som fikk slått ballen over mål etter åtte minutter spilt. Nære 0-1.

De fleste trodde deretter at det heller var City som hadde tatt ledelsen, etter tolv minutter spilt. João Cancelo og Riyad Mahrez kombinerte ute på Citys høyrekant, og det var førstnevnte som slo ballen inn foran mål der Phil Foden ventet på bakerste. Han fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål, og det så dermed ut til at City hadde tatt ledelsen. Det var først da spillerne sto klare til å ta avspark igjen at dommer André Marriner hevet armen og signaliserte offside, etter at VAR-dommerne hadde fått kikket på situasjonen. Reprisen viste at Mahrez hadde vært i offside i situasjonen før han spilte ballen til Cancelo, og at målet dermed var korrekt annullert – noe som betydde at City-fansen nok en gang hadde jublet forgjeves for et mål som etter en god stund kom til å bli annullert.

Første omgang skulle ikke bli noen sjansebonanza, selv om City til tider viste friske takter. Få minutter før pause kunne City ha tatt ledelsen da Gabriel Jesus la ballen igjen til Riyad Mahrez inne i boksen, men avslutningen til Mahrez traff ikke målet.

Hjemmepublikummet måtte vente fem minutter ut i den andre omgangen før kveldens første scoring skulle komme. Ilkay Gündogans gjennomspill til Gabriel Jesus gjennom Everton-forsvaret var flott, og avslutningen til Jesus var enda bedre. Keeper Pickford fikk så vidt noen fingre på ballen, men det holdt ikke, og lærkula gikk inn i det lengste krysset. Dermed 1-0 til City.

Samme Jesus skulle sju minutter senere doble Citys ledelse, denne gang etter å ha blitt servert av Riyad Mahrez. Fra sju meter valgte Jesus å avslutte lavt i det nærmeste hjørnet, og selv om Pickford var etter ballen, holdt det ikke. 2-0 til City!

Dermed så det ut til at det skulle ende med en grei City-seier, men på helt unødvendig vis slapp de lyseblå de mørkeblå inn i kampen igjen med tjue minutter igjen å spille. Etter noen sekunder med mye rot i City-forsvaret, fintet Claudio Bravo vekk en Everton-spiller, men ble nok litt for kjepphøy og spilte i neste trekk ballen rett i beina på Richarlison. Ballen gikk så videre til Theo Walcott som skjøt, via Benjamin Mendy og mot bakerste stolpe der Richarlison ventet. Helt umarkert fikk han satt ballen enkelt i nettaket fra kort hold, og dermed var det spenning i kampen igjen etter rotet i de bakre rekker hos City.

Omtrent rett fra av fra avspark kunne Gabriel Jesus ha scoret nok en gang, men keeper Pickford var med på notene da Jesus headet.

Noen svært innholdsrike minutter skulle følge, og kort tid etter ville Phil Foden ha straffe da han tilsynelatende ble tatt av Sidibe, men dommer Marriner var ikke enig i at det var noen felling. Spillet fortsatte, og mens VAR nok kikket på straffesituasjonen ble Gabriel Jesus nok en gang spilt gjennom, og valgte nok en gang å avslutte i det nærmeste hjørnet. Ballen gikk kontant i stolpen og ut, og drømmen om å få sitt første Premier League-hat trick må dermed leve videre for Jesus.

Everton prøvde å legge inn et trykk mot City-buret på slutten, men de lyseblå hadde alt i alt ganske grei kontroll, og dermed ebbet kampen ut med 2-1-seier til City og tre poeng på den første dagen i det nye tiåret.

Nå tar Premier League en pause mens City konsentrerer seg om cupspill – først FA-cup kommende lørdag hjemme mot Port Vale, og deretter første semifinale i ligacupen borte mot Manchester United på Old Trafford neste onsdag.