2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. desember 2019 19:00 Premier League 2019/20 20

Dommer: Chris Kavanagh. Tilskuere: 54 512.

Oppsummering

Den aller siste Premier League-kampen dette tiåret ble spilt i Manchester, og det var City som trakk det lengste strået og kunne gå seirende av banen etter å ha slått Sheffield United med 2-0.

Det var en stor nedtur da det ble tap 3. juledag borte mot Wolverhampton, etter at City med ti mann hadde ledet 2-0. Bare to dager senere fikk Pep Guardiola og hans mannskap imidlertid sjansen til å reise kjerringa i det som ikke bare var Citys siste kamp i 2019, men også den siste Premier League-kampen i dette tiåret!

Til tross for kort hviletid etter fredagens kamp, startet Pep Guardiola med de samme seks spillerne på midtbanen, kantene og i angrep som mot Wolves, mens det var gjort store utskiftinger bakover på banen. Claudio Bravo startet mens Ederson måtte sone karantene på grunn av sitt røde kort mot Wolves, mens to av de fire i forsvaret var byttet ut. Kyle Walker fikk fortsette på høyreback, mens Oleksandr Zinchenko kom inn for Mendy på venstrebacken. Den kanskje største overraskelsen var at det var duket for 18 år gamle Eric Garcias første kamp i Premier League fra start, der han spilte i midtforsvaret sammen med Fernandinho. Det betydde altså at Nicolas Otamendi var henvist til benken i dag.

De lyseblå leverte en svak prestasjon mot Wolves på fredag, og det var heller ikke altfor imponerende det de serverte hjemmefansen i den første omgangen. Det var bortelaget Sheffield United, som City møtte for første gang på nesten tolv år, som fikk den første store sjansen i kampen. Franske Mousset fikk stå ganske alene inne i feltet etter 7 minutter, men headingen fra fem meter var svak og gikk utenfor City-målet.

Etter 16 minutter skulle City få sin eneste skikkelige mulighet i den første omgangen da Rodri spilte fri Riyad Mahrez med et flott gjennomspill. Mahrez lurte først av en motspiller, men måtte til slutt se at skuddet hans ble blokkert og gikk ut til corner.

Så altfor mye mer skapte ikke City i den første omgangen, selv om det var de lyseblå som hadde ballen og totaldominerte banespillet. Halvveis i 1. omgang viste statistikken at City hadde hatt ballen 76%!

Likevel så det ut til at det var Sheffield United som hadde tatt ledelsen etter 28 minutter da Mousset ble spilt gjennom og satte ballen forbi Claudio Bravo i City-buret. City-spillerne protesterte fordi de mente at Sergio Agüero burde hatt frispark i en situasjon tidligere, men VAR sjekket heller om Mousset var i offside da han ble spilt gjennom. Det fant de til slutt at han var, men maks med noen få centimeter. En hårfin avgjørelse med andre ord, men målet ble annullert.

Kort tid etter ville gjestene ha straffe etter det de mente var en nedriving i feltet, men fikk ikke gehør hos dommer Chris Kavanagh.

City avsluttet omgangen med en liten halvsjanse da Sterling og Bernardo Silva kombinerte nede ved dødlinja, og det hele endte med at ballen gikk i beinet til keeper fra død vinkel.

Dermed 0-0 til pause etter en omgang der City-fansen nok hadde ventet seg mer. Svært få målsjanser var blitt produsert, og samtidig hadde Sheffield United vist at de var langt fra ufarlige da de først fikk muligheten. The Blades skulle også starte andre omgang med et skremmeskudd etter bare noen få minutter spilt som ikke gikk langt utenfor Claudio Bravos mål.

Men så skulle den endelig sitte for City, og hvem andre var det enn Sergio Agüero som sørget for å sende City i ledelsen! Målet må riktignok sies å være av det noe kontroversielle slaget da dommer Kavanagh sto i veien for en Sheffield United-spiller som forsøkte å ta ballen. Ballen var imidlertid aldri borti Kavanagh, som dermed lot spillet fortsette. Da kunne Kevin De Bruyne snappe ballen og spille den videre til Sergio Agüero, som avsluttet perfekt – høyt i det nærmeste hjørnet! Dermed 1-0 til City, mens gjestene protesterte til dommer, uten å bli hørt.

City kunne ha fått straffe etter 63 minutter da en Sheffield United-spiller spilte ballen opp i egen hånd i straffefeltet, men dommer gjorde ikke noe mer med det, og det er også usikkert om VAR i det hele tatt kikket på hendelsen. Også etter 70 minutter ville City-spillerne ha hands og straffe, etter fine kombinasjoner i boksen. Det hele endte med et Mahrez-skudd som gikk rett i Egan og ut til corner. Reprisene viste at han han hadde armen bak ryggen, og at selv om ballen var borti armen, var det ikke noen grunn til å blåse.

Kevin De Bruyne fikk muligheten til å score etter 74 minutter da han satte et frispark fra meget god posisjon over mål, men det var bare et skremmeskudd. Etter 82 minutter fikk nemlig belgieren æren av å score tiårets siste mål i Premier League, etter at han først skapte sjansen selv ved å spille til Riyad Mahrez, som på sin side viste fin ballkontroll og teknikk da han tok den med seg videre og spilte tilbake til De Bruyne – som knallet ballen i nettet, lavt i det nærmeste hjørnet. Keeper, som trodde skuddet skulle gå i det motsatte hjørnet, var sjanseløs, og dermed sto det 2-0 til City!

Innbytter Phil Foden var ikke altfor langt unna å score igjen, men skuddet ble slått utenfor, og hvis den sjansen kan karakteriseres som middels stor, må iallfall sjansen til bortelagets Billy Sharp like før slutt karakteriseres som enorm. Det høye framspillet var fint, og Sharp fikk stå ganske alene da han headet ballen i stolpen! Ballen var så nærme å gå inn at den deretter humpet langs streken, men inn ville den altså ikke.

Dermed endte det med 2-0 til City over Sheffield United, og avstanden opp til Leicester på plassen over er dermed på ett poeng igjen, etter at Leicester i går slo West Ham på bortebane. For Pep Guardiolas del var dette hans 100. seier i Premier League med City – på 134 forsøk. Det er rekord i Premier League. Den tidligere rekorden var det Jose Mourinho som hadde, da han brukte 142 kamper på å nå 100 seirer i Premier League.

For Citys del er nå neste utfordring Everton hjemme 1. nyttårsdag.