3 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
27. desember 2019 20:45 Premier League 2019/20 19

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 31 737.

Oppsummering

Med Ederson utvist greide City likevel å gå opp i ledelsen 2-0 mot Wolverhampton på Molineux. Det hele skulle likevel rakne på slutten, og det endte til slutt med tap i en dramatisk kamp 3. juledag.

Det skulle bli dramatikk så det holdt 3. juledag da Manchester City tok turen til Wolverhampton og Molineux for å få revansj for 0-2-tapet i Manchester tidligere i høst. Slik skulle det imidlertid ikke gå, selv om det lenge så lyst ut for Pep Guardiolas mannskap, som skal i aksjon igjen om bare to dager, da mot Sheffield United. Gabriel Jesus var blitt syk, noe som gjorde at Sergio Agüero skulle få sjansen fra start. Det skulle likevel bli en særdeles kort kamp for ham.

Det hadde vært en lengre stopp i spillet på grunn av at Benjamin Mendy og Wolves’ Dendoncker skallet i hverandre og trengte behandling, og da spillet ble satt i gang igjen virket det som om City-forsvaret ble tatt litt på senga. En lang ball ble spilt opp mot Jota, og mens Otamendi løp framover og dermed ga Jota en hel banehalvdel å løpe på, befant Kyle Walker seg langt bak resten av forsvaret. Ut kom Ederson i et desperat forsøk på å nå ballen først, noe han ikke greide. Han prøvde deretter å trekke seg da han så at han ikke kom til å nå ballen, men kom likevel borti Jota, som gikk i bakken. Dommer Martin Atkinson fisket opp det røde kortet av lomma, og dermed var kvelden over for Ederson etter bare 12 minutter spilt. Det samme var den for Sergio Agüero, som ble byttet ut da Claudio Bravo kom inn for å erstatte Ederson.

Mer dramatikk skulle det bli etter 21 minutter da Riyad Mahrez gikk i bakken inne i straffefeltet, og reprisene viste hvorfor: Han ble tydelig tråkket på foten av hjemmelagets Dendoncker. Dommer Atkinson dømte først bare utspill fra keeper, men etter en VAR-sjekk som varte og rakk, pekte han til slutt i stedet på straffemerket. Fram gikk Raheem Sterling, som var den som ble satt til å spille på topp for City etter at Agüero gikk ut. Forsøket hans fra ellevemetersmerket var ikke altfor godt, og keeper Patricio var nede og reddet. Returen fikk Dendoncker sendt opp på tribunen. Så holdt imidlertid dommer Atkinson seg til øret igjen. VAR ville sjekke om Dendoncker var for tidlig inne i feltet, i og med at det var han som nådde først bort til ballen og fikk klarert den etter at Sterling bommet. Det viste videobildene at han var, og dermed pekte Atkinson på straffemerket igjen. Straffen skulle tas på nytt! På sidelinja kunne det virke som om Pep Guardiola prøvde å gi beskjed om at en ny spiller skulle ta straffen denne gangen, men det var likevel Raheem Sterling som gikk fram igjen – og satte straffen nøyaktig samme sted som sist, og akkurat som på forrige straffe var Patricio nede og fikk reddet! Nok en gang måtte han gi retur, men denne gangen var det Sterling selv som var først framme på returen, og han fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme målet. Dermed 1-0 til City etter noen svært dramatiske minutter.

Utover i omgangen skulle Wolves sette inn et skikkelig trykk mot Citys ti spillere, og etter at 45 + 7 tilleggsminutter var spilt, var nok City-spillerne glade som kunne gå til pause med ledelse.

Det skulle også skje mye i starten av andre omgang. Pep Guardiola satte innpå Eric Garcia etter hvilen for å styrke City defensivt, men hjemmelaget skulle få en enorm mulighet til å score etter bare et par minutter spilt. Jimenez vippet ballen over City-forsvaret til Jota, som skjøt over fra seks meters hold.

Og i stedet for utligning skulle Citys ti spillere gå opp i 2-0 kort tid etter. Et nydelig gjennomspill av Kevin De Bruyne sendte Raheem Sterling alene med keeper, og mens han i første omgang slet med å score fra ellevemetersmerket, var han iskald da han fikk muligheten alene med Patricio. En elegant chip over Wolves’ sisteskanse sørget for  2-0 til City, og dermed virket det som om dette kom til å bli Citys kveld.

Det heter seg likevel at 2-0 er den farligste ledelsen, og det var så definitivt tilfellet i kveld. Bare fem minutter etter at City gikk opp i 2-0 skulle Wolves få sin redusering. Først var det Raheem Sterling som mistet ballen til Ruben Neves, før samme Neves spilte videre til Adama Traore, som Pep Guardiola før kampen uttalte at en trenger en motorsykkel for å stoppe. Skuddet fra 20 meter var meget godt, og Claudio Bravo var totalt sjanseløs på å nå bort til ballen som gikk inn via den lengste stolpen. Dermed 1-2 og kamp igjen på Molineux.

Wolverhampton fortsatte å trykke på, og på svært ukarakteristisk vis var det City-spillerne som ble springende mellom og som slet med å forsvare seg. Hjemmelaget hadde ballen, og skulle ved et par anledninger også være svært nære på å utligne på heading da ballen ble slått inn i feltet foran City-målet. Først var det Saiss som headet like utenfor etter 74 minutter, før Doherty fra kort hold headet ballen over etter 77 minutter. Sannsynligvis var det bare fordi Rodri så vidt fikk noen hårtuster på ballen at ikke Doherty greide å heade den i mål.

Nok en gang slapp altså et hardt presset City-lag med skrekken og det så ut som om de lyseblå kanskje kunne greie å ro det hele i land. Det var imidlertid før Benjamin Mendy etter 82 minutter bestemte seg for å gi en forsinket julepresang til hjemmelaget. Franskmannen prøvde å skjerme en ball ut over dødlinja, men ble dyttet bort av Adama Traore som snappet ballen fra han og sendte den inn foran mål der Raul Jimenez ventet på femmeteren. Meksikaneren fikk en enkel jobb med å sette inn 2-2, og dermed var hjemmepublikummet på Molineux i fyr og flamme.

Og det var ikke slutt med det. I kampens siste ordinære spilleminutt skulle snuoperasjonen bli et faktum. Matt Doherty spilte ballen opp på Jimenez, som hadde Fernandinho på seg. Jimenez holdt imidlertid unna brasilianeren og fikk sendt ballen tilbake til Doherty med hælen. Otamendi kastet seg inn i en sklitakling, men bommet, noe som ga Doherty muligheten til å skyte. Skuddet var godt plassert nede i hjørnet, og selv om Claudio Bravo var etter den, nådde han ikke bort. Dermed 3-2 til Wolverhampton, til stor skuffelse for Pep Guardiola og de lyseblå.

Raheem Sterling var svært nære å utligne på overtid, men frisparket fra 18 meter gikk i tverrliggeren og over, og dermed endte det med 3-2-seier til Wolverhampton, mens City ikke benyttet muligheten til å gå forbi Leicester som tapte i går.