1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. desember 2019 21:15 Premier League 2019/20 15

Sted

Turf Moor

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 20 101.

Oppsummering

Pep Guardiolas gutter dominerte stort på Turf Moor mot Burnley og vant hele 4-1, takket være flere nydelige scoringer – blant annet av Gabriel Jesus!

City hevet seg flere hakk fra forrige ukes kamper og totaldominerte ute på gressmatta på Turf Moor i Burnley i kveld. Det gjorde at det endte med 4-1-seier og tre meget velfortjente poeng.

Etter en nokså skuffende uke med to uavgjortkamper (først mot Shakhtar Donetsk og deretter Newcastle), var det på tide å reise seg igjen da City-spillerne satte seg i bussen for å kjøre til Burnley, tre kvarter nord for Manchester. Pep Guardiola gjorde fire endringer på laget fra den nevnte Newcastle-kampen. I forsvaret forsvant Benjamin Mendy ut til fordel for Angelino, i tillegg til at Nicolas Otamendi denne gangen ble foretrukket som Fernandinhos stopperpartner i stedet for John Stones. På midtbanen måtte Ilkay Gündogan stå over på grunn av fem gule kort, noe som betydde at Rodri var tilbake fra start. I tillegg kom Bernardo Silva inn for Riyad Mahrez.

Det skulle bare stå 1-0 til pause til City, men det burde ha stått mer sett ut fra antall sjanser og spill. Scoringen kom etter 24 minutter etter en fantastisk avslutning av Gabriel Jesus fra hjørnet av sekstenmeteren. Brasilianeren curlet ballen nydelig i det lengste hjørnet og dermed sto det 1-0 til City! Klasseavslutning!

Etter drøye halvtimen spilt kunne Raheem Sterling ha økt til 2-0 da Kevin De Bruyne slo ballen inn foran mål langs bakken. Der ventet Raheem Sterling som måtte se at avslutningen hans fra fire meter ble reddet av Burnley-keeper Pope som greide å henge igjen med et bein. Flott redning av Burnleys sisteskanse!

Også mot slutten av omgangen skulle City få en god mulighet etter en kontring, og det hele endte med et Bernardo Silva-skudd som keeper Pope reddet med det ene beinet.

Dermed 1-0 til City til pause, men det skulle ikke gå lang tid ut i den andre omgangen var ledelsen var doblet. Nok en gang var det Gabriel Jesus som satte ballen i mål, denne gang etter et perfekt slått framspill av Bernardo Silva fra hjørnet av sekstenmeteren inn foran mål. Der var Jesus på plass på fem meter og fikk knallet ballen opp i krysset på direkten! Nok en kjempescoring av City!

Bare minutter senere kunne Jesus ha scoret hat-trick, men skuddet fra skrå vinkel gikk utenfor den lengste stolpen.

City skulle likevel få mål nummer tre. 67 minutter var spilt da først David Silva prøvde å skyte fra seksten meter. Skuddet gikk rett i en Burnley-spiller og deretter tilbake til Rodri som på halvspretten klinket til med en kanon som gikk så vidt via fingertuppene på Pope og i nettaket. 0-3!

Mål nummer fire kom etter 86 minutter da innbytter Riyad Mahrez også ville være med på scoringsfesten. Først tok han ballen med seg fra tretti meter og avanserte fram til sekstenmeterstreken, før han med et presist skudd sendte ballen til side for Pope og i mål! Nok en flott scoring, og dermed 0-4 på Turf Moor!

Helt på tampen skulle Robbie Brady gi Burnley et trøstemål etter at han fikk stå fri og klinke ballen under armen på Ederson og i mål fra ni meters hold, men i den store sammenhengen blir likevel dette trøstemålet fort glemt. City overbeviste nemlig stort på Turf Moor og det var fullt fortjent at seieren ble såpass stor som den ble. Nå gjør Manchester seg klar for Manchester-derby lørdag kveld!