2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
30. november 2019 13:30 Premier League 2019/20 14

Dommer: Chris Kavanagh. Tilskuere: 49 937.

Oppsummering

Kevin De Bruynes praktscoring på St. James’ Park var ikke nok. Det endte med 2-2 og poengdeling mellom Newcastle og Manchester City.

For andre gang denne uka spilte Manchester City uavgjort. Mens det tirsdag endte 1-1 hjemme mot Shakhtar Donetsk i Champions League, sto det 2-2 på resultattavla da dommer blåste av kampen mellom Newcastle og Manchester City i dag. Det var nok spesielt Kevin De Bruyne litt skuffet over. Med sin vidunderscoring i det 82. minutt så det ut til at han skulle bli matchvinner, men en sen utligning av Jonjo Shelvey sørget for 2-2 og poengdeling.

Pep Guardiola byttet ut tre av de fire i Citys forsvar i dag. Begge backene i kampen mot Shakhtar Donetsk (Angeliño og João Cancelo) var på benken i dagens kamp, og inn for dem kom Benjamin Mendy og Kyle Walker. I midtforsvaret var Nicolas Otamendi byttet ut med John Stones, og også Rodri ble benket. Det betydde at Ilkay Gündogan kom inn i hans defensive rolle på midten, noe som igjen laget plass til David Silva fra start. En femte forandring på laget var at Riyad Mahrez denne gangen ble foretrukket framfor Bernardo Silva.

Ikke altfor mye skjedde i kampen før Raheem Sterling ga City ledelsen etter 22 minutter spilt. Det var først litt tilfeldigheter som gjorde at ballen landet i beina til David Silva inne i Newcastles boks. En takling traff Raheem Sterling, før ballen spratt videre i et Newcastle-bein og videre til David Silva. Den spanske magikerens hælspark tilbake til Sterling var det imidlertid ingenting tilfeldig over, og fra elleve meter plasserte Sterling ballen iskaldt i det lengste hjørnet. 1-0 til City, og Sterlings 15. mål for sesongen!

Det skulle imidlertid bare gå et par minutter før det var balanse i regnskapet. Jetro Willems var mannen som fikk avslutte, etter at han først fikk sendt videre til Almiron med Stones i ryggen. Stones klarte ikke å følge løpet til Willems videre, og da Willems fikk ballen tilbake fra Almiron, var han helt fri. Skuddet fra tretten meter var hardt og presist i det lengste hjørnet, og Ederson hadde ikke så altfor mye han kunne gjøre. Dermed 1-1, og Sterlings ledermål var utlignet.

For Citys dels ble det ikke uventet en kamp som handlet om å bryte ned Newcastles forsvarsmur, og det var ikke altfor ofte at de lyseblå greide å trenge gjennom veggen av svart- og hvitstripete. Halvveis i andre omgang klarte de imidlertid det, og skulle få en diger dobbelsjanse. Først skjøt Gabriel Jesus meget svakt rett på keeper da han var alene med Newcastles sisteskanse, før også Kevin De Bruynes avslutningsforsøk ble reddet av keeper. En trøst får være at målet sannsynligvis ville annullert om det hadde blitt scoring, da reprisen viste at Jesus nok var hårfint i offside da han ble spilt gjennom.

Tiden gikk, og det så ikke ut til at City skulle greie å bryte ned Newcastle-forsvaret, men det var før Kevin De Bruyne tok saken i egne hender. 81 minutter var spilt da han først dempet en høy ball på brystet, og deretter fra seksten meter klinket ballen i mål, via undersiden av tverrliggeren! En kanon av den belgiske stjernespilleren, og en vidunderscoring som hadde fortjent å bli matchavgjørende.

Slik skulle det likevel ikke gå. 87 minutter var spilt da Newcastle fikk frispark fra skrått hold. I stedet for å legge inn i feltet sendte Christian Atsu ballen bakover til Jonjo Shelvey, som fikk drømmetreff på nivå med det Kevin De Bruyne hadde fått noen minutter tidligere. Fra litt over tjue meter klinket han ballen i hjørnet, og det hjalp ikke at Ederson strakk seg så lang han var. Dermed 2-2, og hjemmefansen var i himmelen.

Nå var gode råd dyre for Citys del, og det hastet å få med seg seieren hjem til Manchester. Raheem Sterling hadde muligheten to minutter på overtid da Kevin De Bruyne så han på lengste og sendte en høy ball mot han. Fra hjørnet av femmeteren ble imidlertid skuddforsøket til Sterling ikke verdens beste, men keeper Dubravska skal likevel ha honnør for en fin redning.

Dermed endte kampen 2-2, og nok en gang ga City bort poeng i kampen om ligatittelen. Vinner Liverpool i dag vil de være hele elleve poeng foran City etter 14 kamper spilt. Like urovekkende er det at City nå har sluppet inn mål i de sju siste kampene. Pep Guardiola har en del å jobbe med før neste kamp, som er allerede tirsdag kveld borte mot Burnley.