2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. november 2019 18:30 Premier League 2019/20 13

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 54 486.

Oppsummering

Chelsea tok ledelsen i Manchester, men hjemmelaget City snudde kampen og vant til slutt 2-1 takket være scoringer av Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez!

Med det passerte City Chelsea på tabellen, men ligger fortsatt bak Leicester og Liverpool som begge vant i dag. Det ble til slutt seier for de lyseblå på Etihad også, men det så en stund stygt ut. Det var nemlig Chelsea som tok ledelsen etter 21 minutter spilt. Da hadde allerede Kevin De Bruyne og Willian hatt hver sin gode sjanse til å score på hver sin side av banen, men i begge tilfeller gikk ballen like utenfor den lengste stolpen.

Men så skulle altså scoringen komme, og det var bortelagets N’Golo Kante som fikk satt den i nettet etter 21 minutter, etter å ha blitt spilt gjennom av Mateo Kovacic fra midtbanen. Kante var i duell med Benjamin Mendy, og Ederson burde absolutt ha holdt seg i målet, men kom likevel stormende ut og havnet dermed på halvdistanse. Det ga en halvveis liggende Kante muligheten til å snike ballen forbi Citys sisteskanse og i det tomme buret. 0-1.

Chelsea var faktisk det beste laget i denne perioden, og det var litt mot spillets gang at Kevin De Bruyne utlignet noen minutter senere. 29 minutter var spilt da belgieren fikk skyte fra 17 meter, via Zouma og i mål! Zoumas forsøk på å kaste seg inn og blokkere skuddet, gjorde bare at keeper Kepa ble satt fullstendig ut av spill, og skuddet, som totalt forandret retning, gikk dermed inn, uten at Kepa fikk gjort så mye med det.

Utligningen gjorde at det igjen var City som overtok styringen i kampen, og snuoperasjonen skulle også bli komplett før pause – takket være en nydelig enkeltmannsprestasjon av Riyad Mahrez! På hjørnet av sekstenmeteren danset Mahrez seg mellom to Chelsea-spillere, før han avsluttet mellom beina på Tomori og helt borte i det lengste hjørnet! En vakker scoring av spilleren fra Algerie, som altså startet på bekostning av Bernardo Silva, som måtte stå over etter å ha fått én kamps karantene på grunn av sin twitter-spøk med Benjamin Mendy, som mange oppfattet rasistisk.

Dermed 2-1, og det burde også ha blitt 3-1 før pause, takket være en skikkelig gavepakke av Kepa som sendte ballen rett i beina på Sergio Agüero. Agüero burde nok ha chippet ballen i en bue over Kepa og i mål, men klemte heller til. Ballen gikk rett i tverrliggeren!

Også på overtid i første omgang kunne City ha scoret, men Raheem Sterling lot helt uforståelig ballen gå ut over dødlinja siden han trodde han var offside (noe han ikke var!), og sjansen gikk dermed fløyten.

Chelsea hadde en diger mulighet til å utligne åtte minutter ut i den andre omgangen, og Kanyes avslutning fra inne i boksen hadde nok sneket seg inn, hadde det ikke vært for at Fernandinho, banens gigant, var på rett sted til rett tid og fikk foten på ballen slik at den gikk utenfor stolpen.

Kort tid etter skulle City få en god mulighet etter en frekk cornervariant der ballen ble slått langs gresset til Cancelo som sendte den mot bakerste stolpe der Azpilicueta fikk klarert.

City skulle fortsette å trykke på for flere scoringer, samtidig som de var kompakte i forsvar. Etter 66 minutter var hjemmelaget nære på igjen. Først var det Fernandinho som avsluttet, men forsøket ble blokkert. På returen var Riyad Mahrez på plass, men Kepa fikk slengt opp en arm og slått skuddforsøket over.

Et par langskudd mot slutten av kampen var det nærmeste Chelsea kom en utligning, men City holdt ut, og vant dermed kampen 2-1. Mange trodde også at det ble 3-1, ikke minst Raheem Sterling som satte ballen i mål på overtid, men som også tidligere i sesongen ble VAR koblet inn og fant ut at Sterling var noen millimetere i offside med skulderen før han avsluttet, noe som gjorde at scoringen ble annullert. Denne gangen fikk ikke annulleringen de helt katastrofale følgene,  men det var uansett surt for Sterling som kunne ha trengt en liten opptur etter å ha måttet stå over den første av Englands to landskamper etter en uheldig episode med Liverpools Joe Gomez.

Et annet skår i gleden er at alle de tre City-spillerne som ble byttet ut i dagens kamp, så ut til å gjøre det på grunn av skader. Først var det Rodri som måtte forlate banen like etter pausen, så var det David Silva, og til slutt var det Sergio Agüero. Det er så langt uvisst hvor alvorlig situasjonen er for spillerne.