3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. november 2019 17:30 Premier League 2019/20 12

Sted

Anfield

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 53 324.

Tidslinje

Motstander 6' 
Motstander 13' 
Motstander 51' 
 65' 16. Rodri
 71'Sergio Agüero
Gabriel Jesus
 78' 20. Bernardo Silva
 90+5' 9. Gabriel Jesus

Oppsummering

Liverpool var mer effektive enn City foran mål, og vant dermed toppoppgjøret på Anfield med 3-1.

Et skadeskutt Manchester City leverte en god forestilling på Anfield, men var ikke effektive nok foran kassa, i motsetning til hjemmelaget Liverpool som scoret på tre av sine fem avslutninger på mål. Dermed endte det med nok et tap på Anfield for City, som nå ligger hele ni poeng bak Liverpool, og også er ramlet ned på fjerdeplass på Premier League-tabellen.

City har hatt store skadeproblemer denne høsten, og selv om Rodri rakk å bli klar igjen til dagens kamp på Anfield mellom Liverpool og City, var det flere andre sentrale spillere som manglet: Leroy Sané, Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko og ikke minst Ederson, som måtte forlate banen ved halvtid i onsdagens Champions League-møte med Atalanta. Selv om det i forkant av dagens kamp oppsto rykter om at han rakk å bli klar igjen, viste det seg ikke å stemme, og dermed ble det Claudio Bravo som voktet Citys bur i dag. Rodri ble som sagt klar, mens David Silva var å finne på benken i dagens kamp, sannsynligvis fordi han ikke følte seg 100 %.

De mange City-skadene var til fordel for Liverpool, og hvis Pep Guardiola og City-fansen skulle ha et håp om at de lyseblå likevel kunne få med seg et godt resultat fra banen der City ikke har vunnet siden 2003, så ble det håpet fort ganske lite. Etter bare 12 spilte minutter ledet nemlig hjemmelaget 2-0, mot spillets gang.

1-0 kom etter en situasjon der City-spillerne først ropte på straffespark. Ballen var tydelig i hånda til Trent Alexander-Arnold inne i Liverpool-feltet, men dommer Michael Oliver var ikke enig at det var snakk om en noen straffbar hands, til tross for at armen sto ut fra kroppen. I stedet for at det ble straffe til City, gikk Liverpool opp i angrep, og det hele endte med et flott skudd av Fabinho inne ved stolpen fra ca. 23 meters hold. City-spillerne var rasende fordi de mente det skulle vært straffe til dem i stedet for Liverpool-scoring, men VAR kom fram til at det ikke var noen grunn til å omgjøre Michael Olivers beslutning. En mulig forklaring kan også være at ballen først var borti armen til Bernardo Silva, før den var i armen til Alexander-Arnold. Et annet spørsmål i forbindelse med scoringen er den nye regelen som er blitt innført om at ballen ikke skal være borti en arm i forbindelse med en scoring (noe City smertelig fikk erfare i hjemmeoppgjøret mot Tottenham). Om VAR også så på dette i forbindelse med Liverpools 1-0-scoring vites ikke. Et par andre poeng i forbindelse med scoringen: det var Ilkay Gündogans dårlige klarering ut i farlig sone som ga Fabinho muligheten til å skyte, Rodri snudde ryggen til i forsøket på å blokkere skuddet og kunne muligens gjort en bedre jobb, og det var heller ikke helt umulig for Bravo å rekke bort i hjørnet, selv om det knallharde skuddet var godt.

Raheem Sterling skulle få minutter få muligheten til å utligne da Kevin De Bruyne slo et frispark inn i feltet. Sterlings heading gikk imidlertid på feil side av stolpen.

Og i stedet for utligning skulle Liverpool kort tid etter gå opp i 2-0. Andrew Robertsons innlegg inn i feltet var perfekt slått, og på bakerste ventet Mohamed Salah, som headet inn Liverpools andre. Egypteren fikk stå ganske alene da Fernandinho først ikke nådde fram på innlegget, mens Angeliño, som ganske overraskende fikk starte på bekostning av en visstnok uskadet Benjamin Mendy, ikke var helt på plass. Reprisen viste at det var lite som skilte Salah fra å være offside, men at han akkurat var på riktig side da Robertson slo ballen.

Nevnte Angeliño kunne ha redusert etter 28 minutter spilt da han kranglet ballen med seg gjennom Liverpools felt, men avslutningen gikk via et Liverpool-bein, i utsiden av stolpen og ut.

Også Sergio Agüero kunne ha fått ballen i mål ved et par anledninger i den første omgangen. Etter 25 minutter gikk imidlertid skuddet på keeper, mens avslutningen etter 43 minutter gikk på utsiden av stolpen. Dermed sto det 2-0 til Liverpool, etter en omgang der City var vel så gode som hjemmelaget. Sånn sett var ikke resultatet helt rettferdig, men Liverpool var altså mest effektive foran mål.

Det meste av håpet City måtte ha om å hente opp igjen Liverpools ledelse ble tilintetgjort bare fem minutter ut i den andre omgangen. Jordan Henderson tok ballen med seg ned mot dødlinja, slo den høyt inn foran mål der Sadio Mané ventet på bakerste. Headingen hans gikk via hanskene til Claudio Bravo og i mål. Dermed 3-0, og kampen var i realiteten over.

City ga likevel aldri opp, fortsatte å spille ball og var, som statistikken viser, det beste laget ute på gressmatta. Mens Liverpool endte opp med 45 % balleinnehav, avsluttet City kampen med 55 % ballinnehav, og vant også cornerstatistikken med hele 13-4. Også to ganger i den andre omgangen ville City ha straffespark, men dommer Michael Oliver gjorde som han hadde gjort i den første omgangen, lot spillet gå videre, til Pep Guardiolas store frustrasjon.

Til slutt skulle det komme en redusering. 78 minutter var spilt da da Angeliño slo ballen knallhardt inn i feltet, via et Liverpool-bein og over til Bernardo Silva, som på direkten satte ballen nede ved den nærmeste stolperota. Dermed sto det 3-1, men det var «too little, too late» for City.

En feilvendt Gabriel Jesus, som var kommet inn for Agüero, holdt likevel på å sette inn nok en redusering kort tid etter, men det ville seg ikke.

Dermed ble det Liverpool som stakk av med alle poengene i toppoppgjøret som City ikke hadde råd til å tape. I tillegg til at Liverpool nå er ni poeng foran City, er de lyseblå nå også passert av Leicester og Chelsea på tabellen, som begge har ett poeng mer enn City.