2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. november 2019 16:00 Premier League 2019/20 11

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 53 922.

Oppsummering

Det så lenge stygt ut for Manchester City hjemme mot Southampton, men to mål i andre omgang sørget for at de lyseblå tok tre viktige poeng. Den store helten ble Kyle Walker med sitt seiersmål!

Etter en frustrerende førsteomgang sett med City-øyne, kom Pep Guardiolas gutter tilbake i den andre, og snudde kampen. Det skjedde etter massivt trykk mot laget som City møtte på samme bane tirsdag i ligacupen, da det endte med 3-1-seier.

Det var en litt annet lag som startet i dag enn i den kampen, med hele sju endringer. Ederson var tilbake mellom stengene, mens Angeliño fikk fortsette på venstreback. Det samme gjorde Kyle Walker på høyreback. Midtstopperne var imidlertid byttet ut, og Fernandinho som måtte stå over på tirsdag etter forrige helgs utvisning, var tilbake, sammen med John Stones. Det betydde at Nicolas Otamendi var henvist til benken. På midtbanen kom Ilkay Gündogan, David Silva, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling og inn etter å ha fått hvilt i midtuka, mens Bernardo Silva og Sergio Agüero fortsatt var å finne i det laget som startet kampen – altså mot samme motstander som i nevnte ligacupkamp.

Dagens oppgjør skulle imidlertid bli langt mer dramatisk enn det på tirsdag. City dominerte også den første omgangen, og hadde et par relativt farlige avslutninger, men det endte faktisk opp med null skudd på mål etter de første 45. Det kan ikke Pep Guardiola ha vært fornøyd med, og han var nok enda mindre fornøyd med at det var gjestene fra sørkysten som kunne gå til pause med ledelse.

Det skjedde etter en glipp av Ederson. 12 minutter var spilt da Armstrong skjøt et skudd som burde vært relativt enkelt å ta for Citys sisteskanse. Ederson kastet seg ned og skulle holde ballen, men glapp den. Først på pletten var bortelagets James Ward-Prowse som fikk satt returen i mål. Dermed 1-0 til bortelaget, som i forrige ligakamp tapte hele 0-9 hjemme mot Leicester!

Etter dette skulle det bli spill mot ett mål, og Southampton skal ha honnør for hvordan de ga alt for å forsvare ledelsen deres. City-spillerne slet med å finne åpningene, og klarte altså ikke å komme til avslutninger på mål i den første omgangen, til tross for et stort overtak i ballinnehav og cornere.

Dette kampbildet skulle fortsette også i den andre omgangen, og både de lyseblå ute på banen, hjemmefansen på tribunen og Pep Guardiola skulle bli mer og mer frustrert – spesielt siden også Liverpool lå under mot Aston Villa, noe som ga City en gyllen anledning til å ta innpå de røde i kampen om ligagullet.

Frustrasjonen og desperasjonen var tydelig å se i ansiktet til Sergio Agüero etter 67 minutter da et perfekt slått innlegg av Angelino traff hodet til argentineren inne i feltet, men han greide ikke å styre mot headingen mot mål, og den gikk heller et godt stykke over.

Men så, noen minutter senere, skulle den endelig sitte. Kyle Walker fikk ballen og slo den bakover i feltet, fra helt nede ved dødlinja. Foran mål ventet Sergio Agüero, som fikk bredsidet ballen i nota! 1-1, og opphentingen var i gang!

Det skulle bli skikkelig temperatur, både på banen, på tribunen, og også på sidelinja, der en rasende Pep Guardiola flere ganger var i krangel med både dommere og Southampton-manager Ralph Hasenhüttl.

Enda mer dramatisk skulle det bli etter 79 minutter, da dommer Lee Mason stanset spillet fordi han selv hadde vært borti ballen. Ballen ble droppet, og en Southampton-forsvarer spilte ballen inn til sin egen keeper … som tok ballen opp med hendene! Dermed ble det indirekte frispark til City, som City-spillerne egentlig ville ta raskt, før Southampton-spillerne hadde rukket å komme seg hjem. Det ville imidlertid ikke dommer Mason godta, da han mente at det indirekte frisparket skulle trekkes litt tilbake. Dermed ble det stilt opp mur, og det hele endte med et Kevin De Bruyne-skudd som gikk like til side for mål.

City fortsatte å trykke Southampton omtrent inn i eget mål, og det skulle flere ganger bli mye klabb og babb inne i feltet, mens de lyseblå prøvde å tråkle seg gjennom en mur av Southampton-spillere. Agüero skulle få en ny sjanse til å score etter 83 minutter, men skuddet gikk denne gangen like utenfor.

Men så, etter 86 minutter, skulle det eksplodere på tribunene på Eastlands. Innbytter Phil Foden spilte ballen til Angeliño nede på Citys venstrekant. Fra nesten ved dødlinja slo han ballen høyt inn i feltet. Keeper McCarthy feilberegnet, og fikk bare så vidt hanskene på ballen. Ballen fikk han likevel bare slått rett ut til Kyle Walker, som var på rett plass til rett tid og fikk satt ballen i nettet! Med det ble Walker matchvinner, i en svært dramatisk og nervepirrende kamp.

Det kunne også blitt flere mål på overtid da Southampton gikk i angrep, mens City kontret. Først kom Sterling og Jesus to mot en, og Sterling burde absolutt ha spilt videre til Jesus, men ventet og ventet, og mistet til slutt ballen.

Kort tid etterpå kontret City igjen, og mens Sterling nølte, spilte De Bruyne ballen perfekt til Jesus som var alene med keeper. En meget god redning forhindret scoring, men når det er sagt, burde også Jesus gjort det bedre i den situasjonen.

Det hadde imidlertid veldig lite å si, for de tre poengene ble igjen i Manchester, takket være snuoperasjonen og de to scoringene i den andre omgangen. Dessverre for City gjorde Liverpool akkurat det samme på Villa Park, der to sene Liverpool-mål, det siste fire minutter på overtid, sørget for at også de tok tre poeng. Dermed er avstanden mellom Liverpool og City fortsatt på seks poeng på toppen av Premier League-tabellen.