3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. oktober 2019 13:30 Premier League 2019/20 10

Dommer: Graham Scott. Tilskuere: 54 506.

Oppsummering

En sterk andre omgang av City sørget for 3-0 seier mot Aston Villa i dag, etter scoringer av Raheem Sterling, David Silva og Ilkay Gundogan. 

City stilte med følgende lag i dagens kamp:

XI | Ederson, Cancelo, Fernandinho, Stones, Mendy, Gundogan, Silva (C), De Bruyne, Bernardo, Sterling, Jesus

Innbyttere | Bravo, Walker, Aguero, Angelino, Mahrez, Otamendi, Foden

City hadde ballen mest i første omgang, men greide ikke å omsette det i scoringer. Gabriel Jesus hadde Citys første store sjanse i kampen, men avslutningen hans gikk like utenfor stolpen. Joao Cancelo fikk Citys neste sjanse med et skudd fra distanse, etter at Raheem Sterling hadde lurt av to motstandere, men Aston Villas keeper reddet avslutningen greit.

Aston Villa var skumle på kontringer og fikk en stor mulighet etter at City spilte bort ballen i eget forsvar, men en god redning av Ederson og en klarering av Cancelo hindret at gjestene tok ledelsen. City fikk nok en stor sjanse rett før pause da David Silva avsluttet like utenfor stolpen, etter flotte kombinasjoner mellom Gundogan, Sterling og Silva.

City var ikke helt på topp i den første omgangen, men det tok ikke lang tid før City tok ledelsen i andre omgang.

19 sekunder etter hvilen satte Sterling inn sin 13. scoring på 14 kamper denne sesongen, etter at et avspark fra Ederson ble stusset videre til Raheem av Gabriel Jesus. Jesus skapte to store sjanser i den andre omgangen, ved en heading etter et frispark fra Kevin De Bruyne og en avslutningen i tverrligger. Jesus spilte en veldig god kamp, men hadde ikke hellet med seg foran mål i dag.

City doblet ledelsen etter 65 minutter etter at Kevin De Bruyne svingte ballen inn og den touchet sannsynligvis David Silva før den gikk i mål. Scoringen ble sjekket av VAR, men ble altså godkjent. Hvem som var målscorer måtte også sjekkes etter kampen, men det ser altså ut som at det var Silva som fikk den.

Ilkay Gundogan økte til 3-0 fem minutter senere, da han satte ballen i mål med et nydelig saksespark. City måtte spille de siste ti minuttene av kampen med ti spillere, da Fernandinho fikk sitt andre gule kort for dagen.

City møter Southampton i Ligacupen på tirsdag, før de har samme motstander i ligaen neste lørdag.