0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. oktober 2019 18:30 Premier League 2019/20 9

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 25 480.

Oppsummering

Manchester City tok alle de tre poengene med seg tilbake til Manchester etter å ha beseiret Crystal Palace med 2-0 på Selhurst Park!

Manchester City er tilbake på vinnersporet – og det uten midtstoppere! Pep Guardiola bekreftet før kampen at Nicolas Otamendi fikk seg en smell på landslagsoppdrag for Argentina, og dermed ikke kunne spille kveldens borteoppgjør mot Crystal Palace på Selhurst Park. Midtbanespiller Fernandinho har allerede vikariert i midtforsvaret i flere kamper i John Stones og Aymeric Laportes skadefravær, og uten Otamendi på laget, valgte Pep Guardiola å også flytte ned midtbanespiller Rodri som midtstopper! John Stones skulle imidlertid komme inn i den andre omgangen i dag. Med tanke på fredagens pressekonferanse der Pep Guardiola hintet til at Benjamin Mendy kanskje ikke var helt klar for spill ennå etter sin hamstringskade, var det en liten overraskelse å se franskmannen i dagens startoppstilling. På høyreback fikk João Cancelo fornyet tillit, mens Ilkay Gündogan overtok Rodris defensive midtbanerolle, like bak David Silva og Kevin De Bruyne. Raheem Sterling og Bernardo Silva fikk kantrollene, mens Gabriel Jesus denne gangen ble foretrukket på topp.

Som ventet var det gjestene fra Manchester som tok styringen fra start, og det skulle også bli farlig etter kvarteret spilt da Palace-keeper Hennessey så vidt greide å få hanskene på et høyt innlegg fra Bernardo Silva. Ballen gikk imidlertid videre til Gabriel Jesus, som ikke greide å kontrollere headingen sin, og ballen forsvant ut over dødlinja.

Etter å ha dominert kampen stort mesteparten av første omgang, var Citys overtak i ferd med å svinne litt bort mot slutten av omgangen – men akkurat da dukket Gabriel Jesus opp, og takket for at Pep Guardiola ga han tillit fra start. Innlegget fra Bernardo Silva fra kant var perfekt slått, og inne foran mål hadde Jesus løpt seg fri. Stupheadingen hans gikk via stolpen og i mål – en nydelig avslutning og 1-0 til City! Scoringen var Jesus’ 50. for City i alle turneringer (på 110 kamper), og regner en bare med kamper der Jesus har startet, står brasilianeren med imponerende 45 mål på 64 kamper. Jesus har nå scoret i fire bortekamper på rad – for første gang i City-karrieren!

Kampen var så vidt kommet i gang igjen da 1-0 plutselig skulle bli til 2-0! Og for en scoring det var! City kontret, og det hele endte med en fantastisk lobb fra Raheem Sterling over en Palace-spiller og til David Silva som på direkten hamret ballen mellom beina på keeper og i mål! En klassescoring!

Flere mål skulle det ikke bli i kampen, men andre omgang skulle likevel inneholde nok av sjanser. Raheem Sterling avsluttet i utsiden av stolpen etter 51 minutter, før Kevin De Bruyne ville ha straffe etter 63 minutter da han ble løpt ned av hjemmelagets Zaha. VAR sjekket situasjonen, men fant ingen forseelse.

Flere sjanser skulle det bli. Gabriel Jesus’ skudd etter 67 minutter var knallhardt, men keeper Hennessey fikk slått ballen ut til corner.

På motsatt side av banen ville ikke Ederson være noe dårligere. 75 minutter var spilt da Palace fikk corner. Ballen landet på hodet til Benteke som headet mot det lengste hjørnet. Der var Ederson på plass med en kvalitetsredning. Han fikk hansken på ballen, og greide å slå kula opp i tverrliggeren og ut! Svært nære på redusering!

Så var det på motsatt banehalvdel det skjedde, bare sekunder etterpå. City kontret og Raheem Sterling fant Gabriel Jesus. Brasilianeren tok først en skuddfinte, og skulle deretter selvsagt ha sendt videre til Kevin De Bruyne som sto helt alene foran mål og bare kunne ha trillet ballen inn i det tomme buret. Enten kan ikke Jesus ha sett eller hørt De Bruyne som ropte fortvilet for å få ballen, eller så var det egoismen som tok overhånd. Jesus avsluttet nemlig heller selv fra hjørnet av femmeteren – rett på keeper. Uforståelig!

De Bruyne skulle likevel få en ny sjanse til å få nettkjenning. 80 minutter var spilt da Ilkay Gündogan kranglet ballen med seg ned mot dødlinja, la den inn foran mål, der Kevin De Bruyne var på plass. Headingen hans gikk i den lengste stolpen og ut!

Ederson måtte i aksjon en siste gang på et farlig skudd fra Zaha etter 87 minutter, men brasilianeren reddet og holdt dermed nullen for 40. gang i Premier League.

Ny kamp venter allerede tirsdag. Da er det Atalanta som står på motsatt banehalvdel, et lag City aldri har møtt tidligere. Anledningen er selvsagt Champions League. Med seier er City så godt som klare for sluttspillet allerede.