0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
6. oktober 2019 15:00 Premier League 2019/20 8

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 54 435.

Oppsummering

Manchester City er åtte poeng bak Liverpool etter å ha gått på en kjempeskrell hjemme mot Wolves. Ulvene vant 2-0 i Manchester.

Liverpools supportere kan bare gni seg i hendene. Etter selv å ha vunnet 2-1 mot Leicester i går takket være en overtidsscoring på straffe, gikk Manchester City på et sjokktap hjemme for Wolves i dag. Norsk Tipping ga hele 17 i odds på Wolverhampton-seier mot de regjerende mesterne, men det var laget som før kampen lå på 15. plass og som først forrige helg vant sin første Premier League-kamp denne sesongen, som sto igjen som vinnere da dommeren blåste av kampen. Det må karakteriseres som en av sesongens mest overraskende resultater, og fører til at Liverpool ligger åtte poeng foran City etter åtte kamper spilt.

De lyseblå har heller ikke noen andre å skylde på enn seg selv, etter å ha levert en forestilling langt under det som er forventet. Mens det defensivt ble gjort flere horrible brølere, ble det heller ikke offensivt skapt altfor mye. Når det er sagt hadde City likevel noen svære sjanser, og med litt mer tilfeldigheter kunne resultatet fort ha blitt et annet.

Pep Guardiola overrasket med å la João Cancelo starte på venstreback, en posisjon som ikke er hans foretrukne, mens Oleksandr Zinchenko satt på benken og Benjamin Mendy ikke var der engang. Om dette var et lurt valg kan diskuteres. Zinchenko kom iallfall inn i den andre omgangen, mens Cancelo ble flyttet over på høyreback på bekostning av Kyle Walker som forsvant ut. Midtbanen var mer eller mindre som forventet med Rodri, Gündogan og David Silva sentralt, og Sterling og Mahrez på kantene. Sergio Agüero ble foretrukket på topp, uten at han skulle levere noen særlig stor kamp.

Første omgang var meget svak sett med City-øyne, og Wolves kunne fort ha puttet et par i løpet av de første 45 minuttene – mest takket være City-spillere som serverte dem kjempesjanser. Patrick Cutrone fikk først muligheten etter fem minutter spilt da Nicolas Otamendi totalt feilberegnet et framspill som gjorde at Cutrone kunne storme mot Citys mål. Fra seksten meter prøvde han å sette ballen over Ederson og i krysset, men den svake avslutningen endte i stedet opp utenfor mål.

Etter 20 minutter skulle Wolves få nok en kjempemulighet, og nok en gang oppsto sjansen etter en kjempetabbe defensivt hos City. Det var denne gangen Riyad Mahrez som sendte bortelagets Raul Jimenez gjennom med en grusom feilpasning bakover, som Wolves-spissen snappet. Han kom seg først forbi Otamendi, før Fernandinho fikk kastet seg ned og blokkert avslutningen, akkurat i siste øyeblikk! Ballen gikk imidlertid ut igjen, men også på returen var Fernandinho på plass og fikk blokkert med hodet. Riyad Mahrez kunne trekke et lettelsens sukk over at feilpasningen hans ikke endte med scoring, takket være Fernandinhos heroiske innsats.

Det skulle imidlertid bare gå noen få minutter før en ny fæl feilpasning igjen sendte Raul Jimenez gjennom. Det var denne gangen Otamendis pasning på tvers i eget forsvar som ble snappet av Jimenez, men igjen var Fernandinho der og hang på Jimenez som en klegg. Wolves-angriperen gikk til slutt i bakken inne i City-boksen og ville ha straffe, noe dommer Craig Pawson ikke var enig i. Reprisen viste at han ikke fikk noe annet enn en liten knuff av Fernandinho og at det var ingen grunn til å blåse.

Citys beste sjanse i den første omgangen kom etter 33 minutter da Raheem Sterling prøvde seg på et skudd i det lengste hjørnet, men keeper Patricio fikk slått ballen utenfor. Dermed sto det 0-0 til pause, etter en omgang City-spillerne har ingen som helst grunn til å være fornøyd med.

Ironisk nok skapte de lyseblå mye større muligheter i den andre omgangen, selv om det altså var Wolves som scoret målene. Etter 67 minutter plasserte David Silva ballen i tverrliggeren da City fikk frispark fra 20 meters hold, og sjansen var ikke over med det. City fortsatte å trykke på for ledermålet, og fikk kort tid etter Silva-frisparket en trippelmulighet da Agüero skjøt i en motspiller, Raheem Sterling i egen spiller og til slutt David Silva over mål fra skrått hold. Meget nære 1-0 til City med andre ord.

Pep Guardiola kastet innpå både Bernardo Silva og Gabriel Jesus i jakten på den viktige 1-0-scoringen. Sistnevnte var involvert da City fikk en kjempemulighet etter 77 minutter. Jesus fant først Cancelo, som la ballen bakover i feltet til Bernardo Silva som knallet til fra fem meter. Ballen hadde retning mot nettmaskene, men ble stanset før den kom så langt – av Sergio Agüero (kunne det virke som), som ikke greide å få vekk føttene.

Og så, helt mot spillets gang i den andre omgangen, skulle Wolves altså ta ledelsen, ti minutter før slutt. City var i angrep, og ble tatt på senga da Cancelo ga bort ballen til en Wolves-spiller. Bortelaget kontret mens City-spillerne sto høyt, Jimenez tok med seg ballen oppover banen og lurte unna Nicolas Otamendi som solgte seg fullstendig da han kastet seg ned uten å få tak i verken ball eller motspiller. Dermed måtte Fernandinho forlate mannen sin (Traoré) for at ikke Jimenez skulle få åpen vei mot mål, noe som igjen ga Jimenez muligheten til å sentre ballen til nettopp han. Alene med keeper gjorde ikke Traoré noen feil, han sendte ballen forbi Ederson og i det nærmeste hjørnet. Dermed sto det 0-1, og sjokkerte City-fans trodde knapt det de så.

City fortsatte å trykke på, nå ikke for å ta ledelsen, men for å utligne, og Sergio Agüero fikk også muligheten noen minutter på overtid, da han først måtte motta ballen, så vendte rundt og skyte, men ballen gikk utenfor. Og i stedet for 1-1 skulle det bli 0-2 da Wolves igjen kontret, fire minutter på overtid. Igjen fant Jimenez Adama Traoré med et fint gjennomspill, og spanjolen tok ballen med seg fra midtstreken og stormet mot mål med Fernandinho løpende bak seg. Akkurat da Fernandinho satte inn taklingen kom avslutningen – nok en gang forbi Ederson og i det samme hjørnet som på det første målet. Dermed 0-2, sjokkerende nok.

Kort tid etter blåste dommer Craig Pawson av, og Pep Guardiola er kanskje like glad at det nå er 13 dager til neste City-kamp, da borte mot Crystal Palace. I mellomtiden er det landslagsfotball der de fleste City-spillerne skal i aksjon.