1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. september 2019 18:30 Premier League 2019/20 7

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 39 222.

Oppsummering

I en kamp som kunne ha vippet begge veier, endte det til slutt med seier og tre viktige poeng for Pep Guardiolas utvalgte på Goodison Park.

Med Liverpool-seier tidligere på dagen etter en gigantisk keepertabbe i Sheffield, måtte City vinne på Goodison i dag for ikke å havne enda lenger bak de rødkledde fra Liverpool – som for en gangs skyld håpet at the Toffees også skulle vinne. Pep Guardiola gjorde fire endringer på laget som slo Watford forrige helg. Oleksandr Zinchenko var tilbake på Citys venstreback, David og Bernardo Silva forsvant ut til fordel for Ilkay Gündogan og Raheem Sterling. Overraskende nok forsvant også Premier Leagues toppscorer Sergio Agüero ut. Inn kom Gabriel Jesus, som for ikke lenge siden kunne fortelle at lite spilletid i City har frustrert ham. I dag skulle han imidlertid få sjansen.

Og apropos sjanse – Ilkay Gündogan skulle få alle sjansers mor etter 11 minutter spilt da Riyad Mahrez slo ballen inn foran mål. På åpent mål greide Gündogan å sette ballen i tverrliggeren fra to meter! Nå skal det riktignok sies at ballen ble slått ganske hardt inn foran mål og at den fikk en litt vanskelig sprett rett før Gündogan skulle avslutte, men likevel hadde nok tyskeren scoret 99 av 100 ganger om han fikk prøve igjen. En gigantisk bom!

Riyad Mahrez skulle igjen markere seg etter 24 minutter da han han slo ballen på den ene siden av hjemmelagets Digne, og løp på den andre. Everton-backen hang ikke med i svingene, og Mahrez fikk etter hvert sendt ballen videre til Kevin De Bruyne – som slo inn på direkten foran mål på sedvanlig vis. Der var Gabriel Jesus på plass – spissen som har scoret i Citys tre siste Premier League-oppgjør mot Everton. Med et akrobatisk kast fikk han stupheadet ballen i mål, via bakken under beina på Everton-keeper Pickford og i nettet. Dermed 1-0 til City etter en nydelig scoring – først Mahrez’ frekke løp på kanten, så De Bruynes nydelige innlegg, og til slutt Jesus strålende heading!

Det skulle imidlertid bare gå noen minutter før det var balanse i regnskapet. 33 minutter var spilt da Fernandinho ikke greide å klarere et innlegg skikkelig, og ballen havnet i beina på Evertons Iwobi. Han fikk kranglet med seg ballen, som litt tilfeldig gikk videre til Seamus Coleman. Ederson kom stormende ut, mens Coleman chippet ballen over Citys sisteskanse og mot det tomme målet. Akkurat på streken kom Dominic Calvert-Lewin til og stupheadet ballen, som uansett ville gått inn, i mål. Dermed 1-1.

City skulle få flere nestenmuligheter, som da Gabriel Jesus avsluttet over mot slutten av den første omgangen, mens Kevin De Bruyne sendte ballen i nettveggen i starten av den andre.

Etter 55 minutter ble Ederson satt på prøve etter corner, da hjemmelagets Mina fikk headet først ned i bakken, og så like oppunder tverrligger. Ederson var imidlertid på plass med en rask reaksjonsredning og fikk slått ballen over.

Etter timen spilt burde Raheem Sterling ha gitt City ledelsen, da han ble spilt gjennom av Riyad Mahrez og var alene med keeper. Sterlings avslutning gikk imidlertid utenfor stolpen, ganske svakt.

2-1 til City skulle likevel komme. 71 minutter var spilt da Kevin De Bruyne skaffet gjestene frispark. Det fikk Riyad Mahrez æren av å ta – heldigvis! Kantspilleren satte nemlig ballen perfekt i det lengste hjørnet, altså keeperhjørnet. En meget viktig scoring for City, som dermed igjen ledet kampen.

Det var imidlertid på håret at det ikke igjen ble utligning, fem minutter etter. Calvert-Lewin ble spilt gjennom, og alene med keeper prøvde han å sette ballen til side for Ederson, som kom ut, og var nok borti ballen til at avslutningen gikk utenfor stolpen. En flott redning av Citys brasilianske sisteskanse.

Redningen hans fire minutter etter, var det imidlertid enda høyere klasse over! Igjen var det en mørkeblå som raget høyest i feltet da Everton hadde corner, denne gangen Mina. Headingen hans gikk helt ute ved stolpen, men der var Ederson med et tigersprang og fikk slått ballen ut! En fantastisk redning av 26-åringen!

Kampen sto med andre og vippet, og det var altså bare et par meget gode redninger av Ederson som sørget for at City fortsatt ledet. Etter 84 minutter skulle imidlertid Raheem Sterling punktere kampen. Riyad Mahrez var igjen involvert med ballen i beina inne i Everton-boksen. Sergio Agüero snappet den fra han og slo ballen hardt inn foran mål. Pickford fikk kastet seg ned og slått ballen utover, men bare til Raheem Sterling, som avsluttet på direkten – i undersiden av tverrliggeren, ned i bakken og ut. Etter et sekund eller to kunne han likevel juble, for mållinjeteknologien hadde signalisert på dommer Michael Olivers klokke at ballen hadde vært inne, og dermed sto det 3-1 til City!

Det ble også sluttresultatet, i en svært intens og nervepirrende kamp på Goodison, der City trakk det lengste strået, og egentlig vant fortjent nok. På tirsdag er det Champions League-fotball som gjelder når Dinamo Zagreb står på motsatt banehalvdel.