3 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. september 2019 18:30 Premier League 2019/20 5

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 27 035.

Oppsummering

Manchester City skuffet stort på Carrow Road, og gikk på sesongens første tap mot et Norwich-lag som utnyttet defensive svakheter hos Pep Guardiolas gutter.

Mens Liverpool fortsetter å vinne og vinne, gikk Manchester City på trynet mot kanarifuglene fra Norwich, og måtte registrere sesongens første tap. Det har vært skrevet mye om Aymeric Laportes skade, og det har blitt stilt spørsmål om hvor mye det svekker City sammenlignet med forrige sesong at både Vincent Kompany og for tiden Aymeric Laporte er borte. Akkurat i dag kan det virke som om de spørsmålene er berettiget. Det endte nemlig med tap 2-3 for nyopprykkede Norwich, og på alle de tre baklengsmålene var det mye å sette fingeren på defensivt.

Med Laporte ute i de neste fem-seks månedene, var det Nicolas Otamendi og John Stones som utgjorde Citys stopperduo på Carrow Road i dag. Sistnevnte er for øvrig nettopp selv tilbake fra skade. Oleksandr Zinchenko og Kyle Walker fortsatte på hver sin back, noe som betydde at det heller ikke i dag ble funnet plass til João Cancelo i laget. Rodri ble igjen foretrukket framfor Fernandinho på den defensive midtbanen, mens Pep Guardiola meget overraskende valgte å sette formspilleren Kevin De Bruyne på benken fra start, til fordel for Ilkay Gündogan, som sammen med David Silva, Bernardo Silva, Raheem Sterling og Sergio Agüero utgjorde Citys offensive slagkraft. Gledelig nok var også Gabriel Jesus tilbake fra sin skade, og kom også inn i den andre omgangen.

Mens gjestene fra Manchester skapte fint lite i store deler av den første omgangen, var det de gulkledde vertene som skulle ta ledelsen etter 18 minutter spilt da Kenny McLean raget høyest i feltet på en corner, og fikk stanget inn 1-0 til Norwich. Ederson rakk knapt å få opp armene på den knallharde headingen, som likevel ikke var altfor langt til side for ham til at det teoretisk kunne vært mulig å redde den. Uansett kom den så kjapt og hardt på at Citys keeper hadde liten sjanse til å få gjort så mye. Pep Guardiola vil nok uansett ikke være fornøyd med at McLean fikk gå omtrent alene opp på hjørnet av femmeteren og heade inn 1-0.

Vondt skulle bli til verre da Norwich ti minutter senere stormet i angrep mot et City-lag som var totalt i ubalanse. Nicolas Otamendi var oppe og støtet, og etterlot seg dermed en hel banehalvdel bak seg som Norwich-spillerne kunne løpe på. John Stones rykket også fremover og prøvde å sette Norwich-spillerne i offside, men det hjalp lite da Kyle Walker ikke var med på tanken til Stones, og fortsatte å løpe hjemover, som den eneste City-spilleren. Han opphevet dermed offsiden og Pukki kunne bli spilt gjennom og kunne storme fremover mot keeper. Walker hadde til slutt ikke noe annet valg enn å forlate spilleren sin og heller løpe motsatt for å forhindre at Pukki kunne avslutte, men det gjorde bare at finnen enkelt kunne sende videre til Todd Cantwell, som fikk en særs enkel jobb med å sette inn 2-0 på blank goal. Hjemmepublikummet var selvsagt i ekstase, og Pep Guardiola kunne ikke gjøre annet enn å fortvile over hårreisende forsvarsspill. Det skulle imidlertid bli enda verre.

Men først skulle Sergio Agüero tenne et håp, like før pause. Raheem Sterling hadde da allerede headet i stolpen etter halvtimen spilt, og i kampens 45. minutt skulle den altså endelig sitte for City. Bernardo Silvas innlegg inn i feltet var millimeterpresist på panneluggen til Sergio Agüero, som helt uhindret kunne stige til værs og heade inn reduseringen. Psykologisk sett kom også reduseringen på et perfekt tidspunkt. Med 1-2 som utgangspunkt før den andre omgangen, visste City-gutta at det var fullt mulig å snu kampen i løpet av de siste 45 minuttene.

Men da kan ikke Nicolas Otamendi gjøre som han gjorde bare noen få minutter spilt ut i den andre omgangen. Først hadde han horribel feilpasning rett til hjemmelagets Pukki, som dermed kom alene med keeper, men avsluttet utenfor den lengste stolpen. Bare sekunder senere skulle samme Otamendi gjøre en enda større brøler. Han mottok ballen fra John Stones i forsvaret, og fikk samtidig beskjed om å sende den tilbake til Ederson. Det gjorde han ikke, og argentineren kan heller ikke ha merket at han snart fikk en mann i ryggen, for Otamendi fikk rett og slett frastjålet ballen av Buendia, som dermed kunne sende den videre til Teemu Pukki, som ganske enkelt kunne sette den i mål fra fem meter. Én ting er sikkert – med slikt forsvarsspill blir det ikke noen ny Premier League-tittel på City. 3-1 til Norwich.

Pep Guardiola satte etter hvert innpå både Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus og Riyad Mahrez i et forsøk på å snu kampen, og det var da også Manchester City som kom til å totaldominere den andre omgangen. Det ble likevel ikke skapt så mange sjanser, og City-spillerne slet med å trenge gjennom et kompakt Norwich-lag. Et fint skudd av Rodri etter 88 minutter skulle likevel skape spenning i sluttminuttene. Spanjolen skjøt fra 20 meter – lavt og i hjørnet, bak Tim Krul som såvidt fikk hanskene på ballen, men ikke greide å holde den ute. Rodri kunne dermed notere seg for sin første scoring i City-drakt, men det skulle hjelpe så lite.

Det hele endte med 3-2-seier til Norwich, noe som selvsagt Liverpool-supportere vil glede seg stort over. Det betyr nemlig at de røde nå er fem poeng foran City på toppen av Premier League-tabellen etter bare fem kamper spilt.

Pep Guardiolas menn må nå reise seg igjen, og første forsøk er i Champions League onsdag kveld da de lyseblå tar turen til Ukraina for å møte Shakhtar Donetsk.