4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
31. august 2019 16:00 Premier League 2019/20 4

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 54 386.

Oppsummering

To scoringer fra Sergio Aguero, i tillegg til scoringer fra Kevin De Bruyne og Bernardo Silva sørget for en solid seier mot et modig Brighton, mens Aymeric Laporte kan se for seg et langt opphold på sidelinja. 

City tok inititativet fra start av mot Brighton. I forrige hjemmekamp mot Tottenham gikk to av 30 avslutninger i mål, men i dag tok City ledelsen med kampens første avslutning etter 68 sekunder. Et smart løp fra David Silva før han fant De Bruyne med et innlegg langs bakken og belgieren kunne enkelt sette ballen i mål fra kort hold.

Både Kevin De Bruyne og Sergio Aguero hadde avslutninger som gikk like til side for mål i løpet av de første 20 minuttene, men Brighton gjorde det vanskelig for City og var gode både med og uten ball. Etter 30 minutter fikk City nok en stor sjanse ved David Silva etter godt forarbeid fra Raheem Sterling, men han avsluttet like utenfor fra veldig kort hold. Ikke lenge etterpå måtte Aymeric Laporte ut på båre med en kneskade etter en duell med Adam Webster. Fernandinho kom inn for Laporte og gjorde en god kamp som midtstopper. Pep sa etter kampslutt at Laporte er på sykehuset og at det ikke ser bra ut. Vi vet enda ikke omfanget av skaden, men vil få svar i morgen. Han kommer nok til å være ute en stund.

City responderte godt til skaden og doblet ledelsen to minutter før pause med det som var en fantastisk scoring. Riyad Mahrez, som imponerte i dagens kamp, hælet ballen videre til De Bruyne som beveget seg inn i boksen, før han fant Aguero som satte ballen i mål for fjerde gang denne sesongen. Brighton fortsatte å true City etter pausen og burde ha redusert etter 50 minutters spill da Zinchenko ga bort ballen ute på venstresiden, men Fernandinho heada avslutningen unna.

Kort tid etterpå la City på til 3-0 da David Silva og Aguero kombinerte fint, før sistnevnte curlet ballen forbi keeper og opp i hjørnet. Bernardo Silva ble byttet inn etter 79 minutters spill og markerte seg øyeblikkelig. Kun 29 sekunder etter at han kom inn satte han ballen i mål, etter målgivende fra Aguero. Brighton spilte en god kamp og gjorde det vanskelig for City, men kampen endte altså med en solid 4-0 seier for ‘the Blues’.

 

City møter Norwich på bortebane etter landslagspausen.