1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. august 2019 15:00 Premier League 2019/20 3

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 10 486.

Oppsummering

Bournemouth yppet seg, men det endte til slutt med 3-1 og en relativt komfortabel seier for Manchester City på Vitality Stadium.

Etter å ha mistet to verdifulle poeng mot Tottenham forrige helg, var ingenting annet enn seier godt nok for Manchester City i dag da de lyseblå tok turen til sørkysten av England for å møte Bournemouth. Pep Guardiola gjorde én endring på laget som spilte 2-2 mot Spurs forrige lørdag: Rodri måtte i dag finne seg en plass på benken, til fordel for David Silva som var tilbake i startelleveren. Dermed fikk Silva sin 400. offisielle kamp for Manchester City, som den 14. spilleren gjennom historien. Sergio Agüero var igjen var å finne på topp, mens Gabriel Jesus ikke engang var å finne på benken i dag. Grunnen er at brasilianeren har pådratt seg en hamstringskade på trening, og ganske sannsynlig også må stå over neste helgs kamp mot Brighton, men deretter være tilbake igjen etter landslagspausen.

Det ble en underholdende førsteomgang i solskinnet på Vitality Stadium, der City hadde ballen klart mest og stort sett hadde full kontroll. Bournemouth skulle likevel komme til å yppe seg.

Kampens første sjanse skulle falle til Bernardo Silva, da City rullet opp et fint angrep etter seks minutter og Raheem Sterling spilte tilbake til Silva som lå og ventet på 14 meter. Skuddet hans gikk imidlertid utenfor stolpen.

Etter 14 minutter skulle den likevel sitte for City. Nok en gang rullet City opp et fint angrep, og Zinchenko ble med opp på Citys venstrekant. Han slo ballen lavt inn i feltet der De Bruyne ventet. Han prøvde å skyte på direkten, men fikk ikke skikkelig treff på ballen og det ble bare en sleiv som endte i beina på Sergio Agüero. Han lot seg ikke be to ganger, og sendte ballen sikkert i hjørnet bak en sjanseløs keeper, og dermed sto det 1-0 til City!

Etter 19 minutter var det David Silvas tur til å forsøke seg da ballen landet i beina hans, men han fikk ikke skikkelig klem på avslutningen som gikk rett på keeper.

Bournemouth skulle som sagt også yppe seg, og fikk en enorm mulighet til å score etter 38 minutter, riktignok takket være en forsvarsblunder av Nicolas Otamendi. Han skulle forsøke å bryste ballen, uvisst til hvem, men ballen ble iallfall liggende fri fem meter fra mål, og hjemmelagets Adam Smith kom stormende til for å sette ballen i det vidåpne målet. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at han såvidt traff hodet til Ederson, sånn at ballen gikk over tverrligger i stedet for i mål. Citys sisteskanse var likevel der han måtte være for å redde. Større sjanse er det uansett omtrent ikke mulig å få, men City slapp med skrekken.

Og i stedet for utligning skulle City gå opp i 2-0 etter et mønsterangrep. Det hele startet med en nydelig langpasning fra Aymeric Laporte til Bernardo Silva på Citys høyrekant. Han slo den videre inn i midten til David Silva, som på sin side spilte gjennom Raheem Sterling med en nydelig stikker. Sterling tok først ballen med seg med det første touchet, før han tuppet ballen i nettet med det andre, raskt og effektivt. Dermed 2-0 til City!

Det ble lagt til hele seks minutter i den første omgangen på grunn av en skade på hjemmelagets Charlie Daniels. Hjemmelaget utnyttet overtidsminuttene godt og skulle få seg en redusering – og det på vakkert vis etter at de fikk frispark fra 20 meter. Leiesoldat Harry Wilson, utlånt fra Liverpool, satte frisparket så langt oppe i krysset som det er mulig å komme, bak en totalt sjanseløs Ederson som strakk seg så lang han var, til ingen nytte. Så er spørsmålet om hjemmelaget skulle hatt frispark i utgangspunktet. Aymeric Laporte, som laget det, var iallfall meget uenig i avgjørelsen. Uansett sto det nå 1-2, og det var ny spenning i kampen med en hel omgang igjen å spille.

Bournemouth skulle få en diger mulighet til å utligne i starten av den andre omgangen, da Callum Wilson ble spilt gjennom og kom alene med Ederson. Brasilianeren kom ut, gjorde seg stor og fikk avverget!

Noen minutter senere ville City ha straffespark da David Silva ble stemplet/tråkket på foten, men både dommer og VAR-sjekken mente at dette ikke kvalifiserte til straffespark.

Bare et par minutter senere skulle likevel Citys tredje scoring komme, og igjen var David Silva sentral. Det var først Sergio Agüero som mottak ballen, før David Silva kom stormende til og tok med seg ballen inn i feltet med en skokk Bournmouth-spillere rundt seg. Bak ham kom Sergio Agüero, og da ballen til slutt ble liggende fri på fem meter, var Agüero der og fikk tuppet inn 3-1 til City! Argentinerens andre scoring for dagen, og hans 168. Premier League-scoring totalt.

Ikke altfor mye skulle skje i kampens siste tjue minutter, og City trillet mye ball, mens Bournemouth ikke gjorde altfor mye for å ta den fra dem. Hjemmelaget skulle likevel få et par halvsjanser i sluttminuttene, uten at det førte til noe mer enn det. Dermed ble det Manchester City som tok med seg alle de tre poengene nordover til Manchester, der også neste kamp for de lyseblå spilles – hjemme mot Brighton kommende lørdag.