2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
17. august 2019 18:30 Premier League 2019/20 2

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 503.

Oppsummering

City var veldig uheldige som ikke fikk seg med tre poeng i sesongens første hjemmekamp mot Tottenham. Kampen ble betegnet av Pep som ‘en av de beste kampene vi har spilt i løpet av vår tid sammen’. 

Pep Guardiola gjorde fire endringer på laget foran det 160. møtet mellom Manchester City og Tottenham. Sergio Aguero, Ilkay Gundogan, Bernardo Silva og Nicolas Otamendi kom inn for Gabriel Jesus, David Silva, Riyad Mahrez og John Stones. Sistnevnte har dessverre fått seg en lyskestrekk og vil få svar på skadeomfanget neste uke. Pep sa før kampen at han vil ha samtlige spillere involvert og siden det går en uke mellom kampene i august er det viktig at alle holder seg i form. City hadde vunnet både Premier League, FA-Cupen og Community Shield siden sist de spilte på hjemmebane og 1894 Group hadde forberedt bannere med påskriften ‘we see things they’ll never see’, hentet fra Oasis-klassikeren ‘Live Forever’, i tillegg til et bilde av Pep med de tre trofeene. Den 16. august var det 200 år siden Peterloo-massakren i Manchester og ofrene ble hedret med et banner med påskriften ‘rise like lions’.

City startet med følgende ellever:

XI | Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, De Bruyne (C), Sterling, Bernardo, Aguero

Innbyttere | Bravo, Jesus, Silva, Fernandinho, Mahrez, Cancelo, Foden

Spillerne gikk ut på gressmatta til ‘Blue Moon’ og sola skinte i Manchester. Etter to spilte minutter fikk vi se bursdagsbarnet Ederson slå en millimeter-presis 70 meters pasning til Zinchenko og de fleste pasningene satt for City i åpningsminuttene. Den første sjansen kom etter åtte minutter da Raheem Sterling møtte et innlegg fra Kyle Walker, men innlegget ble klarert. Et fantastisk angrep av City hvor Ederson fant Bernardo, før han headet videre til Walker. 12 minutter var spilt da Rodri ble revet ned inne i feltet etter et hjørnespark og City ble sannsynligvis snytt for et straffespark her, men VAR grep ikke inn. Pep Guardiola sa etter kampslutt at ‘det er straffe. Lamela havnet over Rodri inne i feltet. Men i det øyeblikket tok VAR seg en liten kaffepause.’

De første femten minuttene fant stort sett sted på Tottenham sin banehalvdel og etter 19 spilte minutter fikk City hull på byllen. Raheem Sterling scoret sitt fjerde mål på to kamper, det femte på fire hjemmekamper mot Tottenham, og for en scoring det var! Kevin De Bruyne skaffet seg rom før han svingte ballen inn med ett touch på hodet til Raheem Sterling som heada ballen i mål i retningen innlegget kom fra. Et fantastisk innlegg av De Bruyne og en strålende avslutning av Sterling. City dominerte de første 20 minuttene av kampen fullstendig og Tottenham fikk knapt låne ballen. City spilte med utrolig presisjon og bevegelsene både med og uten ball var fantastiske. Om ballen ble mistet ble den vunnet igjen like etterpå etter intensivt press fra City og første halvdel av første omgang var ganske enkelt en fryd å se på.

Ledelsen skulle derimot ikke vare så lenge. Utligningen kom tre minutter senere da Lamela upresset fikk avsluttet fra 20 meter, ned i det venstre hjørnet. Utligningen kom ut av ingenting og Tottenham hadde scoret på sin første avslutning i kampen. Et billig mål å slippe inn og totalt ufortjent. City fortsatte å spille på samme måte etter utligningen og etter 34 minutter var de igjen i ledelsen. Kevin De Bruyne var nok en gang mannen bak scoringen, da han fant Aguero inne i feltet med et innlegg langs bakken fra høyresiden. Nok en gang ble innlegget slått på ett touch og Aguero kriget seg fri på en fantastisk måte inne i feltet.

City skapte enda en enorm sjanse etter 43 spilte minutter da Kevin De Bruyne igjen slo et fantastisk innlegg fra høyresiden som Ilkay Gundogan satte like utenfor mål. Rett før pause viste Bernardo Silva frem sin lekre ballkontroll og City kunne gå til pause med en 2-1 ledelse etter å ha dominert store deler av den første omgangen totalt. Kevin De Bruyne hadde to fantastiske assister og City sitt press-spill var på det høyeste nivå du kan komme. Spillerne løp det de kunne og spilte fantastisk fotball.

Andre omgang ble også startet i et høyt tempo og City kom til sjanser både ved De Bruyne og Aguero i løpet av de første ti minuttene av omgangen. De Bruyne avsluttet like til side for mål, mens Aguero avsluttet over tverrligger. Pep Guardiola har tidligere sagt at når City gir motstander corner er det som å ‘gå til kirken for å be’. Det holdt ikke for City etter 56 spilte minutter, da Lucas Moura, like etter å ha kommet inn, var høyest inne i feltet og headet inn corneren fra Lamela, med sitt første touch på ballen. Tottenham hadde scoret på sin andre avslutning på mål og City måtte nå jage et seiersmål.

Rodri avsluttet fra 20 meter etter en times spill, men nok en redning fra Lloris hindret scoring. Bernardo avsluttet i tverrligger få minutter senere og etter 65 spilte minutter kom Gabriel Jesus inn for Sergio Aguero. Tv-bildene viste Pep og Sergio som hadde en liten krangel på sidelinjen og Pep forklarte årsaken på pressekonferansen etter kampen: ‘Han trodde jeg var irritert på han på grunn av målet vi slapp inn, men det var en corner og jeg ville ha mann-mot-mann. Han trodde jeg var irritert på han, jeg er veldig engasjert, men jeg har vært spiller selv så jeg vet hvordan det er. Følelser er en del av spillet. Vi pratet underveis og etterpå og jeg elsker Sergio.’

Gabriel Jesus kom til to store sjanser i løpet av sine første ti minutter på banen og City gjorde to bytter til i løpet av kampen da David Silva kom inn for Rodri og Riyad Mahrez kom inn for Bernardo. Dommeren viste fire minutter tillegg og etter 91 minutter trodde de fleste at Gabriel Jesus hadde scoret City sitt vinnermål. Jubelen stod i taket i minst ett minutt, etter at en corner fra De Bruyne fant Laporte, før den havnet hos Gabriel Jesus som tok ett touch og dundret ballen i mål. Han vinket opp til tribunen og både spillere og supportere var i ekstase, men den gang ei. VAR annulerte scoringen på grunn av at ballen var i armen til Laporte og City måtte nøye seg meg med ett poeng.

Det som var utrolig skuffende var at City ikke fikk flere enn to scoringer etter 30 avslutninger i løpet av kampen, mot Tottenham sine tre. City fikk nok en gang et overtidsmål mot Tottenham annulert og den nye ‘hands-regelen’ sier at om ballen har vært innom armen på en spiller, uavhengig om det var med vilje eller ikke, vil en scoring annulleres. Det må bare aksepteres og City kan være stolte over måten de spilte på mot Tottenham. Det lover veldig godt for resten av sesongen. City har nå tatt fire poeng etter sesongens to første kamper, og seiersrekken i ligaen endte på 15 kamper denne gangen. Neste søndag møter City Bournemouth borte på Vitality Stadium.

Man City-børs fra Svea: Ederson 6 – Walker 7, Otamendi 6, Laporte 7, Zinchenko 6 – De Bruyne BB8, Rodrick 6, Gundogan 6 – B.Silva 7, Aguero 6, Sterling 7.

 

Urettferdig idrett og déjà vu.