0 - 5
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. august 2019 13:30 Premier League 2019/20 1

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 59 870.

Oppsummering

Raheem Sterling scoret hat-trick i ligaåpningen på London Stadium da Manchester City beseiret West Ham med hele 5-0!

Det ble flust av scoringer da City knuste West Ham på London Stadium i ligaåpningen, samtidig som også VAR ble tatt i bruk for første gang i Premier League.

Pep Guardiola stilte et ikke altfor uventet lag fra start i dagens ligapremiere mot West Ham på London Stadium, selv om det var et par små overraskelser. Noen hadde stilt spørsmål på forhånd om Claudio Bravo kom til å fortsette mellom stengene med tanke på at han spilte samtlige kamper i sommer, i tillegg til Community Shield mot Liverpool forrige søndag, mens Ederson ikke har vært i aksjon siden i en landskamp for Brasil i starten av juni. Da lagoppstillingen ble offentliggjort en time før kampstart var det likevel ingen stor overraskelse – det var førstekeeper Ederson som var foretrukket. I forsvaret var det heller ingen store overraskelser. Nyinnkjøpte Cancelo var å finne på benken, mens Kyle Walker, som ble helten forrige søndag med sin sensasjonelle redning på strek helt på slutten og dermed sikret straffesparkkonkurranse, igjen var å finne på Citys høyreback – sammen med Stones, Laporte og Zinchenko i resten av forsvaret. Rodri fikk sin Premier League-debut i den defensive midtbanerollen, med David Silva og Kevin De Bruyne like foran seg. Raheem Sterling var ikke uventet å finne på Citys venstrekant, men en litt større overraskelse var det at Bernardo Silva var benket på 25-årsdagen sin, og at det var Riyad Mahrez som var foretrukket fra start i dag på høyrekanten. Gabriel Jesus, som nylig ble utestengt fra landslagsspill i to måneder på grunn av usportslig opptreden under Copa America-finalen i sommer, ble valgt på topp foran Sergio Agüero.

Kampen på London Stadium startet ganske jevnt, og West Ham-spillerne gikk ut i hundre fra start og satte press på City-spillerne. Det førte til en god del feilpasninger og personlige feil fra gjestene, som da Rodri mistet ballen i farlig posisjon etter bare noen minutter spilt. Også flere andre City-spillere noterte seg for feilpasninger, men samtidig ble det også produsert målsjanser. Mahrez var farlig frampå etter ni minutter med et farlig skudd som Fabianski måtte strekke seg etter, mens David Silva skjøt like utenfor nærmeste stolpe fem minutter etter.

Etter 20 minutter var Mahrez igjen farlig frampå etter et nydelig framspill av Kevin De Bruyne med utsida av foten. Mahrez’ flotte skuddfinte ble dessverre fulgt opp med et skudd som ikke var godt nok og gikk i nettveggen.

Men så, etter 25 minutter spilt, skulle det smelle. Et nydelig gjennomspill av Riyad Mahrez til Kyle Walker som var på løp langs Citys høyrekant skulle starte det hele. Walker satte på turboen og løp fra det som var, før han fra nesten nede ved dødlinja fikk slått ballen inn foran mål. Ballen var såvidt borti Diop, før Gabriel Jesus viste målteft da han stakk fram foten og fikk sendt ballen i nettet fra kort hold. En klassescoring av Pep Guardiolas gutter, og 1-0 til City!

Utover i omgangen roet West Ham mer ned, noe som ga City rom og muligheter. Det kunne blitt 0-2 like før pause etter rot i hjemmeforsvaret, men Gabriel Jesus greide ikke å løfte ballen over keeper, og dermed gikk lagene til pause med 1-0-ledelse til City.

Det var imidlertid i den andre omgangen at flesteparten av målene skulle komme, og også de kontroversielle VAR-situasjonene.

52 minutter var spilt da De Bruyne gjorde forarbeidet, og Raheem Sterling sørget for å doble ledelsen for City. De Bruynes pasning til Sterling på løp kom akkurat i det riktige øyeblikket, og alene med keeper var Sterling sikker. Ballen gikk mellom beina på keeper Fabianski, og dermed sto det 2-0 til City!

Bare et par minutter etter trodde alle at det skulle bli 3-0 til City, etter et nytt flott City-mål. Sterling ble først spilt gjennom, før han sendte ballen inn foran mål til Gabriel Jesus, som enkelt kunne trille ballen i åpent mål. VAR-dommerne fant imidlertid ut av Sterling var noen millimeter offside da han først ble spilt gjennom, og annulerte dermed scoringen etter et par minutters ventetid der spillerne sto klare til å ta avspark igjen.

At det målet ble annulert ga West Ham-spillerne ny energi, og de fikk også en god sjanse noen minutter etter da et innlegg landet på hodet til Diop, som headet like over.

Også etter 74 minutter skulle West Ham få en kjempesjanse til å redusere – faktisk to ganger. Det var kun takket være strålende keeperspill av Ederson at det ikke skjedde. Først headet Chicharito rett på Ederson, som likevel var våkent på plass og fikk avverget. Ballen gikk imidlertid tilbake til Lanzini, og på avslutning nummer to måtte Ederson strekke seg for å få slått ballen utenfor, helt borte ved stolpen. En fantastisk redning av Citys sisteskanse!

Og i stedet for redusering skulle det bli 0-3 etter en situasjon som det først så ut som var offside. Mahrez chippet Raheem Sterling gjennom, og alene med keeper sendte Sterling ballen over i en bue og i det lengste hjørnet. Igjen måtte VAR sjekke målet for offside, men denne gangen fant de ut at Sterling akkurat ikke var offside da han ble spilt gjennom, og dermed sto det 0-3 på London Stadium.

Og mer skulle det bli. 83 minutter var spilt da Riyad Mahrez ble lagt i bakken og dommer Mike Dean pekte på straffemerket. Innbytter Sergio Agüero, som kom inn for Gabriel Jesus, greide imidlertid ikke å overliste keeper Fabianski, som tok et lite skritt ut og reddet. VAR fant imidlertid ut at straffen skulle tas på nytt, fordi tre West Ham-spillere var altfor tidlig inne i boksen. På forsøk nummer to scoret Agüero sikkert, og åpnet dermed målkontoen for sesongen. 0-4!

På overtid skulle det også bli 5-0 til City, og Raheem Sterling skulle få sitt hat-trick! Mahrez hadde den målgivende pasningen da han spilte gjennom Sterling, som igjen kom alene med keeper. Keeper Fabianski gjorde en litt merkelig manøver da han satset alt på at Sterling kom til å spille til Agüero som var alene foran mål, og forlot dermed målet sitt, noe som ga Sterling muligheten til å sette ballen i det nærmeste hjørnet som ikke var dekket. Dermed 5-0 til City, og en perfekt åpning på Premier League-sesongen!

Neste helg venter noe tøffere motstand når det er Tottenham som står på motsatt banehalvdel i Citys første hjemmekamp sesongen 2019/20.