0 - 5
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
21. mai 2017 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 20 829.

Oppsummering

watford-cityManchester City sikret seg en plass i gruppespillet i Champions League til høsten ved å knuse Watford 5-0 i serieavslutningen på Vicarage Road.

Sesongen 2016/17 er historie, og det hele ble avsluttet med et fyrverki av en fotballkamp for Citys del, som ikke bare sikret tredjeplassen i Premier League og dermed en direktebillett til gruppespillet i Champions League til høsten, men også totaldominerte kampen og fort kunne ha vunnet mer enn med de fem målene de gjorde.

Watford var allerede sikret plass i Premier League til høsten, men ble ledet av en manager som allerede hadde fått sparken og hadde heller ikke noe å spille for. Det syntes, for City-spillerne fikk relativt fritt spillerom ute på gressmatta og bare minuttet var spilt da keeper Gomes holdt på å rote det til etter et tilbakespill da førstetouchen var for hard og han fikk ballen for langt foran seg. Med nød og neppe greide likevel Watford-forsvaret etter hvert å få ryddet opp.

Få minutter etter skulle det likevel bli 1-0 til da Kevin De Bruyne slo en corner inn i feltet. Vincent Kompany fikk stå helt umarkert og med et presist hodestøt headet belgieren City i ledelsen og scoret dermed sitt tredje mål denne sesongen.

Flere sjanser skulle følge, først da Gabriel Jesus kom alene med keeper Gomes. Brasilianeren burde nok vært mer egoistisk, for i stedet for å avslutte selv prøvde han å trille ballen videre til Sergio Agüero, men et Watford-bein kom imellom og ødela.

Etter 19 minutter skulle imidlertid Jesus greie å finne Agüero inne i feltet med en perfekt slått ball, men fra seks meters hold greide ikke argentineren å overliste keeper Gomes, som vartet opp med en kjemperedning. Ballen skulle til slutt havne i beina til Agüero igjen, som blåste den over fra spiss vinkel.

Et par minutter senere skulle imidlertid ikke Agüero bomme da City stormet i angrep og Kevin De Bruyne spilte gjennom argentineren ved å sende en ball mellom stopperen og backen til Watford. Alene med keeper plasserte Agüero ballen i det lengste hjørnet, og dermed sto det 2-0 til City.

Ved å score ett mål til ville Agüero sette ny rekord i antall mål han har scoret på én sesong for City i alle turneringer, og det skulle ikke ta lang tid før det kunststykket var utført. 36 minutter var spilt da Agüero fikk æren av å sette inn Citys tredje for dagen, og hans 33. mål for City denne sesongen, men målet må sies å være et skikkelig lagmål. Flere spillere var involvert i angrepet som startet på venstresiden i eget forsvar. Etter hvert spilte David Silva gjennom Leroy Sané på kant, og tyskeren la ballen inn i feltet til Agüero, som fikk en enkel jobb med å sette inn 3-0 for City etter nydelig samarbeid og spill.

For to sesonger siden scoret Agüero til sammen 32 mål for City i alle turneringer, men denne sesongens 33 fulltreffere er altså ny City-rekord for argentineren. Totalt har Agüero nå scoret 169 mål for City siden august 2011, og er nå bare åtte mål bak Eric Brook på toppen av de mestscorende City-spillerne gjennom tidene.

Mye vil ha mer, og City ville også ha et fjerde mål for pause mot Watford i dag, noe de også skulle få. En presset Fernandinho fikk avsluttet da han ble spilt gjennom etter fint kombinasjonsspill og sendte ballen bak keeper Gomes og i nettet. 4-0 til pause i favør City!

Watford hadde særs lite å stille opp med, og skulle få sin eneste skikkelige sjanse kort tid etter pause da Willy Caballero måtte varte opp med en kjemperedning da Okaka fikk drømmetreff.

Sergio Agüero scoret to i den første omgangen og burde hatt ett til, og burde også ha scoret etter 57 minutter da Leroy Sané slo ballen inn foran mål. På blank goal burde det normalt sett ikke være noe problem for Agüero å sende ballen i mål, men et uvanlig sleivtreff sørget for at ballen i stedet endte opp flere meter på feil side av stolpen.

Kort tid etter skulle det likevel bli 5-0 til City, men med Agüero i hovmesterrollen, og Gabriel Jesus som den elegante ballkunstneren. Agüero tok først ballen med seg oppover langs Citys høyrekant, før han sendte en høy ball inn i feltet til Gabriel Jesus, som på elegant vis trikset ballen med seg og sendte den over keeper og i mål. 5-0 til City og nok en gang skulle altså Jesus tegne seg på scoringslista. Målet var hans sjuende for City etter bare åtte starter og to innhopp.

Ting skulle roe seg ned litt ned etter dette femte City-målet, men det var likevel de lyseblå fra Manchester som hadde full kontroll ute på gressmatta. En kamp mellom gutter og menn er en god betegnelse på det som ble vist ute på Vicarage Road i dag, og det var også det som gjorde at det var City som vant 5-0 og dermed sikret tredjeplassen i Premie League, bak Chelsea, som vant, og Tottenham på andre.

I tillegg til Chelsea og Tottenham får City muligens med seg Liverpool til Champions League, dersom de vinner kvalifiseringskampen på starten av neste sesong, og kanskje også Manchester United, dersom de slår Ajax i finalen av Europa League kommende onsdag.

For Pep Guardiolas del gjelder det nå å starte forberedelsene foran neste sesong, og det store spørsmålet blir hvem som handles inn, og hvem som forlater City. Pablo Zabaleta tok avskjed med City-fansen tidligere denne uka og var ikke å se hverken på banen eller på benken i dag, men flere av de som spilte i dag mot Watford kan ha spilt sin siste kamp for City, uten å ha fått noen skikkelig avskjed. Willy Caballeros kontrakt går ut, i tillegg til Gaël Clichy, som fikk starte i dag på venstreback og spilte hele kampen. Det ble også et innhopp for Bacary Sagna den siste halvtimen da han kom inn for Yaya Touré, og begge disse er også på utgående kontrakter, i tillegg til Jesus Navas, som også fikk en halvtime på slutten. Vi vil nok høre mer om skjebnen til alle disse spillerne i de kommende dagene, nå som Pep Guardiola setter seg ned for å evaluere årets sesong, mens spillerne tar seg en velfortjent sommerferie.