2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
13. mai 2017 13:30 Premier League 2016/17

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 54 407.

Tidslinje

21. David Silva 29' 
21. David Silva 29' 
 35' Motstander
9. Gabriel Jesus 36' 
 42' Motstander
Vincent Kompany 50' 
 72' Motstander
 77' Motstander
 79' Motstander
10. Sergio Agüero 84' 

Oppsummering

Det var både kontroverser og høy temperatur da Manchester City slo Leicester City og inntok tredjeplassen i Premier League.

Som spekulert valgte Guardiola å ikke gjøre noen forandringer på det laget som smadret Crystal Palace 5-0 forrige helg. Sergio Agüero og John Stones er begge tilbake i trening, men på benken var det bare plass til argentineren av de to.

Første sjanse skulle komme etter bare tre minutter, og det etter et hjørnespark. Corneren ble slått hardt inn og Fernandinho sto umarkert på fem meter. Brasilianeren hoppet dessverre nærmest litt for høyt, og fikk ikke helt kontroll på headingen som strøk stolpen.

Til tross for det tidlige skremmeskuddet var de innledende kvarteret av det rolige slaget før hjemmelaget etter 18 minutter fikk en ny mulighet etter corner. Etter en dårlig klarering endte ballen opp hos De Bruyne som på førstetouch la ballen ut til David Silva. Spanjolen fant Leroy Sané på fem meter, men den tyske vingen fikk dårlig treff og skuddet gikk på tvers fremfor mot mål.

Da det nærmet seg en halvtimes spilt intensiverte City spillet sitt og det skulle gi uttelling. Først fikk Sané en kjempesjanse før det bare noen minutter etterpå skulle bli uttelling. Som mot Crystal Palace var det David Silva som fikk æren av å sette inn kampens første mål. Sané fikk plass på venstresiden og banket ballen langs bakken inn i feltet. På bakerste stolpe ventet David Silva som satte ballen sikkert i mål. Etter scoringen oppstod det protester fordi Leicesterspillerne mente Raheem Sterling stod i offside. Den engelske lynvingen strakk seg etter ballen, men traff den ikke og Schmeichel hadde heller aldri rukket bort. Dermed dømte Madley korrekt scoring, selv om den engelske landslagsspilleren var i offside.

Ti minutter etterpå skulle det stå 2-0. Og igjen skulle Sané stå bak det hele. Vingen bød opp hele Leicesterforsvaret til dans, og vendte bort den ene forsvareren etter den andre. Da han nærmet seg femmeteren ble tyskeren meid overende og straffen var soleklar. Først så det ut som om bursdagsbarnet Yaya Touré skulle få ta straffesparket, men plutselig var det Gabriel Jesus som sto klar på ellevemetersmerket. Brasilianeren var imidlertid iskald og sendte ballen sikkert i mål.

Og nå gikk det fort i svingene, for bare minutter senere skulle Leicester få sin redusering. Bortelaget angrep i høyt tempo og til slutt endte ballen opp ute på høyresiden hos Marc Albrighton. Han banket ballen inn i feltet hvor Shinji Okazaki fikk drømmetreff på hel volley. Japaneren dundret ballen høyt bak Caballero, og reduseringen var et faktum.

Ette en noe treg start skøyt tempoet i andre halvdel av førsteomgangen og da Madley blåste i fløyta etter de første 45 var det 2-1 til hjemmelaget.

Andre omgangen fortsatte der den første omgangen sluttet, selv om sjanseomfanget minket. Duellene ble hardere og etter hvert som det gikk utover blant annet Albrighton og Andy King, mente mange på tribunen at Leicester med vilje forsøkte å dra ned tempoet til tross for at stillingen fortsatt var 2-1 til hjemmelaget. At ikke dommer Madley greide å gripe inn når duellene ble som hardest gjorde at det tidvis var ganske høy temperatur både på matta og blant publikum.

Det ble mye nestensjanser for City, samtidig som det var en følelse av at Leicester hele tiden kunne kontre. Langskudd fra Sané og Yaya Touré var det nærmeste City kom, men tidligere City-keeper Schmeichel hadde full kontroll de tilløpene som kom.

Femten minutter før full tid skulle det likevel oppstå en snodig situasjon. Riyad Mahrez fintet Gaël Clichy nærmest ut av stadion på vei inn i feltet. Den franske venstrebacken endte opp med å felle Mahrez og straffesparket var klart. Leicesterspilleren ønsket å ta straffesparket selv og sto klar på ellevemeteren. Da Mahrez skulle skyte skled han og traff ballen med stamfoten først før den gikk videre opp i det lengste krysset. Dette så dommer Madley som dermed annulerte målet, og dømte indirekte frispark til hjemmelaget. Selv om det var riktig dømt senket det ikke akkurat temperaturen i Manchester.

Dermed var det duket for nervøse sluttminutter i Manchester, og Guardiola satte inn argentinerne Agüero og Zabaleta for å demme opp. Til tross for at Leicester ikke kom til de største sjansene var det en nervepirrende affære som ikke ble mindre nervepirrende da dommerteamet valgte å legge til hele syv minutter.

Fire minutter på overtid brukte Guardiola sitt siste bytte og satte inn Jesus Navas, og det var i det store og hele et City-lag som opptrådte svært rutinert i de siste minuttene. Hjemmelaget tok seg god tid i alle situasjoner og etter 99:30 blåste Madley av det som mildt sagt kan kalles en hektisk fotballkamp.

De lyseblå kjempet fikk kjempe for de tre poengene mot Leicester, men etter en veldig deilig seier gikk City forbi Liverpool og ligger dermed på tredjeplass når det gjenstår to kamper. På tirsdag venter West Bromwich Albion til årets siste hjemmekamp, og neste sesongs Champions League-plass er fortsatt i lyseblå hender og føtter.