5 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
6. mai 2017 13:30 Premier League 2016/17

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 119.

Oppsummering

togetherFem forskjellige målscorere sørget for at det ble feststemning i solskinnet på Etihad.

Crystal Palace har tatt flere store skapler den siste tida, og med en sterk bortestatistikk de siste par månedene, var det ventet at Sam Allardyces gutter ville gi City-spillerne kamp til døra i det som var en viktig kamp for begge lag på Etihad i dag. Mens City kjemper om en Champions League-plass, slåss Crystal Palace om å unngå nedrykk.

For Citys del var David Silva endelig tilbake på laget, etter å ha blitt skadet i semifinaletapet mot Arsenal i FA-cupen. En som imidlertid måtte stå over på grunn av lyskeskade var Sergio Agüero, som måtte kaste inn håndkledet like før slutt mot Middlesbrough forrige lørdag. Det betydde at Gabriel Jesus startet alene på topp i dag, mens Guardiola valgte å gå tilbake til å spille med fire i forsvar, etter at trebacksystemet ikke fungerte optimalt mot Middlesbrough forrige helg. Fernandinho ble skjøvet ned på høyreback, en posisjon han også har spilt tidligere denne sesongen.

At David Silva var tilbake i laget skulle raskt vise seg å være uendelig viktig for de blåkledde, og det skulle ikke ta mer enn knappe to minutter før Silva både regisserte og selv scoret Citys første mål for dagen. Den spanske magikeren sendte først gjennom Raheem Sterling med et perfekt framspill over Palace-forsvaret. Da Sterling spilte ballen inn foran mål var det imidlertid dårlig forsvarsspill som sørget for at ballen havnet i beina til Silva igjen. Martin Kellys blinde heading ut i farlig sone havnet nemlig i perfekt posisjon for Silva, som fikk en enkel jobb med å sende ballen i nettet, bak en utspilt keeper. Dermed 1-0 til City før kampen knapt var kommet i gang!

Enkelte City-supportere på tribunen begynte garantert å ane konturene av en storseier, men det skulle faktisk ikke komme flere mål resten av omgangen. Leroy Sané var farlig frampå ved to anledninger med skudd fra skrått hold, uten at det lyktes å få ballen i mål. I den ene situasjonen havnet returen hos Raheem Sterling, men også hans skuddforsøk ble stoppet.

Det nærmeste Palace kom et mål var en heading fra Benteke, men en flott enhåndsredning av Willy Caballero sørget for at det var City som gikk til pause med ledelse 1-0.

Mens det tok to minutter å score mål i den første omgangen, skulle det ta minuttet mer å få ballen i mål i den andre. Knappe tre minutter var spilt da Vincent Kompany var oppe på en corner, slik han vanligvis er. Citys kaptein er tilbake for fullt etter mange skadeopphold, og scoret også påskeaften da han headet inn Citys første scoring i 3-0-seieren. Også i dag skulle belgieren tegne seg på scoringslista, og det var landsmann Kevin De Bruyne som fikk æren av å stå for den målgivende pasningen. Etter at corneren i første omgang ble klarert, havnet nemlig ballen tilbake til De Bruyne ute kant. De Bruyne fikk med seg at Vincent Kompany løp seg fri og ville ha ballen, og sendte den da også til ham. 31-åringen, som har vært i City i snart ni år, fikk drømmetreff da han dundret løs. Ballen gikk som en kanonkule og havnet oppe i vinkelen, bak en sjanseløs keeper. En nydelig scoring og City ledet 2-0!

Men de blåkledde var ikke ferdige med det. Kevin De Bruyne var først nære på å score da et frispark endte på oversiden av tverrliggeren og gikk over, og skulle få minutter etter også sørge for Citys tredje scoring for dagen. Reprisene viste at Gabriel Jesus muligens befant seg noen centimetere i offside da en heading gikk til han. Det brasilianske stjerneskuddet sendte ballen så videre til Kevin De Bruyne, som fyrte av nede mot nærmeste hjørne. Keeper Hennessey fikk en hånd på ballen, men greide ikke å holde den ute, og ballen snek seg inn nede ved stolperota. Dermed sto det plutselig 3-0 til City!

Mye vil ha mer, og ti minutter før slutt skulle City også øke til 4-0. En lang ball endte på hodet til innbytter Pablo Zabaleta, som headet videre til Raheem Sterling – som med en presis avslutning sendte ballen ned i det nærmeste hjørnet og i mål! 4-0!

Og til slutt, på overtid, skulle det også bli 5-0 til City. Vincent Kompany hadde scoret tidligere i kampen, og midtstopperkollega Nicolas Otamendi ville ikke være noe dårlige. Kevin De Bruynes presise frispark mot hodet til Otamendi ble elegant ekspedert videre inn i mål av argentineren, som dermed scoret sitt andre Premier League-mål.

Kort tid etter var kampen slutt, og med et resultat som både ga tre poeng og pyntet kraftig på målforskjellen, for eksempel i kamp mot Liverpool som City nå har passert, har Pep Guardiola god grunn til å smile bredt etter kampen. Nå gjenstår bare tre oppgjør av sesongen 2016/17, først mot Leicester på hjemmebane neste lørdag.