2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
30. april 2017 15:05 Premier League 2016/17

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 29 763.

Oppsummering

Aguero celebratesDesperate Middlesbrough måtte vinne for å ha håp om å berge plassen i Premier League, og så også ut til å greie det. To City-utligninger, den siste fem minutter før ordinær tid var over, sørget imidlertid for at lagene delte poengene.

Det var mye som sto på spill på Riverside Stadium i Middlesbrough i dag. Hjemmelaget trengte desperat en seier for å ha noen som helst mulighet til å berge seg i Premier League denne sesongen. City på sin side trengte  tre poeng i kampen om en Champions League-plass til neste sesong. Tidligere på dagen hadde rival Manchester United bare greid 1-1 hjemme mot Swansea, og med seier ville City dermed både øke avstanden til United, og samtidig gå forbi Liverpool på tredjeplass.

Pep Guardiola valgte å gjøre mange endringer på laget som spilte 0-0 hjemme mot byrival United på torsdag, i tillegg til at også formasjonen var endret. En skadet Claudio Bravo var erstattet av Willy Caballero, mens Guardiola valgte å gå over til å spille med tre i forsvar, slik han gjorde mye i starten av sesongen. Nytt var imidlertid valget om å spille med to angripere.

Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany og Nicolas Otamendi utgjorde forsvarstreeren, mens Jesus Navas og Gaël Clichy spilte på hver sin kant. Fernandinho og Kevin De Bruyne spilte sentralt på midtbanen, mens det var duket for første Premier League-kamp fra start for unge Aleix Garcia. På topp var det også endringer da Guardiola gikk over til å spille med to spisser – både Gabriel Jesus og Sergio Agüero!

Det var City som stort sett hadde ballen i de første 45 minuttene, og første halvdel av omgangen slapp Middlesbrough lite til. Gabriel Jesus kunne gitt City ledelsen etter bare minuttet spilt da Sergio Agüero la ballen inn foran mål til ham, men Jesus fikk ikke foten skikkelig på ballen, som bare trillet gjennom hele feltet.

Ti minutter senere var det samme tilfellet da hjemmelagets Alvaro Negredo smalt ballen inn foran mål, uten å treffe noen, slik at skuddet gikk ut til innkast.

Utover i omgangen skulle Middlesbrough komme mer med i kampen, og De Roon burde klart å presse skuddet ned etter 31 minutter, etter at frispark ble slått inn i feltet.

Etter 37 minutter skulle Gabriel Jesus få en glimrende mulighet til å score etter et perfekt slått innlegg inn i feltet av Nicolas Otamendi. Jesus’ heading traff imidlertid ikke mellom stengene.

Og i stedet for City-mål, skulle hjemmelaget kort tid etter gå opp og ta ledelsen. Et City-angrep ble brutt på grunn av en for dårlig avlevering, og hjemmelaget kontret. City hadde sendt mange mann i angrep, og ble tatt på senga da Middlesbrough plutselig slo kontra. Ballen havnet til slutt hos tidligere City-spiller Alvaro Negredo, som var heldig i avslutningsøyeblikket da han skled. Skuddet ble imidlertid fint, og gikk inn via stolpen bak Willy Caballero og dermed 1-0 til Middlesbrough.

1-0 holdt seg inn til pause, og selv om det hadde startet lovende nok for City, hadde Pep Guardiolas menn etter hvert mistet initiativet i kampen. Det var tydelig at noe måtte gjøres, men Guardiola valgte å ventet til det var spilt fire minutter av andreomgang før han satte innpå Leroy Sané og Raheem Sterling. Ut gikk Gaël Clichy og Aleix Garcia, som ikke hadde greid å markere seg noe særlig.

Et par minutter etter skulle hjemmelaget få en ny god sjanse, men Willy Caballero ryddet til slutt opp.

City skrudde etter hvert opp tempoet og satte press på Middlesbrough-målet, i håp om få en utligning. Halvveis ut i den andre omgangen skulle det betale seg da Leroy Sané ble felt inne i boksen, og dommer Kevin Friend pekte på straffemerket. Middlesbrough-spillerne var rasende på kamplederen og det oppsto en del tumulter, men Sergio Agüero var sikkerheten selv da straffesparket endelig ble tatt, og dermed sto det 1-1.

Dermed er Agüero alene på andreplass på lista over de mestscorende spillerne i City, og det i sin 250. kamp som Manchester City-spiller!

Straffesparksituasjonen sørget for at det kokte inne på Riverside, og det skulle bli en svært intens avslutning på kampen. Middlesbrough-fansen pep hver gang Leroy Sané fikk ballen, men fikk åtte minutter senere i stedet noe å juble for da Boro scoret igjen.

Det hele startet med at Nicolas Otamendi holdt igjen en spiller som var på vei gjennom og laget frispark. Willy Caballero reddet skuddet, men City-forsvaret skulle aldri greie å få ballen skikkelig vekk etterpå. Mye klabb og babb fulgte, før Chambers til slutt satte inn 2-1 fra sju meters hold.

Dermed så det altså ut til at Middlesbrough skulle ta alle de tre poengene, noe som ville gitt laget et lite håp om å holde seg i Premier League. Samtidig ville City være á poeng med Manchester United i kampen om en Champions League-plass.

En som imidlertid ville det annerledes var Gabriel Jesus. Fem minutter før ordinær tid var over slo Sergio Agüero ballen inn i feltet, og der var unge Jesus på plass og headet inn 2-2, til stor skuffelse for hjemmefansen, og til desto større glede for City-fansen.

Dermed endte det med 2-2 og poengdeling mellom lagene, noe som vil si at det er status quo mellom City og United i kampen om en Champions League-plass.

Nå venter tre hjemmekamper på rad for City – mot Crystal Palace, Leicester og West Bromwich.