3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
16. mai 2017 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 53 624.

Oppsummering

zaba heartPablo Zabaleta ble hyllet, samtidig som Manchester City tok et stort skritt nærmere Champions League-spill til høsten da West Bromwich ble slått i sesongens siste hjemmekamp.

Det ble en følelsesladet avslutning for Pablo Zabaleta da han for aller siste gang mottok hjemmefansens hyllest etter ni sesonger som Manchester City-spiller. Pep Guardiola lot argentineren starte kampen på benken, før han etter timen spilt kom inn David Silva og dermed fikk en siste halvtime foran egne supportere, som klappet, jublet og heiet hver gang Zabaleta var borti ballen. Etter kampen takket Zabaleta for seg på rørende vis foran tusenvis av supportere på tribunen som har fulgt ham de siste ni årene.

City-fansen hadde også mye annet å juble for. Kampen mot West Bromwich var særs viktig i kampen om en plass i Champions League til høsten, og bare seier ville være godt nok. Det greide da også City, og til tross for at unødvendig trøstemål til West Bromwich mot slutten av kampen, hadde de lyseblå få problemer med å ta seg av Tony Pulis’ mannskap, og vant komfortabelt 3-1.

Pep Guardiola gjorde to endringer på laget som slo Leicester på lørdag. Aleksandar Kolarov kom inn på venstreback i stedet for Gaël Clichy, mens Sergio Agüero returnerte i startoppstillingen på bekostning av Raheem Sterling. Det betydde altså at det denne gangen ble funnet plass til både Agüero og Gabriel Jesus – med mer hell enn tidligere. Jesus noterte seg igjen på scoringslista, og opprettholder dermed det imponerende scoringssnittet han har lagt seg på så langt i City med 6 mål på 9 Premier League-kamper. I tillegg fikk han også en målgivende pasning, og det samme fikk Agüero.

Agüero kunne også hatt en målgivende etter 16 minutter da han spilte gjennom Leroy Sané, som kom helt alene med keeper. Avslutningen gikk imidlertid svakt utenfor.

Når det er snakk om målgivende pasninger er det likevel ingen som slår Kevin De Bruyne, og etter 27 minutter skulle han nok en gang få en assist da han først ble spilt gjennom av Sergio Agüero. De Bruyne slo ballen deretter innover i feltet til Gabriel Jesus, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål og dermed sørge for 1-0 til City. Dermed var De Bruynes 16. målgivende pasning i Premier League denne sesongen et faktum, noe som er ny rekord i Premier League for noen City-spiller.

To minutter senere var rollene snudd. Igjen var det Sergio Agüero som først ledet an og spilte ballen til Gabriel Jesus, som deretter la igjen til Kevin De Bruyne som banket til fra 18 meter – presist nede i hjørnet til side for Ben Foster i West Bromwich-buret. 2-0 til City!

Sergio Agüero var som nevnt svært involvert i alle Citys mål i dag, selv om han ikke scoret selv, og skulle etter 56 minutter igjen være involvert da han og Yaya Touré spilte vegg. Touré spilte ballen til Agüero som sendte den videre til Touré igjen, som dermed var spilt alene med keeper. Der var ivorianeren sikkerheten selv og plasserte ballen iskaldt til side for keeper. 3-0 til City!

I likhet med Pablo Zabaleta har heller ikke Yaya Touré kontrakt til neste sesong med City, men Manchester Evening News mener å vite at Touré vil få tilbud om en ny ettårskontrakt med klubben.

Så var det altså duket for Zabaletas meget populære innhopp, som kan bli hans siste om han ikke er involvert i sesongens siste kamp mot Watford på bortebane. Uansett var det hans siste hjemmekamp for City etter at det ble annonsert at han ikke kommer til å skrive noen ny kontrakt med City, og selv om han ikke gjorde så altfor mye ut av seg den halvtimen han spilte, ble han kåret til Citys beste spiller på stadion.

City kunne scoret flere mål, først da Gabriel Jesus etter 67 minutter tråklet seg forbi to spillere og tvang fram en kvalifisert redning av Ben Foster, og deretter etter 83 minutter da samme Jesus tvang fram ikke bare én, men to gode redninger av Foster, etter å ha blitt spilt fri av Fernandinho.

Få minutter før slutt skulle West Bromwich få et trøstemål etter innlegg fra kant av Allan-Romeo Nyom som Hal Robson-Kanu ekspederte i mål. City klarte med andre ord heller ikke denne gangen å holde buret rent, men vant likevel relativt komfortabelt, og med like mange sifre som Arsenal slo Sunderland med i kveld. Dermed er avstanden mellom City og Arsenal fremdeles på tre poeng og med fem mål i favør City. Mye skal altså til for at Arsenal skal greie å gå forbi City i serieavslutningen på søndag. Avstanden ned til Liverpool er på to poeng, og City har tre mål bedre i målforskjell. En seier mot Watford i serieavslutningen på Vicarage Road vil altså garantere City tredjeplass, mens et uavgjortresultat også kan være godt nok.