0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
15. april 2017 18:30 Premier League 2016/17

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 31 850.

Oppsummering

kompany and silvaManchester City leverte en strålende andreomgang på Englands sørkyst på påskeaften, scoret tre og fikk tre viktige poeng i kampen om en Champions League-plass til høsten.

Det var et Southampton-lag i form som ventet Pep Guardiolas menn påskeaften på St. Mary’s Stadium. De to siste kampene hadde endt med seier, men mot Manchester City i kveld skulle det vise seg å være klasseforskjell på lagene. Det var de lyseblå som dominerte det meste ute på gressmatta, og det var også fullt fortjent at det var City som stakk av med alle de tre poengene etter å ha vunnet 3-0.

Pep Guardiola har uttalt at han resten av sesongen kommer til å bestemme seg kamp for kamp hvem som får vokte målet av Willy Caballero og Claudio Bravo. I kveld ble det sistnevnte som fikk muligheten, mens Jesus Navas nok en gang startet på høyreback. I midtforsvaret var Vincent Kompany gledelig nok med fra start, mens stopperpartner ble Nicolas Otamendi. Gaël Clichy startet på venstreback, mens Fernandinho og Yaya Touré tok det defensive ansvaret på midtbanen. I de mer offensive rollene startet David Silva, Kevin De Bruyne, Leroy Sané og Sergio Agüero.

Første omgang skulle ikke bli det helt store for nøytrale tilskuere, selv om kampen våknet til live ti minutter før hvilen. Et par halvsjanser for Sergio Agüero i starten av kampen var stort sett det eneste som var verdt å notere seg den første halvtimen.

Etter 36 minutter skulle imidlertid City tatt ledelsen da Sergio Agüero fant David Silva foran mål, men på omtrent åpent mål klarte ikke spanjolen å sette ballen mellom stolpene fra fem meter. En gedigen mulighet som Silva absolutt burde ha satt.

Minuttet etterpå ville City ha straffe da Leroy Sané ble spilt gjennom og kom alene med keeper Ben Forster. Om Forster var såvidt borti ballen med fingertuppene eller ikke var vanskelig å si, men han tok uansett foten til Sané også da tyskeren var på vei forbi ham, men dommer Neil Swarbrick valgte å peke mot hjørneflagget. Pep Guardiola på sidelinja så ikke ut til å være enig i den avgjørelsen.

Like før pause skulle Sergio Agüero få en stygg stempling på baksiden av ankelen, som sørget for at han også vrikket foten. Argentineren ble liggende en god stund nede, og det så en stund stygt ut, men heldigvis for City kom Kun på beina igjen og kunne fortsette.

Stillingen til pause var dermed 0-0, men det var City som hadde hatt ballen klart mest og som også burde ha tatt ledelsen på David Silvas kjempemulighet. Skudd mot mål hadde det imidlertid ikke blitt, men det skulle det heldigvis bli flere av i andre omgang. Jesus Navas klemte først til fra langt hold etter 55 minutter, og Forster måtte strekke seg for å få slått ballen over tverrligger.

Corneren ble slått inn i feltet av David Silva, og inne i feltet ventet ingen andre enn Vincent Kompany, som stanget ballen forbi keeper Forster, som absolutt kunne hatt en mulighet til å redde avslutningen. Hodestøtet fra Citys kaptein var imidlertid knallhardt, og at målet betydde mye for belgieren som har slitt så mye med skader og gang på gang kommet tilbake, var tydelig å se på feiringen hans. 1-0 til City!

Få minutter senere skulle Kompany nok en gang få muligheten på corner, men denne gangen skulle det ikke lykkes. Lykkes ville det heller ikke for Sergio Agüero etter 65 minutter da ballen ble slått inn i feltet på strålende vis fra Kevin De Bruyne. Sjansene kom imidlertid på løpende bånd, og City trykket på for å doble ledelsen.

Før det kom til å skje skulle imidlertid Southampton få en fin mulighet til å utligne da Yoshida fikk stå helt alene og heade mot mål etter et innlegg. Headingen ble imidlertid for svak og Claudio Bravo hadde få problemer med å avverge.

Og etter 77 minutter skulle det også bli 2-0 til City – etter det som må karakteriseres som en kontring i verdensklasse. Det gikk lynkjapt da Kevin De Bruyne ble spilt gjennom og fikk en hel banehalvdel å ta med seg ballen på. 20 meter fra mål spilte han ballen videre til Leroy Sané, som alene med Ben Forster ikke gjorde noen feil og satte ballen trygt i nettet. 2-0 til City etter et mål det er verdt å se om igjen mange ganger!

Og som om ikke det skulle være nok skulle også målmaskinen Sergio Agüero legge på til 3-0 bare tre minutter etterpå. Innlegget fra Kevin De Bruyne fra dødlinja var nydelig, og foran mål på akkurat rett plass til rett tid var Agüero som headet inn 3-0 til City og dermed scoret sitt 165. Manchester City-mål! Argentineren nærmer seg med stormskritt toppen av lista over mestscorende City-spillere gjennom tidene!

3-0-seieren på St. Mary’s viste at det er klasseforskjell mellom Southampton og Manchester City. De lyseblå er oppe på 64 poeng i Premier League og har nå tredjeplassen, som altså sikrer Champions League-plass til høsten. Først er det imidlertid FA-cup som gjelder. Arsenal er motstander på Wembley neste søndag i semifinalen av verdens eldste fotballturnering.