3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
8. april 2017 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 54 393.

Oppsummering

AguerohullManchester City er tilbake på vinnersporet etter å ha slått Hull 3-1 hjemme i Manchester i dag.

De lyseblå hadde få problemer med å ta seg av et Hull-lag i form, hjemme på Eastlands i dag. Nedrykkstruede Hull hadde all mulig grunn til å kjempe med nebb og klør i dagens Premier League-oppgjør, men det skulle raskt vise seg at det var klasseforskjell mellom lagene. At alle de tre poengene ble igjen i Manchester kan ikke sies å være annet enn fortjent.

Pep Guardiola overrasket med å sette Claudio Bravo tilbake mellom stengene i dagens oppgjør. Forrige gang Bravo startet en kamp i Premier League var mot Tottenham 21. januar. Siden den gang er det Willy Caballero som har voktet buret for City (med unntak av i FA-cupkamper), men i dag var altså chilenske Bravo tilbake i mål og fikk dermed sin 20. Premier League-kamp for City.

Jesus Navas ser ut til å ha blitt fast omskolert til høyreback, og bekledde nok en gang den posisjonen i dag, mens Vincent Kompany, som gledelig nok var tilbake fra start mot Chelsea i midtuka og spilte hele kampen, i dag var tilbake på benken. Inn i midtforsvaret, sammen med John Stones, kom Aleksandar Kolarov. Fabian Delph var en annen overraskelse i startoppstillingen i midtuka, og også han fikk fornyet tillit på den sentrale midtbanen i dagens kamp. Inn kom også Yaya Touré og Raheem Sterling, mens Fernandinho og Kevin De Bruyne forsvant ut. Leroy Sané, David Silva og Sergio Agüero fikk imidlertid fornyet tillit.

City kunne tatt ledelsen allerede etter fire minutter spilt etter at Sergio Agüero spilte gjennom David Silva. Skuddet ble litt puslete og keeper reddet, mens Leroy Sané noe svakt bare greide å sette returen rett på keeper igjen. Fra fem meters hold burde tyskeren absolutt ha gitt City ledelsen.

Etter 28 minutter var det duket for frispark fra perfekt Yaya Touré-hold, og ivorianerens skudd var også hardt og hadde fin høyde, men var ikke godt nok plassert, og keeper Jakupovic greide å slå ballen over tverrligger.

Tre minutter senere skulle City imidlertid ta ledelsen på det som må sies å være tidenes gavepakke. Jesus Navas var oppe på høyrekant og slo et innlegg inn foran mål. Ballen gikk rett over hodet på Sergio Agüero og et par Hull-forsvarere, og havnet i stedet på beina til Ahmed El Mohamady, som på merkelig vis styrte ballen inn i eget mål med innsiden av foten. Egypteren forsøkte sannsynligvis å sette ballen utenfor stolpen og dermed lage corner, men endte altså opp med å score selvmål og gi City ledelsen.

Etter City-målet skrudde Hull opp et par hakk og skulle faktisk komme til et par gode muligheter. Niasse burde ha utlignet da ballen ble spilt inn foran mål til ham, der han fikk stå mutters alene. Heldigvis for City klarte angriperen ikke å stokke beina.

1-0 holdt seg dermed inn til pause, og det skulle bare gå knappe tre minutter av den andre før Sergio Agüero skulle doble den ledelsen. Raheem Sterling må imidlertid få mye av æren for målet. Han tråklet seg gjennom Hulls forsvar og kom seg ned til dødlinja der han la ballen tilbake i feltet til Sergio Agüero, som via et Hull-bein eller to sendte ballen i mål. Målet var Agüeros 164. for City, og han er dermed bare to mål bak Tommy Johnson på lista over de mestescorende City-spillerne gjennom tidene. Han nærmer seg også Eric Brook (177) på toppen av lista.

Bare minuttet etterpå var det nære nok et selvmål av Hull etter at Raheem Sterling la ballen hardt inn foran mål. Michael Dawson avsluttet hardt mot eget mål, og bare en glimrende redning av Jakupovic sørget for at Hull ikke nok en gang scoret selvmål.

Jakupovic hadde likevel ingen mulighet til å stoppe Fabian Delphs knallharde skudd i hjørnet etter 63 minutter. Yaya Tourés elegante vipp fram til Raheem Sterling var nydelig, og måten Sterling lurte unna Dawson ute på kanten var også vakkert å se på. Sterling tok deretter ballen med seg innover i feltet og fant der Fabian Delph, som til slutt altså fyrte av kanonen og sendte ballen som et prosjektil gjennom luften forbi den sjanseløse Jakupovic og inn i nettmaskene. 3-o til City!

Fem minutter før slutt skulle Hull få et trøstemål da innbytter Maloney fra dødlinja spilte ballen bakover til Ranocchia som avsluttet på direkten. John Stones sto mellom Ranocchia og Bravo, men greide ikke å blokkere skuddet, og det er også mulig å stille store spørsmålstegn ved Claudio Bravos opptreden ved målet.

Trøstemålet til tross – City er tilbake på vinnersporet, og 3-1-seieren i det som var David Silvas 300. kamp for City, sørget for tre viktige poeng i kampen om en plass i neste sesongs Champions League. Neste kamp er påskeaften kl. 18.30 når Southampton venter på sørkysten av England.