2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
5. april 2017 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 41 528.

Oppsummering

aguero and luizDet endte med 1-2-tap og 0 poeng i toppoppgjøret på Stamford Bridge da Chelsea ble for sterke for City.

Dermed er avstanden opp til London-laget på hele 14 poeng i det 8 kamper av sesongen gjenstår. City ligger nå på 4. plass, og har en luke på 4 poeng ned til Arsenal og Manchester United, som begge har spilt en kamp mindre. Resten av sesongen vil med andre ord handle om å klare topp fire og få en plass i neste sesongs Champions League – i tillegg til FA-cupen, der City skal møte Arsenal i semifinale.

Pep Guardiola valgte nok en gang å rotere i forsvar, og den store nyheten da startoppstillingen ble offentliggjort var at Vincent Kompany var tilbake i midtforsvaret. Belgieren holdt ut hele kampen, men kunne ikke hindre at Chelsea tok med seg alle tre poengene. På høyreback var Jesus Navas, som overraskende nok startet i den posisjonen mot Arsenal, igjen å finne, mens en annen overraskelse var at Fabian Delph var å finne på midtbanen. Delph startet dermed sin første kamp for City i Premier League denne sesongen, og det altså i storoppgjøret mot Chelsea. Dermed ble det ikke plass til Raheem Sterling fra start denne gangen, mens Fernandinho var partner til Delph på den sentrale midtbanen. I de offensive rollene spilte Kevin De Bruyne, Leroy Sane, David Silva og aller fremst Sergio Agüero.

Skulle City ha noe som helst om å ta igjen Chelsea var ingenting annet enn seier godt nok, men Pep Guardiolas menn skulle få en skikkelig kalddusj da hjemmelaget tok ledelsen etter bare ti minutter spilt. Azpilicueta sendte ballen ut i feltet til Eden Hazard som fyrte av – såvidt via pannetuppen til Vincent Kompany og deretter rett ved siden av en utspilt Willy Caballero i mål. Skuddet var knallhardt, ballen forandret såvidt retning i Kompany og Caballero var noe dekket, men det er likevel mulig å stille spørsmålstegn ved keeperspillet i den situasjonen.

Etter dette tok City mer tak i kampen og produserte flere gode muligheter, som da Fernandinho fyrte av etter 18 minutter. Skuddet var godt plassert, men keeper Courtois hadde likevel få problemer med det.

Chelseas sjanse etter 22 minutter var større. Et skudd fra Fabregas fra rundt 16 meter endte via Gaël Clichy i tverrliggeren og over.

Tre minutter etterpå skulle det bli balanse i regnskapet etter en stor brøler av Courtois, som sendte ballen rett til David Silva. Spanjolen førte ballen framover og skjøt fra skrått hold mot mål, men da var Courtois på plass og fikk reddet. Returen endte imidlertid rett i beina på Sergio Agüero, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i tomt mål. En noe heldig City-scoring med andre ord, men sett ut i fra spill og ballinnehav var ikke utligningen urettferdig.

Gleden blant de tilreisende City-supporterne skulle likevel ikke vare lenge. Ti minutter før pause var Fernandinho for sen i vendingene da han på klumsete vis felte Pedro og laget straffe til Chelsea. Mike Dean pekte korrekt på straffemerket, og igjen skulle Eden Hazard få muligheten til å score mot City. Willy Caballero var imidlertid nede og fikk reddet forsøket fra belgieren, som likevel var først på returen og fikk satt den i mål. Dermed 2-1 til Chelsea, noe som også ble pauseresultatet.

City skulle i løpet av den andre omgangen produsere flere store sjanser, uten at det lyktes å utligne igjen. Bare to minutter inn i omgangen landet en heading fra Vincent Kompany på oversiden av tverrliggeren, og fem minutter etter var det Fernandinhos tur til å få en svær mulighet foran kassa. Helt upresset satte han ballen langt over mål fra god posisjon.

Den aller største sjansen skulle City imidlertid få på overtid etter en corner. Ballen landet i beina til John Stones, som helt upresset fra fem meter ikke greide å få ballen i mål. Ballen skled av foten på nesten komisk vis, og dermed endte det hele altså med Chelsea-seier 2-1 og 0 poeng for City.

På lørdag venter Hull hjemme på Eastlands. Avspark er klokka 16.