2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
2. april 2017 17:00 Premier League 2016/17

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 60 001.

Tidslinje

Oppsummering

Manchester City ledet både 1-0 og 2-1, men måtte nøye seg med ett poeng mot Arsenè Wengers mannskap da lagene spilte uavgjort på Emirates.

På pressekonferansen før kampen sa Pep Guardiola at alle unntatt Ilkay Gündogan og Gabriel Jesus i mer eller mindre grad var tilgjengelige. Skadesituasjonen til Pablo Zabaleta og Bacary Sagna gjorde imidlertid at høyrebackposisjonen var et spørsmålstegn, og da lagoppstillingen kom en time i forveien virket det som om anvendelige Fernandinho igjen måtte spille sideback. Da Andre Marriner satte i gang kampen var det imidlertid noe overraskende Jesús Navas som befant seg ute til høyre. Fernandinho spilte dermed sentralt sammen De Bruyne i en slags 4-4-1-1 med David Silva i rommet bak Agüero.

Likevel var det ikke høyrebacksituasjonen som skulle få mye fokus innledningsvis ettersom fyrverkeriene i London ikke lot vente på seg. Før kampen var det snakk om Manchester Citys dårlige bortestatistikk mot Arsenal, men allerede etter fem minutter sendte De Bruyne en eksepsjonell stikker til Leroy Sané. I løpsdueller er det ingen som holder følge med tyskeren, og da han også valgte å passere Ospina kunne han gjøre det samme som han gjorde i hjemmekampen like før jul, nemlig score Citys første mål mot Arsenal.

City skulle fortsette presset og mindre enn ti minutter etterpå spilte de seg gjennom på høyresiden. David Silva fikk til slutt spilt ballen ut til Kevin De Bruyne som fikk godt treff fra sekstenmeteren og skrudde ballen i stolpen bak Ospina. Returen endte tilbake hos Silva som etter noen dragninger fikk sendt av gårde et skudd. Også dette i nærmeste hjørne, men denne gangen var Arsenal-keeperen med på notene.

Deretter skulle det hele bølge litt frem og tilbake, og selv om Navas forståelig nok hadde litt posisjonsproblemer på høyresiden reddet han mye med farten sin. De fleste angrepene kom uansett ikke overraskende på Arsenals venstreside, men sjansene ble aldri særlig store og de skuddene som kom på mål hadde Caballero god kontroll på.

Mindre enn ti minutter før første omgang var over skulle imidlertid Arsenal få sin utligning litt ut av ingenting. Selv om hjemmelaget hadde kommet mer inn i kampen hadde de ikke greid å komme til de helt store sjansene før Theo Walcott fikk muligheten til å skape balanse i regnskapet. Etter litt klabb og babb utenfor sekstenmeteren ble ballen headet inn igjen i feltet hvor det så ut som om flere Arsenal-spillere sto i offside. Gaël Clichy hang dessverre igjen og opphevet offsiden. Dermed kunne Walcott krangle ballen i mål i duell med franskmannen. Kalddusjen skulle heldigvis rekke å bli til fryd og gammen allerede før pause.

Bare noen minutter etter utligningen gikk City i angrep og anført av Kevin De Bruyne kom de lyseblå seg inn i feltet. Først havnet en avlevering fra belgieren i stolpen, men det var ikke ferdigspilt og da David Silva kunne sette opp Sergio Agüero inne i sekstenmeteren lot ikke argentineren seg be to ganger. Til tross for spiss vinkel gikk angrepsspilleren for skudd og da avslutningen gikk forbi Ospina og i det lengste hjørnet kunne Pep Guardiolas mannskap slippe jubelen løs og gå til pause med ledelsen 2-1.

I pausen valgte Guardiola å ta ut Raheem Sterling til fordel for Yaya Touré. Ivorianeren gikk naturligvis inn sentralt sammen med Fernandinho og De Bruyne ble skjøvet ut på høyrekanten. Med belgieren på kant ble det mer plass til Navas offensivt ettersom belgieren vandrer mer innover enn Sterling.

Etter bare seks minutter kunne det betalt seg da Navas fikk mye rom og slo et glitrende innlegg mot en fullstendig umarkert Agüero. Argentineren fikk ballen litt hardt på seg, og fra en litt vanskelig vinkel gikk ballen dessverre utenfor.

Betalt fikk imidlertid Arsenal. På et hjørnespark fra venstre bare minuttet etter Agüero-sjansen raget midtstopperen Shkodran Mustafi høyest, og i duell med Nicolas Otamendi headet tyskeren ballen i det lengste hjørnet bak Caballero i full strekk. Dermed 2-2 på lystavlen med over en halvtime igjen å spille.

Og nå bølget det veldig. På en City-corner havnet ballen i returrommet til Fernandinho som fikk skikkelig treff på halvvolley. Suseren traff mål, men David Ospina fikk gjort en meget god redning og slo ballen ut av farlig område. Det virket også som om uforutsigbarheten påvirket spillerne, for mange av sjansene kom etter snodige balltap, som da Arsenals Alexis Sánchez forsøke å hælflikke ballen til en medspiller i egen sekstenmeter og ballen havnet hos Navas som slo inn til Agüero, men headingen ble reddet av hjemmelagets sisteskanse.

Ti minutter før full tid kunne et slikt balltap blitt skjebnesvangert da Otamendi tilsynelatende hadde full kontroll på en langball, men misset med mottaket. Plutselig var Özil alene med keeper, men Caballero beholdt roen og ble stående på beina. Arsenals tysker ble nok overrasket over Caballeros opptreden, ble ubesluttsom og det hele endte med utspill.

To minutter før full tid gjorde Guardiola sitt andre bytte da Pablo Zabaleta kom inn for David Silva. Dermed var det duket for De Bruynes tredje posisjon for dagen. Zabaleta på sin vante høyreback, Jesus Navas opp på kant og De Bruyne inn bak Agüero. Uten at det gjorde det helt store.

Etter 92 minutter kunne imidlertid City fått en gylden mulighet til å stikke av med alle tre poengen. Da Nacho Monreal fikk ballen på hånden inne i sekstenmeteren kunne Andre Marriner ha dømt straffespark. Hjemmelagets venstreback mistet balansen og i duell med Jesus Navas landet ballen på armen hans, men dommeren valgte å la det hele passere til massive protester fra bortelaget.

Til tross for at City ledet både 1-0 og 2-1 ble det altså bare uavgjort på Emirates. Dermed har Pep Guardiolas mannskap åtte strake kamper uten tap i Premier League. Avstanden opp til Chelsea er uansett på hele elleve poeng, men onsdag møtes lagene til toppoppgjør på Stamford Bridge.