1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
19. mars 2017 17:30 Premier League 2016/17

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 449.

Tidslinje

Oppsummering

Tottenham og Chelsea kunne juble høyest da hverken Manchester City eller Liverpool greide å stikke av med seieren i et regnvått Manchester.

Etter tapet mot Monaco var både Otamendi og Yaya Touré tilbake i lagoppstillingen til kampen mot Liverpool. Mange trodde at Guardiola ville starte med to dype midtbanespillere for å demme opp for et kontringssterkt Liverpool, men Fernandinho startet på høyreback fremfor å få plassen ved siden av Touré på midten.

Mens regnet øste ned åpnet hjemmelaget best. og Yaya Touré var sentral i sin rolle på midtbanen. Ivorianeren viste tidvis hvor presis pasningsfoten hans er, og det var på høyresiden City hadde flest tilløp til angrep. Etter 15 minutter slo Fernandinho et godt innlegg mot Sergio Agüero, men Joel Matip hindret argentineren i å avslutte. Citys angrepsspiller var tydelig irritert på dommer Oliver etter situasjonen og det med god grunn. Matip var ikke i nærheten av ballen, men dommeren valgte å ikke dømme.

Etter 20 minutter skulle hjemmelaget få kampens første store sjanse. Agüero sendte Sterling gjennom sentralt i banen på en kontring. Han spilte videre til Sané som dro av Nathaniel Clyne inne i boksen, men innlegget traff Mignolet og spratt ut. Der ventet David Silva som banket til på halv volley bare noen centimeter utenfor krysset.

Tre minutter senere var det Liverpool som skulle sette fart. John Stones som i de siste ukene har levert solide kamper slo en fryktelig støttepasning til Otamendi som havnet i en løpsduell med Sadio Mané. Senegaleseren var raskere enn City-stopperen og kom nærmest alene mot Caballero. I det Liverpool-spissen skulle skyte hadde imidlertid Otamendi rukket å komme litt nærmere Mané som fikk hektet foten sin i midtstopperen. Oliver lot også denne passere til protester fra Liverpool. Korrekt dømt av kamplederen ettersom den argentinske midtstopperen ikke gjorde annet enn å løpe bak Mané.

Førsteomgangen var preget av høy intensitet og mange dueller. Robero Firmino og Yaya Touré fikk hvert sitt tidlige gule kort, og i en tett omgang var det mye trøkk i nærkampene.

Etter 40 minutter skulle Fernandinho bli involvert både offensivt og defensivt i løpet av noen få øyeblikk. Først rullet City opp på en strålende måte ved Kevin De Bruyne, og Leroy Sané slo et knallhardt innlegg langs bakken. Raheem Sterling hadde åpent mål, men ble litt ubesluttsom og ga James Milner muligheten til å takle. Ballen spratt videre til en fullstendig umarkert Fernandinho som kunne sette ballen i det tomme buret. Antageligvis kom ballen litt overraskende på for brasilianeren, og han maktet bare å skli ballen utenfor. Deretter var det Liverpools tur til å gå i angrep og da Fernandinho ikke greide å komme oppi Coutinho fikk de rødes nummer 10 muligheten til å forsøke å skru ballen opp i det lengste krysset, men heldigvis var Caballero med på notene.

Etter en tett førsteomgang eksploderte det veldig de siste fem minuttene, og ga med det en forsmak på hva som skulle vente i den andre omgangen. Selv om sjansene ble stadig større sto det fortsatt 0-0 da lagene gikk til pause.

Der hvor Michael Oliver i den første omgangen var tilbakeholden med å blåse straffespark tok han til fløyta tidlig i den andre da Gaël Clichy gikk i kroppen til Roberto Firmino med foten hevet. Venstrebacken skled da Liverpools brasilianske angrepsspiller ble spilt gjennom og ville antageligvis rette opp i egen feil da han gjorde vondt til verre. Fra ellevemeteren var tidligere City-spiller James Milner sikker da han sendte Caballero feil vei og banket ballen ned i det venstre hjørnet. Verst tenkelig start på den andre omgangen for Pep Guardiola og de lyseblå.

Det innebar selvfølgelig at hjemmelaget måtte flytte spillet høyere i banen, og etter 60 minutter fikk Klopps mannskap muligheten til å kontre og til slutt kom Firmino alene med Caballero. Den argentinske burvokteren gjorde imidlertid sakene sine godt og kom sterkest ut av den duellen. Like etterpå gjorde Guardiola sitt første trekk da Sagna kom inn for Yaya Touré og byttet plass med Fernandinho som ble flyttet opp på midten. Det skulle også betale seg. Bare minutter etterpå skulle brasilianeren slå ballen langt ut til Kevin De Bruyne på høyre. Belgieren banket ballen inn til Sergio Agüero langs bakken og argentineren var klinisk da han satte inn utligningen.

Dermed var det duket for veldig spennende 20 minutter, og kvarteret før slutt skulle hjemmelaget få en enorm mulighet. Agüero satte fart mot sekstenmeteren og slo en fin pasning til Sané. Tyskeren hælflikket ballen tilbake til Agüero som på syv meter ikke greide å stokke beina. Han skled på det våte underlaget og ballen havnet hos Kevin De Bruyne som skøyt i stolpen, men nå hadde City virkelig satt opp tempoet i en kamp som bølget frem og tilbake.

Og der hvor hjemmelaget hadde hatt to store sjanser tidligere i kampen skulle Liverpool få alle sjansers mor ti minutter før full tid. På en kontring fikk Wijnaldum chippet ballen gjennom til Firmino som slo ballen på tvers til Lallana. Engelskmannen skulle bare bredside ballen i mål, men bommet regelrett på ballen og det hele rant ut i sanden.

På overtid skulle også City få en siste stor mulighet. Igjen var det Kevin De Bruyne som kom seg fri på høyrekanten. Belgieren løftet ballen til Agüero som denne gangen befant seg på bakerste stolpe. På hel volley traff argentineren ballen med innsiden av foten, men avslutningen fra god posisjon gikk over mål.

Dermed endte det 1-1 i en sjanserik kamp på Eastlands, og City tok sitt første poeng mot Liverpool siden hjemmeseieren i 2014. Med ti kamper igjen å spille ligger de lyseblå på tredjeplass, 12 poeng bak Chelsea. Nå blir det en liten pause i den hektiske perioden på grunn av landskamper, men søndag om to uker reiser de lyseblå til London for å møte Arsenal.