0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
8. mars 2017 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 52 625.

Oppsummering

aguero-stokeCity-spillerne hadde ballen, men slet med å trenge gjennom Stokes forsvarsmur. Midtukeoppgjøret i Manchester endte målløst.

Det ble en svært frustrerende kveld for alle som er glade i Manchester City. Den framskutte Premier League-kampen mot Stoke burde på papiret gi tre poeng til City, i alle fall om laget skal ha noen sjanse til å ta igjen Chelsea på toppen av Premier League-tabellen, men i stedet endte det med 0-0 og poengdeling.

Pep Guardiola lot både David Silva og Raheem Sterling få hvile fra start. Mens førstnevnte var å finne på benken, var ikke sistnevnte engang med i troppen.

David Silvas tjenester skulle det etter hvert vise seg å bli bruk for, i og med at City slet med å finne åpninger i Stoke-forsvaret. The Potters la seg nemlig lavt og lå kompakt, mens til dels stillestående City-spillere sentret ballen fram og tilbake og ikke så ut til å forstå hvordan de skulle komme seg forbi de rød- og hvitstipete.

Et frispark av Aleksandar Kolarov etter 25 minutter som keeper reddet og et langt framspill mot Kevin De Bruyne som han akkurat ikke nådde fram på var det nærmeste City kom en scoring i løpet av de første 45 minuttene.

At David Silva ikke var på banen var svært tydelig, for det manglet en kreativ boksåpner på midten som kunne være i stand til å skape noe ut av det blå.

Nå hadde City riktignok skapt en brukbar mulighet noen få minutter før David Silva kom inn, etter en kontring ledet an av Leroy Sané. 54 minutter var spilt da han etter et raid oppover venstrekanten sendte ballen videre til Sergio Agüero. Avslutningen hans ble imidlertid blokkert av Stokes Pieters, som fikk headet ballen over mål.

Etter at David Silva kom inn for Jesus Navas etter 57 minutter bedret Citys spill seg noe, og spanjolen kunne også gitt City ledelsen etter 71 minutter etter fint kombinasjonsspill med Fernandinho. Silvas avslutning endte imidlertid like utenfor den lengste stolpen.

De feteste sjansene skulle imidlertid komme på slutten av kampen. City presset på for et seiersmål, og Pep Guardiola kastet også innpå Kelechi Iheanacho i kampen om seieren.

Sergio Agüero var nære på da han etter 86 minutter kom seg fri, bare for å se at skuddet hans endte opp i nettveggen. Et snaut minutt på overtid kunne, og kanskje burde, Kelechi Iheanacho blitt matchvinnet etter et langt framspill av Kevin De Bruyne. Nigerianerens avslutning endte imidlertid utenfor stolpen fra kort hold.

City skulle få enda en sjanse til å avgjøre nesten fire minutter på overtid – noe som må sies å være lite med tanke på lange skadeavbrekk i kampen – nok en gang etter innlegg av Kevin De Bruyne foran mål. Leroy Sané kom seg foran forsvareren, men greide ikke å få kontakt med ballen. Dermed forsvant ballen bak han, sammen med muligheten til å vinne kampen. Kanskje glapp også muligheten til å vinne Premier League. City er nå ti poeng bak Chelsea med 11 kamper igjen å spille.

En turnering det er større sjanse for å vinne er FA-cupen. På lørdag spiller City kvartfinale i verdens eldste fotballturnering. Motstander er Middlesbrough på Riverside, avspark er klokka 13.15.