0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
5. mars 2017 17:00 Premier League 2016/17

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 41 107.

Oppsummering

Sunderland-v-Manchester-City-Premier-League-Stadium-of-LightManchester City leverte varene på bortebane mot bunnplasserte Sunderland og stakk av med alle de tre poengene etter en solid forestilling som endte med seier 2-0.

Pep Guardiolas gutter gjorde akkurat det som var forventet av dem – beseiret Premier League-jumbo Sunderland, og tok dermed tre viktige poeng i kampen om å ta igjen Chelsea på toppen av Premier League-tabellen. Chelsea møter forøvrig West Ham på bortebane i morgen kveld, men med like mange kamper spilt ligger City for øyeblikket åtte poeng bak de mørkeblå.

I ettermiddag var det imidlertid Sunderland som utfordret City til kamp, men selv om The Black Cats yppet seg ved et par anledninger i første omgang, hadde City-spillerne stort sett god kontroll og leverte også en god kamp forsvarsmessig.

Kevin De Bruyne måtte denne gangen finne seg i å starte på benken, noe som ga plass til både Yaya Touré og Fernandinho på midtbanen, i tillegg til David Silva, Raheem Sterling og Leroy Sané. På topp startet Sergio Agüero, som virkelig har våknet til live igjen etter en svak periode. Også i dag skulle argentineren tegne seg på scoringslista og sørget dermed for sitt 159. mål i City-drakta. Det gjør at det bare er 18 mål opp til Eric Brook på toppen av lista over Citys mestscorende spillere gjennom tidene. Opp til Tommy Johnson på andreplass er det bare sju mål.

Kampens første store sjanse var det imidlertid Sunderland som skulle få, tjue minutter ut i den første omgangen. Avslutningen fra Jermain Defoe endte i stolpen, mens Fabio Borini ikke traff ballen skikkelig med hodet på returen og City-spillerne slapp med skrekken.

Selv om City hadde ballen klart mest klarte ikke de lyseblå å spille seg til en skikkelig sjanse før det var spilt 36 og et halvt minutt. Leroy Sané kom seg fri på venstrekanten og slo ballen hardt inn foran mål der David Silva kastet seg fram på fem meter, men var akkurat for kort i beina til at han fikk styrt ballen i mål.

Men da det ikke lyktes fra venstrekanten skulle det fem minutter senere gå mye bedre da City rullet opp et nytt angrep og David Silva spilte ballen fram til Raheem Sterling på Citys høyrekant. Mellom beina på en Sunderland-forsvarer spilte Sterling ballen inn foran mål, og hvem andre var da på plass enn Sergio Agüero til å sette ballen i mål fra kloss hold? Argentineren gjorde akkurat slik en måltyv skal gjøre – da ballen ble spilt inn bak forsvaret løp Agüero seg fri og kunne fra et par meters hold sette ballen forbi Jordan Pickford i Sunderland-buret. 1-0 til City, et resultat som skulle holde seg inn til pause.

Sunderland fortsatte i starten av andre omgang med å ligge lavt, mens City-spillerne slet med å spille seg til de helt store sjansene. Etter 58 minutter skulle imidlertid de lyseblå igjen greie å trenge gjennom de rød-hvites forsvar. Det var (selvsagt) David Silva som fant åpningen da han spilte gjennom Leroy Sané, som dermed var alene med keeper. Den presise avslutningen gikk i den lengste stolpen og inn, og dermed sto det 2-0 til City!

Pep Guardiola gjorde mot slutten av kampen flere bytter. Kevin De Bruyne kom inn for Yaya Touré, mens Nolito fikk noen få minutter for Raheem Sterling. Fabian Delph kom inn for Leroy Sané helt på tampen, og av betydning kan det ellers være verdt å nevne et farlig skudd fra Sergio Agüero som Jordan Pickford måtte gjøre en kvalifisert redning for å avverge.

Stort mer skjedde det ikke. Prosentandelen blå på tribunen ble utover i den andre omgangen større og større etter hvert som skuffede hjemmesupportere gikk hjem, mens Blue Moon runget ut over banen.

City har nå ni kamper på rad uten tap og har vunnet sju av de åtte siste kampene. På onsdag venter Stoke hjemme i Manchester når det står midtukerunde i Premier League på menyen.