0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
27. april 2017 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 54 176.

Oppsummering

Aguero frustratedUnited så rødt, men det endte målløst i Manchester-derbyet. Dermed er avstanden mellom City og United fortsatt på ett poeng.

City har bare én ting igjen å spille for denne sesongen – komme blant de fire beste i Premier League og sikre seg plass i neste sesongs Champions League. En sekspoengskamp i så måte var kveldens Manchester-derby mot United, som før kampen lå ett poeng bak City, og dermed på femteplass. En City-seier ville bety at avstanden ned var fire poeng og at de lyseblå dermed ville få et lite pusterom og samtidig gå forbi Liverpool på tredje, mens et tap ville bety at United var forbi og at City dermed var utenfor topp 4.

Mye sto altså på spill, men etter å ha spilt med samme lag i to kamper på rad, valgte Pep Guardiola denne gangen å gjøre endringer på begge backene. Inn for Jesus Navas på høyreback kom Pablo Zabaleta, mens inn for Gaël Clichy på venstreback kom Aleksandar Kolarov. Framover på banen var den eneste endringen fra Arsenal-kampen at David Silva ikke var med. Silva ble sparket ned mot The Gunners på søndag, og var ikke klar til kveldens oppgjør. Inn kom i stedet Raheem Sterling.

Også United slet med skader på flere spillere, og etter en relativt jevn åpning på kampen ble det etter hvert som City som tok mer og mer tak i spillet og presset United-laget bakover på banen.

Sergio Agüero skulle få en enorm mulighet til å gi City ledelsen etter ni minutter spilt, da han fikk stå helt alene foran mål da Kevin De Bruyne la ballen inn i feltet. Fra fire meter greide imidlertid ikke argentineren å treffe mål, og ballen gikk på yttersiden av stolpen og ut.

United skulle komme på et par visitter i løpet av omgangen, som for eksempel etter 24 minutter da Cladio Bravo var ute og syklet i City-feltet. I stedet for å slå et innlegg vekk fra mål slo han ballen rett ut i feltet til en United-spiller, men rettet opp i sin egen feil ved å redde skuddet fra Mkhitaryan.

På motsatt side skulle Sergio Agüero få flere muligheter på skudd, men enten var David De Gea på plass og reddet, eller så gikk skuddene fra argentineren over mål.

Bortelaget United skulle også like før pause få en diger mulighet til å ta ledelsen da et frispark ble slått mot bakerste stolpe, der Ander Herrera fikk stå merkelig alene. Like merkelig var det at han ikke greide å treffe mål med headingen sin. Pep Guardiola kunne puste lettet ut på sidelinja og tok med seg guttene sine inn i garderoben.

Beskjeden hans der må tydeligvis ha vært å være tålmodige og fortsette å spille det spillet City forsøker å spille, det vil si holde ballen i laget og forsøke å finne åpninger. Å holde ballen i laget er noe City-spillerne behersker til fingerspissene på hjemmebane, noe som var lett å se i andreomgang. Det ble mange pasninger fram og tilbake, som regel uten å finne noen åpning i United-forsvaret.

Et De Bruyne-skudd fra 20 meter etter 57 minutter fant bare nettveggen, og en Nicolas Otamendi-heading etter en corner ni minutter senere endte bare i hodet på en United-forsvarer og gikk over mål.

Minuttene forsvant, uten at City var noe nærmere å finne veien til nettmaskene, og da også Claudio Bravo måtte bæres ut på båre etter å ha landet for kjært og blitt liggende nede i flere minutter, var det plutselig ikke mye tid igjen av kampen.

Etter 83 minutter skulle det bli dramatikk da bortelagets Marouane Fellaini gikk berserk. Først sparket han ned Sergio Agüero og fikk korrekt gult kort. Så, da ballen var i spill igjen, forfulgte han samme Agüero og felte han igjen. Han ville muligens sluppet unna, hadde det ikke vært for at han sekunder senere skallet ned samme Agüero. Dommer Martin Atkinson dro opp det røde kortet, noe som betydde at United ble tvunget til å avslutte kampen med ti mann.

Kort tid etter var det duket for comeback da Gabriel Jesus endelig var tilbake på banen, da han kom inn for Raheem Sterling. Et minutt på overtid trodde også de fleste både på Eastlands og rundt tv-skjermene at Gabriel Jesus hadde sikret City-seieren. Men på samme måte som i debuten sin mot Tottenham, ble målet annulert for offside. Reprisene viste at avgjørelsen var korrekt.

City skulle imidlertid få enda en diger mulighet til å avgjøre kampen og ta alle de tre poengene. Et langt framspill fra Kevin De Bruyne fant Sergio Agüero foran mål. Fra skrått hold greide imidlertid ikke argentineren å presse ballen mot mål da han ble tvunget til å avslutte på direkten.

Dermed endte det med poengdeling mellom de blå og røde, noe som ikke var et ideelt resultat for noen av lagene, men likevel ingen katastrofe. City beholder forspranget på ett poeng ned til United, og holder seg fortsatt på fjerdeplass på tabellen, riktignok med én kamp mindre spilt enn Liverpool på plassen foran.

Neste kamp er mot Middlesbrough på Riverside, førstkommende søndag