0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
13. februar 2017 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 11 129.

Oppsummering

JS111769363Manchester City hadde få problemer med å slå Bournemouth på Englands sørkyst, og tok dermed to poeng innpå Chelsea i tittelkampen.

Det var en strålende fornøyd Pep Guardiola som kunne konstatere at laget hans på relativt komfortabelt vis tok med seg alle de tre poengene hjem til Manchester, på samme måte som i alle oppgjørene lagene imellom etter at Bournemouth rykket opp til Premier League våren 2015.

Guardiola valgte å gjøre bare én endring på laget: inn for Gaël Clichy kom Bacary Sagna, men på høyrebackposisjon. Fernandinho, som overraskende nok spilte høyreback i forrige gang, var til denne kampen like overraskende flyttet over som venstreback

Noe som ikke var like overraskende var at Gabriel Jesus fikk starte på topp. Den unge brasilianeren har tatt engelsk fotball med storm, men måtte i kveldens kamp byttes ut allerede etter et kvarter spilt på grunn av en vridning i ankelen. Forhåpentlig tar det ikke lang tid før spilleren som ifølge Pele er bedre enn Neymar er tilbake på banen igjen. Inn for kjempetalentet kom Sergio Agüero.

Selv om det meste ute på banen handlet om City, kom Bournemouth til et par farligheter i løpet av kampen, men ved begge anledninger var Willy Caballero med på notene. Etter 19 minutter måtte argentineren kaste seg inn med beina og takle da Ibe ble spilt gjennom og var i ferd med å komme alene med ham.

Etter 27 minutter var det nok mange som så ballen i mål da Raheem Sterling via en spiller avsluttet i stolpen etter nydelig forarbeid av Leroy Sané. På returen var Kevin De Bruyne på plass for å avslutte, men skuddet ble blokkert.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før kveldens første scoring kom – bare et drøyt minutt etter. Igjen var det på Citys venstreside at situasjonen ble skapt, anført av Leroy Sané. Innlegget hans foran mål forandret retning i en Bournemouth-spiller og havnet på bakerste stolpe hos Raheem Sterling som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Dermed var det City som tok ledelsen på Vitality Stadium.

Mange trodde nok at Bournemouth hadde gått rett opp fra avspark og utlignet da Joshua King ble spilt gjennom og satte ballen i nettet bak Willy Caballero. Dommer Neil Swarbrick hadde imidlertid sett at King holdt John Stones i trøya før han avsluttet, og dømte dermed frispark til City – til store protester fra hjemmepublikummet.

En offsideplassert Sergio Agüero skulle ha doblet ledelsen etter 37 minutter i den første omgangen da han etter et nydelig framspill befant seg alene med keeper i god posisjon. Argentineren valgte å avslutte på direkten og skuddet gikk langt over mål. Som sagt skulle imidlertid hele situasjonen ha vært avvinket for offside.

Halvveis ut i andre omgang måtte Willy Caballero strekke seg etter et skudd fra hjemmelagets Harry Arte, men dette var det nærmeste hjemmelaget kom en scoring.

I stedet skulle det bli City som gikk opp i 2-0 etter å ha rullet opp et angrep langs sin venstreside av banen. Raheem Sterling gjorde det først godt da han driblet og fintet vekk et par Bournemouth-spillere, før han fra dødlinja la ballen inn i feltet. Der kom Sergio Agüero skliende og fikk nok såvidt en touch på ballen, men det riktigste er nok å si at det var et selvmål av hjemmelagets Tyrone Mengs siden ballen var sist borti ham og ballen ikke ville gått inn ellers. Uansett gikk ballen i mål og dermed var City oppe i en relativt komfortabel 2-0 ledelse.

City skulle få et par fete muligheter til å score – både et skudd i tverrligger av Leroy Sané fra kort hold og en situasjon på overtid der samme Sané ble spilt gjennom og var alene med keeper, uten at det lyktes å få ballen i mål flere ganger. Uansett var seieren allerede sikret, og dermed er City oppe på andreplass på tabellen og tok to poeng innpå Chelsea. Avstanden opp er nå på åtte poeng.