2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
5. februar 2017 14:30 Premier League 2016/17

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 54 065.

Oppsummering

GJ celeGabriel Jesus scoret for andre gang i kampen da det så ut til at seieren skulle glippe. Overtidsmålet sørget for at City tok alle tre poengene mot Swansea!

Gabriel Jesus trodde for to uker siden at han var blitt matchvinner da han debuterte for City hjemme mot Tottenham i Premier League for to uker siden. Den gangen sto assistentdommeren oppe med flagget og snøt brasilianeren for scoing i debuten, kort tid etter etter at han var kommet inn i sluttminuttene. Siden den gang har 19-åringen startet alle kampene for City, og nå scoret tre mål på de siste to. I dag ble han den store helten da han scoret begge målene for City i 2-1-seieren over Swansea, det siste på overtid.

At Jesus startet betydde at Sergio Agüero igjen måtte finne seg i å sitte på benken, og det samme måtte Claudio Bravo. Det betydde at Willy Caballero igjen ble foretrukket  mellom stengene, mens det tilsynelatende virket som om City kom til å spille med tre i forsvar – Clichy, Stones og Kolarov. Da kampen var i gang viste det seg imidlertid at Fernandinho noe overraskende bekledde høyrebackposisjonen, mens David Silva, Yaya Touré og Kevin De Bruyne spilte på sentral midtbane. Som i forrige kamp var Raheem Sterling og Leroy Sané å finne på hver sin kant, mens altså Gabriel Jesus spilte på topp.

Det skulle ikke gå mer enn ti minutter av kampen før City var i føringen, etter å gått ut i hundre fra start og satt et enormt trykk på Swansea. David Silva var noe heldig som fikk ballen med seg nede ved dødlinja, før han sendte den lavt inn i feltet til Raheem Sterling som ble taklet. Ballen havnet imidlertid i beina på Gabriel Jesus som var våken og fikk satt inn 1-0 til City fra fem meters hold.

Det enorme City-presset skulle fortsette den første halvtimen av kampen, og i store perioder fikk Swansea knapt være borti ballen. Det kunne også blitt flere City-scoringer i denne perioden, for eksempel etter 22 minutter spilt da et farlig Yaya Touré-frispark hadde retning mot vinkelen. Fabianski i Swansea-buret var imidlertid våkent med og fikk slått ballen ut til corner. Et farlig Sterling-innlegg få minutter etter kunne også ha endt med scoring, men det ville seg ikke.

Det enorme City-trykket begynte etter hvert å dabbe av, og fra å ha totaldominert alt ute på gressmatta ble det utover i andre omgang en mye jevnere kamp. Swansea var nære på å utligne etter et farlig frispark helt i starten av andre omgang, men Willy Caballero fikk slått ballen i stolpen og ut. Frisparket til Sigurdson hadde retning mot vinkelen, så at Caballero fikk slått den utenfor, via stolpen, må sies å være en meget god prestasjon.

Få minutter etter ble det også stolpetreff på Leroy Sané, som nok mente å slå et innlegg inn i feltet. Ballen traff imidlertid utsiden av nærmeste stolpe, til stor overraskelse for keeper Fabianski.

Etter hvert som omgangen skred framover kom Swansea mer og mer inn i kampen, og etter 80 minutter skjedde det som ikke skulle skje – sett med City-øyne. Gylfi Sigurdsson fikk skyte fra 17 meters hold – til side for Willy Caballero og i mål. Selv om en offsideplassert Dyer sto i skuddlinja og måtte flytte seg for ikke å bli truffet av skuddet, valgte dommerne å godkjenne scoringen, noe reprisene viste var en feil avgjørelse. Tidligere i kampen ble City muligens også snytt for straffe da Raheem Sterling ble felt av keeper Fabianski, men dommerne valgte da heller å gi gult kort til Sterling for filming.

Nå skulle heldigvis ikke dommertabbene vise seg å spille noen avgjørende rolle, i og med at Gabriel Jesus to minutter på overtid igjen var der som en frelser for City. David Silvas presise innlegg fant Gabriel Jesus inne i feltet. Brasilianeren headet, keeper Fabianski måtte gi retur og der var Jesus frampå og satte ballen selv i mål fra en halv meter. En utrolig viktig scoring for City, som dermed tok med seg alle de tre poengene og gikk forbi både Arsenal og Liverpool på tabellen og nå ligger på tredjeplass, ett poeng bak Tottenham og ti poeng bak Chelsea.

Nå får spillerne mange dagers hvile. Neste kamp er nemlig ikke før om åtte dager, når City tar turen til Bournemouth for å spille mandags kveldskamp i Premier League.