0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
1. februar 2017 20:45 Premier League 2016/17

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 56 980.

Oppsummering

KDB Jesus Kola celeCity høvlet nok en gang over West Ham på London Stadium – og Gabriel Jesus scoret sitt første mål for klubben!

For en snau måned siden vant City hele 5-0 over West Ham i FA-cupen på deres nye stadion i London, og også i kveld skulle det ende med massakre da de to lagenes møttes igjen på samme bane i Premier League.

Den store snakkisen før kamp var at Pep Guardiola hadde valgt å vrake Claudio Bravo til fordel for Willy Caballero, som dermed fikk fornyet tillit etter å ha stått lørdagens FA-cupkamp mot Crystal Palace. Bravo har fått mye kritikk denne sesongen for sin lave redningsprosent, mens det med Caballero mellom stengene har gått langt bedre statistisk sett. Også i kveld skulle det ende med seier og rent bur for ligacupfinalehelten fra i fjor.

Vel så oppsiktsvekkende var det at også Sergio Agüero måtte finne seg en plass på benken, mens nyinnkjøpte Gabriel Jesus også fikk fornyet tillit fra start. I sin første kamp fra start på lørdag endte han opp med å ha målgivende til Citys første scoring, og også i kveld skulle han markere seg sterkt – blant annet med sin første scoring for klubben!

Ellers besto laget av Bacary Sagna og Aleksandar Kolarov på hver sin back, John Stones og Nicolas Otamendi som midtstoppere (Vincent Kompany var altså tilbake på benken), Yaya Touré som ankerpunkt på midtbanen, i tillegg til Leroy Sané, David Silva, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling i de offensive rollene – og altså nevnte Gabriel Jesus. Et stykke ut i andre omgang var det også duket for comeback for Fernandinho, som endelig er ferdig med å sone sin andre lengre karantene denne sesongen for å ha blitt utvist. (I dag kom også nyheten om at Fernandinho innen kort tid kan komme til å signere ny kontrakt med City).

Det skulle altså bli en ny fantastisk kveld for City i London, og etter 18 minutter skulle det stå 1-0 til gjestene fra Manchester. Det hele startet med en West Ham-feilpasning på midtbanen som Kevin De Bruyne snappet opp. Han forserte framover og spilte til Gabriel Jesus, som på førstetouch sendte ballen tilbake til De Bruyne, som på sikkert sendte ballen nede i hjørne til side for en sjanseløs keeper. Et nydelig angrep med andre ord, selv om det hele startet med en fæl feilpasning fra West Hams side.

Det skulle bare gå noen få minutter før ledelsen var doblet. Leroy Sané skal ha mye av æren, selv om det var David Silva som til slutt fikk lov å sette inn Citys andre scoring for kvelden. Først tok Sané en frekk tunnel på en West Ham-spiller, før han tok med seg ballen ned mot dødlinja og sendte den inn i feltet. Keeper fikk en fot på ballen, men klarte bare å få den videre til David Silva som fikk en enkel jobb med å sette inn Citys andre scoring for kvelden. 2-0 til City!

Noen få minutter senere var City nære på å gå opp i 3-0, men headingen fra Raheem Sterling endte like utenfor stolpen. Så var det West Hams tur til å få en stor sjanse, men alene med keeper Caballero sendte Aaron Cresswell ballen nesten hundre meter over mål.

Drøye fem minutter før pause skulle Citys tredje scoring for kvelden komme – og Gabriel Jesus’ første for City! Nok en gang var det en West Ham-feil som startet det hele da Leroy Sané var aggresiv og snappet en pasning, før han stormet i angrep og spilte gjennom Raheem Sterling, som alene med keeper var uegoistisk og spilte til enda bedre plasserte Gabriel Jesus, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Dermed kunne den unge brasilianeren juble for sin første scoring for City etter det som var et kontringsmål som tatt ut av læreboka.

City skulle også få en del gode sjanser til å øke ledelsen i andre omgang, men greide det ikke før halve omgangen var spilt da Kevin De Bruyne fra helt ute ved sidelinja på midtbanen sendte en nydelig ball framover til Raheem Sterling, som inne i boksen vendte opp og ble lagt i bakken av Jose Fonté. Dommer Kevin Friend var ikke i tvil og pekte på straffemerket, noe som ga Yaya Touré sjansen til å score sitt sjette mål for sesongen. Med et godt plassert og hardt straffespark greide han også det og dermed var City oppe i 4-0, mens skuffede West Ham-supportere begynte å gå hjem.

Etter dette roet kampen seg ned og City-spillerne virket komfortabel med situasjonen. Dermed endte det til slutt med 4-0-seier, noe som gjør at City nå bare er ett poeng bak andreplassen på tabellen (Tottenham og Arsenal har 47, Liverpool og Manchester City 46). Luke opp til Chelsea på toppen av tabellen er på 10 poeng for Citys del, men også her tok City to poeng innpå denne midtukerunden.

Neste oppgave nå blir å slå Swansea på hjemmebane, førstkommende søndag kl. 14.30.