2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
21. januar 2017 18:30 Premier League 2016/17

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 54 402.

Oppsummering

Et intensivt og angrepsvillig hjemmelag scoret både én og to ganger, men heller ikke denne gangen greide Manchester City å holde tett bakover. Dermed ble det bare ett poeng i den viktige kampen mot Spurs.

Pep Guardiola vraket Stones og Sagna til fordel for Aleksandar Kolarov og Leroy Sané i elleveren som skulle møte Tottenham til batalje på Eastlands. En offensiv lagoppstilling med en midtbane som altså var uten rene balansespillere denne gangen, men med Yaya Touré i en dyp rolle og Silva og De Bruyne som indreløpere. På benken var det ikke bare plass til Vincent Kompany, men også nyervervelsen Gabriel Jesus som formelt ble klar tidligere denne uken.

Kampen startet i et forrykende tempo og det var hjemmelaget som gikk ut på banen og ville ta initiativ. Valget med å utfordre Tottenhams trebackslinje med hurtige Sané og Sterling på kantene betalte seg ved at både Kevin Wimmer og Eric Dier fikk gult kort før det var spilt 12 minutter.

Like før det var spilt tjue minutter skulle City få en dobbeltsjanse. Først fyrte David Silva av et smart skudd utenfor sekstenmeteren som Hugo Lloris bare kunne slå over linja. Det påfølgende hjørnesparket ble tatt raskt ut til Pablo Zabaleta som ventet utenfor boksen og fikk bra treff med venstrebeinet. Tottenhams sisteskanse var sjanseløs på skuddet som dessverre gikk en drøy halvmeter til side for mål. Uansett en frisk åpning fra hjemmelaget, som tidvis var mye mer direkte i bakrom på de tre hurtigtogene foran enn hva vi har sett de tidligere denne sesongen.

Syv minutter senere skulle Pep Guardiolas mannskap få en sjanse nesten ut av ingenting. Bortelaget satte kort i gang til tross for at City sto høyt. Da en forsvarsspiller begynte å føre ballen frem så ble han presset av Agüero som vant ballen. Den havnet til slutt hos De Bruyne som forserte inn i boksen, men fra litt skrå vinkel fikk ikke belgieren ordentlig klem på skuddet som gikk til side for mål. Intensiteten i førsteforsvarsjobben var uansett upåklagelig, og gjorde sitt til at kampen til tider holdt et veldig høyt tempo.

Så skulle det være Sané sin tur. Etter nok et angrep i høyt tempo fikk ikke De Bruyne avsluttet og ballen endte til slutt ute hos Clichy på venstrekanten. Han slo et glitrende innlegg til en umarkert Leroy Sané inne i boksen. Den lynhurtige vingen er ikke kjent som noen utpreget hodespiller, og headingen hans gikk et stykke til side for mål. Bedre i lufta er Sergio Agüero, som kan score mål med alle kroppsdeler. Etter å ha vunnet ballen høyt i banen nok en gang så kunne Citys argentinske stjernespiss finne De Bruyne som chippet ballen tilbake Agüero. 28-åringe hang lenge i lufta, og headingen var god, men greide ikke å overliste Lloris.

Og nå kom sjansene som perler på en snor. Bare få strakser etter headingen var Agüero igjennom på ny. I duell med Alderweireld ble argentineren presset mot venstre, men fikk likevel til en rapp avslutning i det nærmeste hjørnet. Nok en gang var imidlertid Tottenhams franske målvakt med på notene og fikk slått til corner.

Det var altså et helt annet City lag som entret gresset på Eastlands i den første omgangen, og i en kamp med veldig høyt tempo var det et hardtpressende og tidvis direkte hjemmelag som førte kampen selv om det sto 0-0 til pause.

Tre minutter ut i den andre omgangen skulle nullen sprekke for Manchester City, og som mot en annen London-klubb så var det Leroy Sané som skulle sende hjemmelaget i ledelsen. I den første omgangen var City ofte direkte, og det var det som skulle betale seg nå også. De lyseblå vant ballen på egen halvdel og Kevin De Bruyne banket den i bakrom mot Sané som allerede hadde startet på sitt løp. Lloris kom ut på halvdistanse og bommet på headingen noe som ga den tyske landslagsspilleren åpent mål, og dermed 1-0 til Manchester City tidlig i andreomgang.

Og der hvor Hugo Lloris nærmest sto som en vegg i den første omgangen så var den franske målvakten ikke like heldig i de første minuttene av den andre. Bare minutter etter scoringen fikk City en ny mulighet i bakrom og Sterling fikk ballen ut på høyrekant. Inne i feltet ventet bare Kevin De Bruyne, men det skulle holde. Innlegget gikk mot Lloris som på en eller annen måte glapp ballen under seg, og nok en gang åpent mål for City. Der var De Bruyne på plass og dermed 2-0 før det var spilt ti minutter. Men, som vi har blitt vant til denne sesongen så skulle motstanderens effektivitet straffe de lyseblå.

Like etter scoringen til De Bruyne så kom den første nedturen. Etter litt kluss sentralt i banen havnet ballen borte hos Kyle Walker som slo et fenomenalt innlegg til Dele Alli som steg til værs og headet inn reduseringen for Tottenham. På deres første store sjanse.

Så roet det seg litt, men intensiteten førte til at hver duell virket avgjørende. Med femten minutter igjen å spille så eksploderte imidlertid det hele. Det startet med at Kolarov fikk dratt seg gjennom et ledd og slått ballen i bakrom på Sterling som dermed kom alene med Lloris. I det han skulle til å skyte så fikk lynvingen en arm i ryggen fra Kyle Walker. Det gjorde at avslutningen ble dårlig og gikk midt på den franske burvokteren. Der kunne Marriner absolutt ha blåst straffespark, og dermed ble kalddusjen som skulle komme bare minuttet senere om mulig enda kaldere.

Omtrent som ved reduseringen så var ballen ute til høyre, men denne gangen hos Eriksen som fant en muligens offsideplassert Harry Kane. Spissen flikket ballen til videre Son som umarkert inne i sekstenmeteren hadde få problemer med å sette inn utligningen. Dermed 2-2 bare noen få øyeblikk etter at Sterling burde hatt straffespark.

I jakten på seier var det duket for debut da Guardiola kastet inn Gabriel Jesus for Sterling. Og det ble nesten et drømmeinnhopp. Bare noen sekunder etter at han kom inn skulle den brasilianske landslagsspilleren først rage høyest i luften og heade ballen like over krysset til Lloris, før han på neste sjanse satte ballen i mål. Dessverre for Jesus var han offsideplassert da De Bruynes skudd ble avfyrt, og det ble bare med nesten.

Dermed er City fortsatt på femteplass, ni poeng bak Chelsea før deres kamp mot Hull i morgen. Nå er det pause i Premier League og neste kamp er førstkommende lørdag mot Crystal Palace på Selhurst Park i den fjerde runden av FA-cupen.