4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
15. januar 2017 14:30 Premier League 2016/17

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 39 588.

Tidslinje

Oppsummering

imageDet ble en helsvart søndag for Pep Guardiola og Manchester City da Everton vant hele 4-0 på Goodison Park.

En relativt god førsteomgang ble fulgt opp av en katastrofal andreomgang, og Pep Guardiola tangerte dermed sitt verste resultat siden han overtok som manager for Manchester City i høst. I oktober ble det tap 0-4 borte for Barcelona, og i dag ble det tap 0-4 borte for Everton.

Det var nesten de samme elleve som startet mot Everton i dag som startet mot West Ham i FA-cupen forrige helg og vant hele 5-0 på bortebane. Eneste endring var på keeperplassen der Claudio Bravo kom inn for Willy Caballero. Ellers startet Pablo Zabaleta igjen på sentral midtbane, mens Nicolas Otamendi og John Stones utgjorde midtforsvaret. Vincent Kompany skal visstnok nærme seg å være spilleklar igjen, men var verken å se i startoppstillingen eller på benken i dag.

At City kan trenge forsterkninger i forsvaret er det liten tvil om. Det var nemlig gjestene fra Manchester som dominerte det meste ute på gressmatta i den første omgangen, men det var Everton som fikk omgangens eneste scoring – på deres eneste mulighet etter 34 minutter. John Stones var ute av posisjon, Gaël Clichy sendte ballen rett til en Everton-spiller, og Nicolas Otamendi lot Romelu Lukaku få fritt spillerom foran mål da Mirallas sendte ballen inn i feltet til han. Lukaku gjorde ingen feil da han fikk muligheten og banket ballen til side for Claudio Bravo, som var i nærheten av å redde, men ikke rakk helt bort. Dermed 1-0 til Everton.

Hadde dommer Mark Clattenburg gjort som han skulle, nemlig dømt straffe til City etter 12 minutter, kunne det hele imidlertid sett totalt annerledes ut. Kevin De Bruyne spilte gjennom til Raheem Sterling som forsøkte å runde keeper Robles, men ble tydelig felt av Evertons sisteskanse. Dommer Clattenburg vinket likevel spillet videre, mens Sterling ikke kunne gjøre annet enn å fortvile.

City fortsatte likevel med å ha ballen i laget, noe også statistikken etter førsteomgangen viste. 70-30 viste den i favør City i ballinnehav, og mens City hadde fem avslutninger på mål, hadde Everton deres ene – som førte til scoring.

David Silva kunne også ha scoret før Evertons mål da han ble spilt gjennom på glimrende vis av Kevin De Bruyne etter 27 minutter, men keeper kom raskt ut og Silva rakk ikke å avslutte.

Også etter 37 minutter var City nære på da De Bruyne kom seg fri på venstrekanten og spilte ballen inn i feltet der Sergio Agüero var centimetere fra å rekke fram og skli ballen inn i mål. Reprisene viste imidlertid at han først burde hatt frispark mot seg etter å ha dratt ned en Everton-spiller.

Det var 22 slitne spillere som gikk inn til pause etter at de første 45 minuttene var over. I en kamp med høyt tempo og mye intensitet hadde både publikum på Goodison og tv-seerne fått valuta for pengene, og selv om City lå under, kunne iallfall City-fansen trøste seg med at Pep Guardiolas gutter hadde levert en relativt god prestasjon.

Optimisme ble imidlertid raskt snudd til pessimisme da Everton bare et minutt ut i den andre omgangen gikk opp i 2-0. John Stones kastet seg ned for å blokkere et framspill, men Barkley snappet ballen og spilte gjennom Mirallas som fra skrått hold satte ballen forbi Bravo i City-målet og i det lengste hjørnet. 2-0 til Everton.

Etter dette gikk det bare en vei – den veien høna sparker. Pep Guardiola prøvde riktignok å sette innpå Kelechi Iheanacho for å snu kampen, men nigerianeren fikk lite eller ingenting til.

Etter 79 minutter skulle det også bli 3-0 til hjemmelaget etter en fantastisk prestasjon av 18 år gamle Tom Davies som drev oppover Citys banehalvdel og med en spektakulær finte lurte av to spillere samtidig før ballen gikk til Ross Barkley som sendte ballen tilbake til Davies som dermed kom alene med keeper.Via et City-bein gikk ballen over Claudio Bravo og i mål. Lukaku gjorde imidlertid sitt for å stjele målet fra Davies, men var sannsynligvis ikke borti ballen før den gikk i mål. Uansett sto det 3-0 til hjemmelaget og Citys fiaskodag ble bare verre og verre.

Og enda verre skulle det bli. Fire minutter på overtid skulle debutanten Ademola Lookman også få tegne seg på scoringslista og gjøre flausen enda større for City og Pep Guardiola. John Stones gjorde nok en forsvarsblunder da han sendte ballen rett i Coleman på Citys venstrekant. Ballen gikk deretter inn i feltet til 19 år gamle Lookman som alene med Claudio Bravo ikke gjorde den feil. Dermed 4-0, samtidig som Pep Guardiola holdt hånden foran ansiktet og ikke orket å se på.

City er nå nede på femteplass på tabellen, to poeng bak Arsenal på fjerde. Statistikken viser at Claudio Bravo har sluppet inn 14 av de 22 siste skuddene som har gått på mål, og Citys forsvar fortsetter med å gjøre feil etter feil. Skal City greie Champions League-plass må med andre noe gjøres defensivt.

Neste kamp er hjemme mot Tottenham lørdag kveld neste helg.