2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
2. januar 2017 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 54 463.

Oppsummering

group-celeDet ble høydramatisk da Burnley ble slått 2-1 på Eastlands, men med ti mann sikret Manchester City seg alle de tre poengene i første kamp i 2017.

Burnley har vist seg å være en lei nøtt å knekke for flere Premier League-lag denne sesongen, og det var også såvidt City greide å vinne på Turf Moor da lagene møttes der i slutten av november. Nå, en drøy måned senere, var det duket for det motsatte oppgjøret da Sean Dyche tok med seg guttene sine den korte veien til Eastlands.

City-spillerne fikk mye kritikk etter oppgjøret mot Liverpool på nyttårsaften som endte i tap, riktignok noe ufortjent, og Pep Guardiola valgte da også å gjøre fire bytter på laget. Noen av byttene kan muligens tilskrives tett kampprogram. Mindre enn 48 timer var gått siden siste kamp i 2016, og den kampen satt nok fortsatt i beina til flere av spillerne.

Mens Aleksandar Kolarov ble skjøvet inn som midtstopper i stedet for John Stones, kom Gaël Clichy inn på venstrebacken fra start. På høyreback ble Bacary Sagna foretrukket foran Pablo Zabaleta, mens David Silva og Sergio Agüero også, noe overraskende, var å finne på benken fra start. Inn kom Jesus Navas og Kelechi Iheanacho.

Mens kampen mot Liverpool på nyttårsaften ble svært sjansefattig, skulle det ikke ta mer enn seks minutter i dag før City fikk en gigantisk dobbelsjanse til å gå opp i ledelsen. Raheem Sterling snappet opp en feilpasing og spilte gjennom Kelechi Iheanacho, som kom alene med keeper. Nigerianeren prøvde å runde Tom Heaton i gjestenes bur, men greide ikke det. Ballen gikk imidlertid ut til Yaya Touré som sendte videre til Raheem Sterling, som også han prøvde å runde Heaton uten å lykkes. Sterling kunne også ha sendt ballen tilbake til Touré som dermed ville hatt en enda større sjanse til å score, men ingen ære skal likevel fratas Burnelys sisteskanse, som gjorde en stor jobb i situasjon.

Et par minutter etter den svære dobbelsjansen skulle samme Iheanacho få en ny god mulighet til å gi City ledelsen. Fra god posisjon sendte han ballen over, men kunne også han valgt å spille til en mye bedre plassert spiller. Kevin De Bruyne fortvilte over at han ikke fikk ballen i den situasjonen, mens stillingen fortsatt var 0-0.

At City produserte flere gode muligheter var likevel positivt sett med lyseblå øyne, selv om dårlige valg i de avgjørende øyeblikkene altså sørget for at det ikke ble scoring. Det samme var tilfellet noen minutter etter da City kontret og da Raheem Sterling sendte ballen til Jesus Navas, som ikke traff noen med innlegget sitt.

Etter 18 minutter var også Yaya Touré nære scoring, men Tom Heaton var med på notene og fikk fistet avslutningen hans fra 16 meter like utenfor stolpen.

Det var med andre ord City som hadde trykket og presset i kampen, men etter 32 minutter skulle Fernandiho gjøre det hele langt vanskeligere for de lyseblå. For tredje gang denne sesongen fikk brasilianeren rødt kort etter å ha kastet seg inn i en duell med begge beina og plantet knottene i bortelagets Gudmundsson. Utvisningen var det ikke så mye å si på, og nok en gang måtte altså City avslutte kampen med færre enn 11 spillere. At utvisningen kom såpass tidlig i kampen betydde også at de allerede slitne spillerne etter kampen nyttårsaften kom til å få lange 60 minutter foran seg.

Kelechi Iheanacho skulle få nok en stor mulighet til å gi City ledelsen etter et langt framspill, men nigerianeren greide ikke å ta ned ballen, som dermed gikk inn til keeper. Dermed 0-0 til pause, og Pep Guardiola var tvunget til å gjøre noen endringer for å snu kampbildet. Det gjorde han da også, og inn for Iheanacho og Navas kom Sergio Agüero og David Silva som startet 2. omgang.

Det var likevel ingen av disse som skulle sørge for at City endelig fikk hull på byllen etter 57 minutter spilt. Overraskende nok var det Gaël Clichy som dro til fra hjørnet av sekstenmeteren og sørget for City-ledelse – det presise skuddet endte opp i hjørnet, utenfor keepers rekkevidde, og Clichy kunne juble for sin totalt tredje scoring i City-drakta!

Og som om ikke det var nok – få minutter etterpå skulle det også bli 2-0 til City, på relativt spesielt vis. Etter en Burnley-corner kontret City, anført av Kevin De Bruyne, som til slutt spilte gjennom Raheem Sterling. Engelskmannen var noe heldig som fikk ballen med seg og kom alene med keeper. Da han skulle forsøke å avslutte sparket imidlertid Sterling i bakken, og snublet deretter på komisk vis. Ballen ble imidlertid liggende fri, og Sergio Agüero kom stormende til og fra nesten død vinkel avsluttet han knallhardt mot mål, der to Burney-forsvarere hadde plassert seg på streken. Selv om det altså var omtrent umulig å treffe, gikk det millimeterpresise skuddet inn via den nærmeste stolpen og dermed var det 2-0 til City!

Komiske rotemål var noe av det som preget det motsatte oppgjøret mellom lagene for en drøy måned siden, og det må også sies å være tilfellet i dag. 20 minutter før slutt skulle Burnley komme til å redusere etter en meget spesiell situasjon. En høy ball ble slått inn i feltet etter en Burnley-corner, og Claudio Bravo var aldeles ikke med på notene da han forsøkte å bokse vekk ballen, men bare endte opp med å slå hull i lufta. Det førte til fullstendig kaos inne i boksen, der Nicolas Otamendi sto på strek og reddet første Burnley-forsøk på å få ballen i mål. Ballen havnet imidlertid i beina på tidligere City-spiller Ben Mee, som i januar 2012 gikk fra City til Burnley. Han avsluttet fra kort hold i undersiden av tverrliggeren og ned på streken, før Claudio Bravo kastet seg og forsøkte å fange ballen. En ny Burney-spiller kastet seg imidlertid inn og headet ballen ut av hendene til Bravo, før ballen nok en gang ble reddet på streken av en City-spiller. En helt utrolig situasjon med andre ord, som endte med at dommer Lee Mason tok fløyta opp til munnen og signaliserte scoring akkurat da City endelig fikk klarert. City-spillerne protesterte, og med god grunn om det var på den tredje avslutningen at ballen hadde vært over streken. Da ble den nemlig headet ut av hendene på Bravo som holdt den fast, men reprisene og mållinjeteknologien viste at det var på skuddet til Ben Mee som gikk i tverrliggeren og ned på streken at ballen hadde vært inne – med minst mulig margin. Det kan knapt ha vært mer enn en millimeters klaring mellom streken og ballen, men det var altså nok til at det pep i klokka til dommer Mason, som dermed dømte mål.

I tillegg til protestene oppsto det også en del knuffing i sekundene etter scoringen, og både Bacary Sagna og Aleksandar Kolarov endte opp med å få gult kort før kampen var i gang igjen.

Reduseringen ga Burnley naturlig nok blod på tann, og bortelaget skulle også få en stor mulighet til å utligne like etterpå, før City gikk opp og kontret og det oppsto en stor sjanse på motsatt side. Kaos og Hawaii-fotball preget altså kampbildet på dette tidspunktet, og resten av kampen skulle bli svært nervepirrende for de 54 463 tilskuerne på tribunen. Pep Guardiola satte innpå en ekstra midtstopper i form av John Stones i sluttminuttene for å sikre seieren, kort tid før det ble klart at det var lagt til fem minutter.

På overtid skulle Burnley få nok en stor sjanse til å utligne, men Claudio Bravo greide å fiste Keanes avslutning like over tverrligger. Seks minutter på overtid blåste endelig Lee Mason av kampen, og dermed var det klart at City hadde vunnet 2-1, etter å ha spilt store deler av kampen med bare ti mann.

I og med Liverpool bare klarte 2-2 mot Sunderland tar City to poeng innpå Merseyside-laget, men ligger fortsatt to poeng bak dem.

Nå venter tredje runde i FA-cupen for City, som tar turen til London for å møte West Ham fredag kveld.