1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
31. desember 2016 18:30 Premier League 2016/17

Sted

Anfield

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 53 120.

Oppsummering

c1bwzk2wqaaf4gb-1Det endte med tap for City mot Liverpool på Anfield på årets siste dag. I en sjansefattig kamp var en Georginio Wijnaldum-heading det eneste som skilte lagene.

Én eneste avslutning på mål var det Liverpool fikk i løpet av toppoppgjøret på Anfield nyttårsaften kveld. Det var også alt Merseyside-laget trengte for å vinne kampen mot Pep Guardiolas gutter, som heller ikke skapte omtrent noe som helst.

Sergio Agüero var endelig tilbake i startoppstillingen etter å ha stått over fire kamper for City. Inn i startoppstillingen kom også Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov på hver sin back, mens resten av laget var likt det som startet mot Hull på Boxing Day.

Første omgang ble 45 minutter med mye intensitet, men få sjanser. Omgangens eneste målsjanse endte med scoring da hjemmelagets Wilnadum traff godt med en heading etter innlegg fra kant av Lallana etter åtte minutter.

Bortsett fra dette var det ikke stort å skrive hjem om. Et frispark fra Aleksandar Kolarov endte rett i muren, mens Raheem Sterling så ut til å være noe preget av at hjemmepublikummet konstant pep mot han da han hadde ballen.

Andre omgang skulle heller ikke bli noe sjansebonanza. City hadde som vanlig ballen mye i laget, men greide ikke å skape seg til store sjanser. Et skudd fra David Silva som endte like utenfor stolpen var det nærmeste de lyseblåkledde kom. City presset riktignok Liverpool i store perioder av kampen, og hadde sett ut fra banespillet fortjent minst en uavgjort. Slik gikk det imidlertid ikke, og med 0-1 tapet er City nå fire poeng bak Liverpool, og samtidig ti poeng bak Chelsea på toppen av Premier League-tabellen.

Nå gjelder det å reise seg, 2. nyttårsdag, når Burnley tar turen til Manchester.