0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
26. desember 2016 18:15 Premier League 2016/17

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 23 134.

Oppsummering

toure-silva-sterling-celebrateTre mål i løpet av de siste 20 minuttene sørget for City-seier i den tradisjonsrike Boxing Day-kampen da Hull ble beseiret på KCOM Stadium.

City leverte ingen stor kamp i Hull 2. juledag, og spesielt første omgang var svak. Pep Guardiolas gutter hadde ballen mye i laget og sendte ballen mye fram og tilbake, men det var lite framdrift å spore og de lyseblå greide ikke å spille seg til en eneste skikkelig målsjanse. Nærmest kom Yaya Touré på et frispark som var forholdsvis godt plassert rett under tverrligger, men avslutningen var for løs, noe som gjorde at keeper hadde få problemer med å avverge.

Mest dramatikk ble det etter et kvarter spilt da John Stones måtte byttes ut, etter å ha fått tillit fra start av Pep Guardiola, sammen med Nicolas Otamendi i midtforsvaret. Inn for Stones kom Aleksandar Kolarov, den spilleren som har spilt mest for City så langt denne sesongen. På backene ble Bacary Sagna og Gaël Clichy denne gangen foretrukket, mens Fernandinho (tilbake etter suspensjon), David Silva, Yaya Touré, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling bekledde midtbanen. På topp fikk Nolito tillit, før han etter 56 minutter ble byttet ut til fordel for Kelechi Iheanacho i et forsøk på å få det viktige ledermålet.

Få minutter før det hadde imidlertid Kevin De Bruyne allerede hatt en stor sjanse til å gi City ledelsen. Skuddet hans endte imidlertid på innsiden av stolpen og gikk deretter ut igjen i stedet for inn.

I stedet for City-ledelse kunne det i stedet fort blitt Hull som hadde tatt ledelsen. I minuttene før timen var spilt på KCOM Stadium satte nemlig Hull inn et press mot Citys mål, noe som førte til to store sjanser kort tid etter hverandre med mye klabb og babb inne i feltet. Claudio Bravo kom ut i feltet i et forsøk på å bokse ballen vekk, men feilberegnet totalt, noe som gjorde at målet ble stående åpent. Heldigvis for City var Bacary Sagna på plass på streken og fikk headet unna i siste liten da ballen gikk over Bravo og var på vei inn i nettet.

Og så, etter 71 minutter spilt skulle City få straffespark da Raheem Sterling tok med seg ballen og gikk innover i Hull-boksen. Robertson bommet totalt da han prøvde å ta ballen og sparket i stedet ned Sterling. Dommer Madley pekte på straffemerket, og derfra var Yaya Touré sikkerheten selv. Keeper gikk til feil side, men ville sannsynligvis uansett ikke greid å ta ballen om han hadde valgt riktig. Dermed 1-0 til City, noe som forandret kampbildet, i og med at Hull som fram til nå hadde ligget kompakt, ble tvunget til å satse mer offensivt.

Det skulle føre til to City-scoringer til. Fem minutter etter det første målet skulle Kelechi Iheanacho doble Citys ledelse etter et nydelig angrep med flott samspill mellom Kevin De Bruyne, David Silva og nevnte Iheanacho. Først sendte De Bruyne ballen ut til Silva på kant, samtidig som Iheanacho gikk på løp inn i feltet. Det gjorde at Silva enkelt kunne sende ballen videre til nigerianeren som fra kort hold fikk en enkel jobb med å sette inn sitt femte mål for sesongen. 2-0 til City.

Det tredje skulle ikke komme før tre minutter på overtid etter et framspill mot Raheem Sterling som fikk en hel banehalvdel å springe på. Han tok ballen med seg inn i boksen og sendte ballen inn i feltet. Ballen traff imidlertid ikke en City-spiller, men i stedet en ulykkelig Curtis Davies som sendte ballen i eget mål. Dermed 3-0 til City, noe som også ble sluttresultatet.

Etter en svak periode har City nå dermed tre seirer på rad, og bør dermed ha selvtilliten på topp før det viktige toppoppgjøret mot Liverpool på kvelden nyttårsaften.