2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
18. desember 2016 17:00 Premier League 2016/17

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 54 409.

Oppsummering

sterlingceleFra å ligge under 0-1 hjemme mot Arsenal etter de første 45 minuttene, snudde Pep Guardiolas menn toppoppgjøret og tok med seg alle de tre poengene etter å ha vunnet 2-1.

Før Liverpool spiller i morgen kveld borte mot Everton er City dermed oppe på andreplass, etter å ha gått forbi nettopp Arsenal. Oppgjøret mot The Gunners i dag må tåle karakteristikken sekspoengskamp, da det ville bety mye for Pep Guardiola og City å vinne oppgjøret. Etter seieren er det riktignok fortsatt sju poeng opp til Chelsea på toppen av tabellen, men i stedet for å ligge fem poeng bak Arsenal som ville vært konsekvensen av et tap, er nå City to poeng foran.

I de bakre ledd stilte City uforandret i forhold til Watford-kampen på onsdag, mens Pep Guardiola naturlig nok ble tvunget til å gjøre endringer i midtbaneleddet etter at Ilkay Gündogan skadet seg sist og sannsynligvis blir ute resten av sesongen. Inn kom Fernando, mens det også ble plass til Leroy Sané etter at Nolito ble henvist til benken. Det betydde at Raheem Sterling ble plassert på topp, uten at det var et trekk som så ut til å fungere spesielt godt i den første omgangen.

City spilte nemlig ikke noen god førsteomgang, og skulle også komme til å ligge under etter bare fire minutter spilt. Det hele startet faktisk med at Arsenal-keeper Petr Cech satte i gang et angrep fra egen boks, og mens City-spillerne ble for slappe med å jobbe hjemover, spurtet Arsenal i angrep. Bellerin kunne ta med seg ballen framover og sendte så ballen videre opp mot Sanchez, som vendte opp og sendte gjennom en nydelig stikker til Walcott som stakk bak ryggen på Nicolas Otamendi som dermed var utspilt. Heller ikke en skliende Pablo Zabaleta greide å forhindre at Walcott alene med Claudio Bravo satte ballen til side for keeper, og at det dermed sto 1-0 til bortelaget. En ordentlig kalddusj for City tidlig i kampen, med andre ord.

Bare minuttet etterpå burde Raheem Sterling ha utlignet etter et glimrende innlegg fra kant av Kevin De Bruyne. Sterling fikk stå upresset inne i feltet, men greide ikke å styre avslutningen med hodet mellom stengene. I stedet gikk ballen en halvmeter til side for stolpen, mens det var Sterling selv som endte opp inne i målet.

Stort mer skulle det ikke skje i den første omgangen, og det var et noe skuffet hjemmepublikum som så de blåkledde gå til pause med 0-1 i bagasjen. Pep Guardiola hadde mye å rette på, for det var slett ikke noen god førsteomgang City hadde levert. Eneste endring han skulle gjøre til andreomgang var imidlertid et bytte på høyrebacken der han satte inn Bacary Sagna i stedet for Pablo Zabaleta.

Om akkurat det hadde så mye å si for det som skulle skje mindre enn et par minutter ut i den andre omgangen er vel heller tvilsomt, men faktum er iallfall at før det sto 47 minutter på kampuret hadde City utlignet. David Silva var tilrettelegger da han spilte gjennom Leroy Sané med et høyt gjennomspill. Reprisen viste at Sané nok befant seg hårfint i offside da han ble spilt gjennom, men assistentdommeren holdt flagget nede, noe som gjorde at Sané kom alene med keeper. Der var Sané sikkerheten selv og den lave avslutningen til side for Petr Cech endte opp inne med stolperota og i mål. Sanés aller første mål i City-drakta sørget dermed for at lagene var like langt og at stillingen var 1-1.

Dette satte fyr på både hjemmepublikummet og City-spillerne, som viste helt andre takter enn i den første omgangen. Fra noe sløvt og avventende trykket i stedet de blåkledde på, og kunne etter drøye timen spilt også tatt ledelsen med samme Sané, som ble spilt gjennom og kom alene med keeper fra skrått hold. Denne gangen kom imidlertid Petr Cech seirende ut av duellen.

Ti minutter senere, etter 71 minutter spilt, skulle også den matchavgjørende scoringen komme. Kevin De Bruyne spilte fra midtbanen en høy og lang ball framover, ut mot Raheem Sterling på motsatt kant. Etter å ha tatt ned ballen gikk deretter den engelske landslagsspilleren innover i banen og avsluttet så kontant nede i det nærmeste hjørnet. Petr Cech rakk aldri ned på det knallharde skuddet, og dermed hadde City snudd oppgjøret. Selv om en offsideplassert David Silva befant seg i feltet da skuddet gikk og også gikk mot ballen og strakk fram foten, virket det riktig ikke å annulere scoringen for offside da Silva ikke påvirket spillet og heller ikke så ut til å forstyrre keeper. At situasjonen kan diskuteres er det imidlertid ingen tvil om. Uansett – 2-1 til City!

Tre minutter etterpå skulle Kevin De Bruyne få en fin mulighet til å lage Citys tredje scoring for dagen etter et innlegg fra kant av innbytter Jesus Navas. Fra trengt posisjon endte ballen i stedet opp i stolpen og ut.

Det ble lagt til fire minutter på slutten av kampen, men Arsenal skulle aldri greie å legge noe særlig trykk på Claudio Bravo i City-buret, og dermed endte det hele med City-seier etter en formidabel snuoperasjon i det som var siste hjemmekamp i 2016. Nå gjenstår to borteoppgjør i romjula, der det første er mot Hull på Boxing Day, 2. juledag.