2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
14. desember 2016 21:00 Premier League 2016/17

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 51 527.

Oppsummering

zaba-celeEndelig vant Manchester City en kamp på hjemmebane i Premier League igjen. For første gang siden midten av september tok City alle de tre poengene da Watford ble beseiret i Manchester.

Etter en forrykende sesongstart har det haltet litt for Pep Guardiola og hans gutter i Manchester City, og det ble dermed særs viktig å slå Watford hjemme på Eastlands for ikke å la Chelsea og de andre lagene foran få et for stort forsprang. Citys formsvikt henger i stor grad sammen med svake resultater på hjemmebane. Før kampen mot Watford hadde ikke de lyseblå vunnet på hjemmebane i Premier League siden 17. september da Bournemouth ble slått 4-0. Etter det har det blitt tre uavgjorte (1-1 mot henholdsvis Everton, Southampton og Middlesbrough) og et tap (1-3 for Chelsea). Mot Watford var det dermed på tide å reise kjerringa.

Med både Sergio Agüero og Fernandinho fortsatt ute med karantene i tillegg til noen få skader, kunne ikke Pep Guardiola stille med sitt antatt beste lag, men gjorde likevel noen forandringer i forhold til laget som fikk bakoversveis mot Leicester i helga etter å ha sluppet inn tre mål på de første 20 minuttene og tapt 2-4. Guardiola valgte å gå tilbake til å spille med fire i forsvar, der Nicolas Otamendi var tilbake i midtforsvaret, sammen med Aleksandar Kolarov. Inn på venstrebacken kom Gaël Clichy, mens Pablo Zabaleta, som i helga ble plassert på høyre midtbane, nå var på plass i sin noe mer vante høyrebackposisjon. På midtbanen fikk Yaya Touré tillit fra start, sammen med Ilkay Gündogan, David Silva, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling. På topp ble Nolito foretrukket foran Kelechi Iheanacho, som måtte finne seg en plass på benken.

Første City-sjanse skulle komme etter sju minutter spilt etter fint kombinasjonsspill som endte med en litt for puslete avslutning av Kevin De Bruyne fra 14 meters hold. Etter 21 minutter var det Nolitos tur til å få en mulighet etter et gjennomspill som sendte han alene med keeper, men fra veldig skrått hold. Spanjolen fikk såvidt tuppet ballen mot mål, men Gomes hadde egentlig ikke noen problemer med å redde.

Men så, noen få sekunder etter at kampuret hadde passert 32 minutter, skulle ballen endelig sitte i nota. Kevin De Bruyne sendte ballen innover i feltet fra kanten av 16-meteren. På bakerste ventet Pablo Zabaleta, som med høyrefoten satte ballen i det nærmeste hjørnet. Fanyndlingen som mange fryktet kom til å forlate City i sommer noterte seg dermed for sin første scoring for sesongen. Forrige Zabaleta-scoring kom for ganske nøyaktig to år siden i Champions League – på bortebane mot Roma.

Som i de foregående kampene, selv der City ikke har vunnet, var det ingen tvil om hvilket lag som var det beste på banen og som hadde banespillet. Watford skal likevel ha honnør for å ha kjempet og forsvart seg godt, og å si at City skapte flust med sjanser må nok sies å være en overdrivelse. Noen skulle det likevel bli.

Etter 56 minutter var Raheem Sterling nære på etter et lite soloraid som endte med et skudd i tverrligger og over fra 16 meter. Men når den ballen ikke satt i nettet kunne det i stedet fort å ha blitt Watford som scoret. Bortelaget skulle få to fete muligheter i løpet av det siste kvarteret, og spesielt den siste burde ha endt med scoring. Etter 75 minutter fikk de gulkledde gjestene frispark som ble slått inn i feltet. Det hele endte med et skudd fra skrått hold som Claudio Bravo måtte ned og redde. Fem minutter etter burde det imidlertid ha endt med scoring da det sviktet litt i organiseringen i City-forsvaret og en ball ble slått inn i feltet til Ighalo, som fra sju meters hold satte den over City-målet. En enorm sjanse, som fort kunne ha sørget for at historien hadde gjentatt seg og at City nok en gang hadde endt opp med å spille uavgjort 1-1.

Og i stedet for utligning skulle City fem minutter etterpå gå opp i 2-0 etter fint samspill mellom David Silva og Raheem Sterling. Førstnevnte tok med seg ballen og avanserte oppover Watfords banehalvdel, spilte så ut til Sterling, som på førstetouch sendte ballen tilbake til Silva, som på direkten avsluttet og med et presist skudd doblet Citys ledelse. 2-0 og kampen var avgjort!

Dermed kunne Pep Guardiola juble for tre poeng. Selv om både Chelsea og Liverpool vant og City ikke tok innpå dem, tapte Arsenal tirsdag, noe som gjør at City i alle fall tar tre poeng innpå The Gunners, og nå er ett poeng bak dem. Det samme gjelder Liverpool, mens avstanden opp til Chelsea på toppen av tabellen er på sju poeng.

En mindre gledelig nyhet var at Ilkay Gündogan kort tid før pause måtte forlate banen med det som ser ut til å kunne være en alvorlig skade. Det må ha skjedd noe i beinet til tyskeren da han falt etter en duell, for umiddelbart var det vanskelig å se hvorfor han ble liggende nede med store smerter. Nøyaktig hvor lenge han blir ute av spill vites ikke i øyeblikket.