4 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
10. desember 2016 18:30 Premier League 2016/17

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 31 966.

Oppsummering

Jamie Vardy hadde aldri scoret mot Manchester City i Premier League før han i kveld scoret hattrick, og påførte bortelaget sitt andre strake tap i desember.

Med Nicolás Otamendi suspendert startet Bacary Sagna som midtstopper sammen med John Stones. Gündogan og Fernando utgjorde det som i utgangspunktet skulle være den stabiliserende delen av midtbanen med De Bruyne, Silva og Navas foran seg. På topp ledet Kelechi Iheanacho rekkene.

Mot Celtic åpnet City svakt og fikk et baklengsmål tidlig i midtukens Champions League-kamp. Under de første fem minuttene av kveldens oppgjør viste Guardiolas mannskap at de ikke hadde tatt mye læring av akkurat det. Før det var spilt tre minutter kunne Leicester notere seg for kveldens første scoring, i det som utviklet seg til å bli en målfest på King Power Stadium. Hjemmelagets Islam Slimani fikk ballen og spilte en flott stikker gjennom til Jamie Vardy. Den engelske landslagsspissen viste at han ikke har latt seg påvirke av måltørken og plasserte ballen instinktivt i det lengste hjørnet bak Claudio Bravo.

Og hvis åpningen var som en vond drøm for City-spillerne utviklet det seg fort til å bli et mareritt da Leicester gikk opp til 2-0 bare minuttet senere. På et langt innkast viste fjorårets seriemester at de ikke gir fra seg noe gratis, og etter litt klabb og babb sikret Slimani seg nok en målgivende da han la ballen ut til Andy King som plasserte ballen helt oppe i hjørnet. Dermed 2-0, selv om skuddet absolutt ikke kan kategoriseres som utagbart. En katastrofal start for bortelaget som har slitt veldig defensivt denne høsten, og bedre skulle det ikke bli.

Da The Foxes sensasjonelt vant Premier League forrige sesong var det blant annet på grunn av effektivt spill i lengderetning, og ikke minst et gnistrende samarbeid mellom Riyad Mahrez og Jamie Vardy. Denne sesongen har det gått litt tråere for Leicester, men hjemmelagets tredje scoring for kvelden var som snytt ut av fjorårssesongen. En lang ball i bakrom traff Mahrez som med en utsøkt touch spilte gjennom Vardy. Spissen passerte Bravo med letthet og plasserte ballen i det tomme buret. Engelskmannen som bare hadde scoret to mål i Premier League før kveldens kamp hadde dermed doblet det antallet før det var spilt tjue minutter.

Selv om det skal sies at Leicester var dødelig effektive trengte altså bortelaget tre mål i sekken før de kom seg inn i kampen. Omgangens siste 25 minutter dreide seg nemlig bare om Manchester City, men et disiplinert hjemmelag stanget unna innlegg og blokkerte det som var av skudd.

3-0 var derfor stillingen til pause, og mange ventet nok at Guardiola ville ta grep i pausen og sette inn Yaya Touré eller Raheem Sterling. Det skjedde imidlertid ikke, og kampbildet fortsatte i samme spor som det hadde gjort de siste 25 av førsteomgangen. Bortelaget trillet ball uten å komme til de helt store sjansene mot et lavtliggende Leicester som ventet på mulige kontringer.

Etter 50 minutter fikk likevel City en trippelmulighet etter et innlegg fra Jesús Navas. På bakerste stolpe ventet Pablo Zabaleta som fikk godt treff, men ballen gikk i blokka. Ballen endte deretter hos Kevin De Bruyne som fikk to skuddmuligheter, det første endte i en forsvarsspiller og nummer to gikk like til side for målet.

Like før timen spilt kom Guardiolas etterlengtede dobbelbytte hvor Sterling og Yaya Touré kom inn for Iheanacho og Navas. City begynte nå å nærme seg en scoring og få minutter etter dobbelbyttet var det igjen Zabaleta som skulle komme til en god mulighet. Fernando spilte høyrebacken i en god posisjon og skuddet, som gikk via venstreback Christian Fuchs, strøk burvokter Zielers lengste stolpe.

Etter 70 minutter gjorde en tydelig frustrert City-manager sitt aller siste bytte da Nolito kom inn for Ilkay Gündogan. Med all ballbesittelse greide bortelaget å flytte laget veldig høyt i banen, men der hvor det aldri ble det helt store for Guardiolas mannskap var hjemmelaget kliniske da de fikk muligheten.

Da John Stones ble hentet fra Everton for nesten £50 millioner hadde midtstopperen et rykte på seg for å levere alt fra det helt fenomenale til rene blundere. I kveld var det blunderen 22-åringen sto for da han serverte Jamie Vardy en tidlig julegave. Spissen luktet tilbakespillet fra Stones, passerte Bravo enda en gang og sendte ballen mot mål fra veldig skrå vinkel. Etter å først ha gått i stolpen trillet ballen langs streken før Bacary Sagna klarerte. Med hjelp av mållinjeteknologi kunne imidlertid Michael Oliver konstatere at ballen hadde vært i mål. Dermed hele 4-0 til Leicester og hattrick av Jamie Vardy.

Ironisk nok var det den definitive spikeren i kista som skulle få bortelaget til å få hull på byllen. City fikk frispark utenfor sekstenmeteren og Aleksandar Kolarov viste nok en gang at han har en av Premier Leagues beste venstreføtter da han bøyde ballen over muren og i krysset. Vakkert, men alt for sent. Like før slutt fikk bortelaget ytterligere en redusering da samme Kolarov slo et knallhardt innlegg til Nolito som vakkert banket ballen i det lengste hjørnet på første berøring.

Dermed ble kampen på noen måter symptomatisk for City denne høsten, hvis vi ser bort ifra den eventyrlige innledningen. Nok av sjanser fremover, men usikkerhet bakover gjør at motstanderen ikke kommer til mange, men veldig store sjanser. Bare to ganger siden seieren mot Borussia Mönchengladbach den 14. september har City greid å holde nullen.

For de med lyseblått hjerte har ikke desember vist seg å bringe noen juleglede riktig enda. I midtuken kommer det en ny mulighet når Watford venter på Eastlands, en arena hvor Pep Guardiola ikke har vunnet siden 1. november.