1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
3. desember 2016 13:30 Premier League 2016/17

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 54 457.

Oppsummering

pepguard8Fra ledelse til pause til tre baklengs og to utvisninger i andre omgang – toppoppgjøret mellom City og Chelsea skulle ende på verst mulig måte for de lyseblå.

Det som lenge så ut til å bli en jubeldag for Manchester City skulle i stedet ende opp som en liten tragedie. Pep Guardiola satset offensivt mot ligaleder Chelsea, og visste at en City-seier ville sende de lyseblå to poeng forbi London-laget. Med bare tre forsvarere på begge lag var det duket for en kamp der angrep sto i fokus, og der City hadde ballen klart mest og skapte de fleste sjansene.

De lyseblå ville også flere ganger i løpet av kampen ha straffespark, uten at dommer Anthony Taylor var med på det. Etter åtte minutter oppsto den første situasjonen da Silva fintet seg inn i feltet og ballen traff armen til en liggende Cahill, som dermed sørget for at Silva ikke fikk den med seg. Til tross for protester dømte ikke Taylor noe annet enn corner til City.

Etter et kvarter spilt skulle bortelagets Eden Hazard komme til en god mulighet på et skudd som føk like utenfor stolpen, før City ti minutter etterpå skulle få ballen i mål etter et perfekt slått innlegg av Kevin De Bruyne som Fernandinho ekspederte i mål. Dessverre for Citys del ble scoringen korrekt annulert for offside.

Og direkte fra den annulerte City-scoringen stormet Chelsea i angrep etter en lang ball opp mot Hazard som gikk over hodet på Nicolas Otamendi. Hazard rundet deretter Claudio Bravo i City-buret, og kunne deretter bare ha trillet ballen i det tomme buret med venstrebeinet, til tross for den noe spisse vinkelen. Det turte imidlertid ikke Hazard å prøve på, og i stedet forsøkte han seg på et innlegg inn i feltet som en City-forsvarer fikk beinet vekk.

Få minutter etterpå følte hjemmepublikummet seg snytt igjen da Sergio Agüero hadde fri vei mot mål, men ble dyttet ned av David Luiz, som bevisst sprang inn i ballbanen til Agüero. Det hele virket som en soleklar forseelse, og det virket også som om dommer Taylor syntes det. Han tok nemlig fløyta til munnen og sprang mot situasjonen. Men i stedet for å dømme frispark og gi Luiz rødt kort for å hindre en åpenbar scoringssituasjon, tok plutselig Taylor fløyta ut av munnen igjen og lot bare spillet fortsette – igjen til tross for store protester. Senere i omgangen skulle Taylor igjen si nei etter en situasjon der det virket som om City skulle hatt straffe etter at Ilkay Gündogan ble felt, mens Nicolas Otamendi ble belønnet med gult kort etter en ren takling på ballen. Å si at Taylor var en upopulær mann i Manchester etter den første omgangen er ingen overdrivelse – og han skulle heller ikke i den andre gjøre så mye for å bli mer populær.

Like etter den nevnte omdiskuterte situasjonen med Luiz og Agüero skulle City komme til en god mulighet etter et briljant framspill av David Silva til Leroy Sane, som sendte ballen på direkten videre til Sergio Agüero som fikk avsluttet fra fem meter – rett i et Chelsea-bein.

Scoring skulle det likevel bli – like før pause. Jesus Navas la ballen inn i feltet fra kanten, og der var en klønete Gary Cahill på plass og sendte ballen inn i eget nett med leggen. Dermed kunne Pep Guardiolas gutter gå i garderoben med 1-0-ledelse, et resultat som absolutt ikke var ufortjent sett ut fra statistikken etter den første omgangen.

Også i den andre omgangen skulle City fortsette med å produsere sjanser, den første allerede etter få minutter da Chelsea-keeper Courtois måtte i aksjon for å redde et skudd fra landsmann Kevin De Bruyne.

Ni minutter ut i den andre omgangen burde det stått 2-0 til City etter rot i Chelsea-forsvaret. Sergio Agüero snappet ballen da Cahill og Cortois rotet det til, og på åpent mål burde det ikke vært noen særlig stor sak for Citys toppscorer denne sesongen og sende ballen i nettet. Argentineren hadde også med seg Kevin De Bruyne som han kunne sentret til, men i stedet valgte han å avslutte selv – noe svakt, og en Chelsea-forsvarer fikk kastet seg ned i siste liten og forhindret scoring.

Og om den sjansen kan karakteriseres som enorm, er det likevel ingenting sammenlignet med sjansen City skulle få få minutter etter. Et City-angrep endte med at Navas sendte ballen til Kevin De Bruyne som på åpent mål fra tre meters avstand banket til – i tverrligger. Det var nesten vanskeligere ikke å score enn å sette ballen i det tomme buret i den situasjonen, men det greide altså De Bruyne ved den anledningen.

Og etter å ha bommet på to så enorme sjanser kort tid etter hverandre føltes det ekstra surt da Chelsea kort tid etterpå i stedet utlignet til 1-1. Timen var spilt da Diego Costa tok ned en pasning fra Fabregas, samtidig som Nicolas Otamendi igjen lot seg lure og ikke hang med i svingene. Alene med Claudio Bravo gjorde ikke Costa noen feil, og banket ballen forbi chileneren.

Flere gode City-muligheter skulle deretter følge de neste ti minuttene, men igjen skulle ikke de lyseblå få betaling og igjen skulle det hele i stedet ende opp med at Chelsea scoret nok en gang. Chelsea snappet ballen etter et City-angrep og stormet i angrep anført av Willian etter et gjennomspill av Costa. Der Joe Hart ville kommet ut og gjort seg stor, rygget imidlertid Claudio Bravo og lot Willian må muligheten til å avslutte i det lengste hjørnet. Avslutningen gikk like til side for Bravo, som merkelig nok ikke slang seg da avslutningen kom. Dermed føk ballen i mål og 1-0-ledelsen til City til pause var snudd til 2-1-ledelse til Chelsea.

Pep Guardiola satte innpå både Yaya Touré og Kelechi Iheanacho i et forsøk på å snu kampen, men i stedet ble det Chelsea som like ordinær spilletid var over igjen skulle kontre og deretter øke ledelsen. Et langt oppspill fra egen banehalvdel endte hos Eden Hazard som kom alene med Claudio Bravo, som også denne gangen valgte å bli stående på fem meter i stedet for å komme ut og gjøre seg stor. Dermed fikk Hazard en enkel jobb med å sette ballen i mål, og altså pynte på resultatet. 3-1 til Chelsea.

Vondt skulle bli til verre seks minutter på overtid da Sergio Agüero mistet hodet da han fikk ballen for langt foran seg på seg kanten. Med et slags flygende karatespark traff han David Luiz i kneet med knottene, og etter dette skulle det bli kaos og tumulter der omtrent alle spillere på begge lag, i tillegg til managere og også tilskuere var involvert. Det var vanskelig å få med seg alt som skjedde, og dommer Anthony Taylor ventet heller ikke til gemyttene hadde roet seg med å dele ut de kortene han ville dele ut, men valgte å dele dem ut mens slåsskampen fortsatt pågikk og dermed øke temperaturen ytterligere. Mens både Agüero og Fernandinho fikk direkte rødt for City, slapp Chelsea-spillerne billigere unna med et par gule kort.

Siden Agüero allerede har fått direkte rødt kort tidligere denne sesongen betyr det at han nå må stå over fire kamper, mens Fernandinho må stå over tre.

Situasjonen på slutten av kampen ble en trist avslutning på en trist kamp for Citys del, der både publikum, spillere og ikke minst en engasjert Pep Guardiola følte seg snytt av dommer Anthony Taylor, som ikke kan sies å ha hatt en særlig god kamp.

For Citys del venter nå en betydningsløs Champions League-kamp mot Celtic, før de lyseblå tar turen til Leicester neste helg.