1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
26. november 2016 13:30 Premier League 2016/17

Sted

Turf Moor

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 21 794.

Oppsummering

Argentineren hadde før kampen aldri scoret mot Burnley, men to klassiske spissmål bidro til at City tok sin tredje strake borteseier i Premier League.

I midtuken startet Pep Guardiola med tre bak da laget hans sikret avansement i Champions League. Til dagens oppgjør på Turf Moor var det igjen fire i den bakre rekken. Sagna var tilbake på høyreback, samtidig som Aleksandar Kolarov akkompagnerte Nicolás Otamendi i midtforsvaret med Gaël Clichy på venstreback. John Stones var ikke med i troppen som reiste til Burnley og benken var helt klart offensivt anlagt med Pablo Zabaleta som eneste defensive representant. På midtbanen fikk Fernando, Nolito og Yaya Touré tillit fra start og den slagkraftige benken inneholdt blant annet både Kevin De Bruyne og David Silva.

Det var imidlertid Burnley som tok kampens første stikk. Før oppgjøret ble det nevnt hvor gode The Clarets har vært på hjemmebane denne sesongen, og etter noen tidlige skremmeskudd var det en ordentlig kanon som sendte hjemmelaget i føringen etter 14 minutter. Et frispark ble slått langt mot Citys sekstenmeter hvor Otamendi slo Vokes i en duell, men midtstopperen fikk ikke klarert lenger enn til Dean Marney, som fra over 20 meter banket ballen i hjørnet på volley. Glimrende avslutning av midtbanespilleren og helt utagbar for Claudio Bravo.

I solskinnet på Turf Moor var det mange halvsjanser, og tidvis godt kombinasjonsspill fra Guardiolas mannskap, men et hardkjempende hjemmelag gjorde det vanskelig for City-spillerne å komme til de helt store mulighetene. I det 36. minutt giret imidlertid bortelaget opp og det hele startet med Yaya Touré, som fikk fornyet tillit etter to mål mot Palace sist. Ivorianeren var kvikk i steget da han spilte vegg med Nolito og tok med seg ballen inn i sekstenmeteren. Fra skrått hold banket han til som bare Touré kan, men uheldigvis for City gikk ballen i stolpen og ut.

Bare minuttet etterpå kom City til en ny stor mulighet da Agüero spilte gjennom Sterling som igjen slo videre til Nolito, men spanjolens skudd ble blokkert. Hjørnesparket ble slått inn og etter mye klabb og babb endte ballen opp hos Agüero. Den notoriske målscoreren var klinisk, og med sitt første mål noensinne mot Burnley sikret angrepsspilleren at lagene var like langt ti minutter før pause.

Og pausen kunne ikke komme fort nok for Burnley, for bare noen få minutter etter scoringen fikk Yaya Touré vendt opp i mellomrommet og fant Agüero med en strålende pasning. 28-åringen fikk en god førstetouch og banket til med venstrebeinet utenfor sekstenmeteren. Kun en enorm redning fra Paul Robinson hindret argentineren i å sette sitt andre for dagen, og keeperveteranen var i full strekk da han fikk dyttet ballen til corner.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Den andre omgangen startet litt roligere, men noe å merke seg fra den første omgangen var at Yaya Touré, i den offensive midtbanerollen, hadde 100% pasningssikkerhet. Ivorianeren var også en stor del av Citys andre scoring for dagen. Før det fikk imidlertid Raheem Sterling seg en ordentlig trøkk fra tidligere City-spiller Ben Mee, og inn på banen kom Leroy Sané.

Hvis bortelagets første scoring kan kategoriseres som klabb og babb, så må det finnes opp en ny kategori for mål nummer to. Det hele startet med at Fernandinho fikk satt fart sentralt og spilt ballen ut på venstresiden. Ballen ble spilt inn mot Yaya Touré som mottok kula på straffemerket. Ivorianeren ble taklet, og ballen rullet videre til Fernandinho som endte opp med å få skuddet sitt blokket. Deretter forsøkte to Burnley-spillere å klarere samtidig, men endte opp med å sparke hverandre. Leroy Sané ble nestemann som fikk forsøke seg, men sparket bare ballen i Fernandinho. Brasilianeren rakk uansett å nå igjen ballen før den gikk ut til innspark og hamret den tilbake i feltet. Der sto selvfølgelig Sergio Agüero godt nok plassert til å få ballen i kneet og sende bortelaget i føringen.

Alle mål kan ikke settes i glass og ramme, men scoringen ble det uansett. Agüeros tiende mål gjør ham også til delt toppscorer med Chelseas Diego Costa til tross for at han har spilt færre minutter.

Det siste kvarteret greide The Clarets å sette et visst press på Guardiolas mannskap. Først var det midtstopper Michael Keane som kom til en avslutning med hodet, og selv om retningen var god ble avslutningen for svak og Kolarov fikk klarert.

Sean Dyches utvalgte begynte å slå mye langt, men Cityspillerne sto godt i duellene. Dermed ble det aldri det helt store for Burnley før det gjensto ti sekunder av de fire tillagte minuttene. Et innkast ble kastet inn i sekstenmeter hvor Ashley Barnes til slutt fikk ballen bak seg. Den engelske angrepsspilleren forsøkte seg på et akrobatisk brassespark, men Claudio Bravo virket å ha grei kontroll.

Dermed kunne City juble for sin tredje strake borteseier i Premier League. Ettersom både Liverpool og Chelsea vant sine respektive kamper, mot henholdsvis Sunderland og Tottenham, er det uendret i toppen. Nå er det en uke spillefri for Agüero og lagkameratene hans før serieleder Chelsea kommer til Manchester neste helg