1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
19. november 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 25 529.

Oppsummering

double-yaya-toure-celebrates-scoring-his-second-goalYaya Touré har vært ute av laget store deler av sesongen etter en feide med manager Pep Guardiola. I dag var han overraskende tilbake på banen og takket for tilliten ved å score begge Citys mål da Crystal Palace ble beseiret på Selhurst Park!

Det ble en høydramatisk kamp på Selhurst Park i London mellom hjemmelaget Crystal Palace og Manchester City, men det ble til slutt Pep Guardioalas gutter som kunne stikke av med alle de tre poengene etter en knepen 2-1-seier. Hvem som er dagens helt er det ingen som helst tvil om. Yaya Touré og hans agents feide med Pep Guardiola og City er noe som har preget nyhetsbildet i Manchester denne høsten, og ivorianeren hadde før dagens bortekamp mot Crystal Palace bare vært å se på banen i en betydningsløs Champions League-play-off kamp som allerede var vunnet. Det kan imidlertid virke som om at konflikten er løst nå etter at Yaya Touré unnskyldte seg til manager Pep Guardiola på vegne av agenten hans, Dimitri Seluk, men det var likevel en stor overraskelse at Pep Guardiola valgte å sette Citys nummer 42 rett inn i startoppstillingen på Selhurst Park i dag.

Tilbake i laget var også kaptein Vincent Kompany, men nok en gang skulle ikke belgieren klare å fullføre kampen. 37 minutter var spilt da Kompany måtte forlate banen på grunn av skade, men denne gangen heldigvis ikke på grunn av samme strekkskade som har rammet midtstopperen så hardt de siste årene. Et ublidt møte med Claudio Bravo sendte Kompany rett i dørken. Etter å ha fått behandling prøvde Kompany å fortsette kampen, men måtte gi seg etter noen få minutter. Inn kom Pablo Zabaleta, mens Bacary Sagna, som også var tilbake etter skadeopphold, gikk inn som midtstopper.

Dette var fram til da det mest dramatiske som hadde skjedd i kampen. Bare et par minutter etterpå skulle imidlertid Yaya Touré slå til for første gang i kampen og sende City opp i føringen. Det hele startet med en horribel feilpasning i Palace-forsvaret som til slutt endte hos Sergio Agüero inne i boksen. Han sendte videre til Yaya, som spilte vegg med Nolito, fikk ballen tilbake, og banket den opp i netttaket, såvidt via et Palace-bein! En nydelig scoring signert mannen som fire år på rad ble kåret til Afrikas beste fotballspiller.

Dermed kunne Pep Guardiola ta med seg spillerne sine inn i garderoben med 1-0-ledelse. Det frustrerte nok hjemmefansen, og en som også må ha vært frustrert var hjemmelagets Jason Puncheon. Etter 53 minutter meide han ned Pablo Zabaleta, selv om ballen befant seg langt borte fra situasjonen. Etter regelboka skulle Puncheon dermed ha vært utvist, men ingen av dommerne fikk med seg situasjonen og spillet fikk fortsette.

Hjemmelaget skulle etter dette sette inn en stormoffensiv mot City-målet, og skulle også få en diger dobbelsjanse etter snaue timen spilt. Claudio Bravo var med på notene da Benteke headet mot mål etter et innlegg, og på den påfølgende returen endte ballen opp like utenfor den lengste stolpen.

Ti minutter senere var det Citys tur til å være utrolig nær scoring etter en kontring som endte med at Sergio Agüero avsluttet på første stolpe etter et innlegg. Redningen til Wayne Hennessey var det høy klasse over, men hadde det ikke vært for at Joel Ward kom skliende og fikk reddet ballen på streken, ville City gått opp i 2-0.

Men i stedet for at det skjedde skulle Crystal Palace gå rett opp i angrep og utligne. Zaha fant Connor Wickham, som fikk fritt spillerom på venstrekanten etter å ha blitt sluppet til noe enkelt av Pablo Zabaleta. Selv om avslutningen var knallhard greide Claudio Bravo å få en fot på ballen, men det var ikke nok. Via skoen til Bravo føk ballen inn i nettet, og dermed var lagene like langt.

Pep Guardiola satte inn David Silva for Nolito i et forsøk på å snu kampen, men det så lenge ut til å gå mot 1-1, et resultat City har blitt godt vant med å spille i det siste. Slik skulle det imidlertid ikke gå denne gangen. Nok en gang skulle Yaya Touré slå til da City trengte det som mest, på samme måte som han har gjort det så mange ganger før for City. Denne gangen var det imidlertid ikke noe nydelig skudd i krysset som skulle sendte i City i ledelsen, men en enkel tap-in etter en en lav corner der ivorianeren fikk stå helt alene midt foran mål og pirke ballen inn i det åpne nettet. En gavepakke av hjemmelaget, men Yaya Touré takket og bukket og den tilreisende City-fansen på tribunen gikk fullstendig amok.

Det skulle bli dramatisk i sluttminuttene. På grunn av flere skadeopphold ble det til lagt til hele fem minutter, men skader i overtida sørget for at kampen fikk fortsette etter det også. Seks og et halvt minutt på overtid fikk Puncheon avslutte etter et innlegg fra kant, men heldigvis for Citys del endte ballen opp utenfor den lengste stolpen. Dermed kunne City-spillerne jublende strekke armene i været og feire tre poeng, etter det som må karakteriseres som en skikkelig sliteseier.

Nå venter ny kamp i Champions League, borte mot Borussia Mönchengladbach, førstkommende onsdag.