1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
5. november 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 54 294.

Oppsummering

de-bruyne-watches-bravoManchester City dominerte stort hjemme mot Middlesbrough og så ut til å ta alle de tre poengene etter et mål av Sergio Agüero i første omgang. Så skulle imidlertid alt glippe, like før slutt.

Det ble til slutt bare ett poeng hjemme mot Middlesbrough for Pep Guardiolas menn, etter en kamp der City i store perioder kjørte over bortelaget Middlesbrough, som i første omgang omtrent ble presset inn i eget mål. Til tross for mange store muligheter til å punktere kampen skulle ikke de lyseblå greie å få ballen i mål mer enn én gang, og mens City sløste med sjansene, var Middlesbrough effektive. Bortelaget skulle ikke greie å komme til mer enn et par skikkelige muligheter i kampen, og på overtid smalt det. Et innlegg havnet på pannebrasken til de Roon, som slo Gaël Clichy i hodeduellen, og dermed styrte inn utligningen.

At Middlesbrough fikk med seg ett poeng må karakteriseres som et ran sett ut fra ballinnehav og sjansestatistikk, men de lyseblå har tross alt ikke andre å skylde på enn seg selv. Etter å ha vunnet stort over West Bromwich på bortebane forrige helg og så slått Barcelona i Champions League, burde City-spillerne vært proppfulle av selvtillit. Første omgang ble det også total enveiskjøring, men å få ballen i mål skulle vise seg å ikke være så enkelt.

Etter et kvarter spilt hadde City hatt ballen 86 % av tida, mens Middlesbrough ikke klarte å gjøre annet å måke ballen langt opp på banen så snart de fikk tak i den. Første skikkelige sjanse kom imidlertid ikke før det var gått 24 minutter, men avslutningen til Kevin De Bruyne endte opp like utenfor den lengste stolpen.

Etter 32 minutter burde Sergio Agüero gitt City ledelsen, men avslutningen fra kort hold ble for dårlig og Valdes i Middlesbrough-målet fikk kastet seg ned og reddet. På returen dukket David Silva opp, men han befant seg i offside da Agüero skjøt og ble korrekt avvinket.

I minuttene som fulgte skulle det bli en sjansebonanza uten like. Minuttet etterpå skulle City få corner, som John Stones møtte på nærmeste stolpe og fikk stusset bakover i feltet. Sergio Agüero var bare et par skunummer fra å få satt ballen i mål da han kastet seg mot bakerste stolpe, men ballen gikk forbi og ut over dødlinja.

Like etterpå skulle det bli David Silvas tur til å få en kjempemulighet. Jesus Navas la inn fra kant, Silva fikk dempet og avsluttet fra åtte meter, men også Silvas avslutning skulle være for svak og Valdes fikk nok en gang kastet seg ned og reddet.

Til tross for stor dominans ville altså ikke ballen i mål – før noen få minutter før pause. Selv om det var Sergio Agüero som satte ballen i mål fra kort, bør Kevin De Bruyne få store deler av æren for målet. Innlegget/framspillet hans var perfekt, og Agüero var på rett plass til rett tid og fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Etter å ha stanget og stanget nesten en hel omgang skulle altså de lyseblå til slutt få lønn for strevet i form av en scoring, og det på et psykisk viktig tidspunkt i kampen – like før pause. City-spillerne kunne dermed gå i garderoben med ledelse, mens Middlesbrough definitivt hadde fått seg en kraftig kilevink.

Om det var målet som gjorde at City-spillerne begynte å vise svakhetstegn så snart andreomgang var i gang skal ikke sies for sikkert, men faktum er i alle fall at kampbildet til en viss grad hadde endret seg så snart andre halvdel av kampen var i gang. Bare et par minutter ut i omgangen skulle bortelaget få sitt første skudd på mål etter at Fernandinho på håpløst vis sendte ballen til tidligere City-spiller Alvaro Negredo, som overraskende nok avsluttet fra midtbanen. Claudio Bravo sto langt ute, men rakk akkurat å komme seg tilbake til eget mål og fikk slått ballen over tverrligger.

City skulle fortesette med å la Middlesbrough komme seg til sjanser, og fem minutter ut i omgangen skulle bortelaget få en diger mulighet til å score da Forshaw ble spilt gjennom og plutselig befant seg helt alene med Claudio Bravo. Chileneren var imidlertid raskt ute, gjorde seg stor, og fikk reddet.

Selv om City utover i omgangen skulle fortsette med å ha et noenlunde greit tak på kampen, var den enorme dominansen fra første omgang en saga blott, og de rødkledde fra nord-England var definitivt mer med på notene. Et kvarter før slutt kom Nolito inn for Ilkay Gündogan, og fem minutter etterpå ville City ha straffe da Kevin De Bruyne fikk seg en knuff i ryggen av bortelagets George Friend. Dommer Kevin Friend vinket imidlertid spillet videre.

Selv om City ledet skulle det ikke mer til enn et Middlesbrough-mål før seieren glapp, og det ville derfor være viktig å punktere kampen før noe slikt kunne skje. I sluttminuttene skulle også hjemmelaget få to enorme muligheter til å greie det, først fire minutter før slutt da City stormet i angrep langs høyrekanten og Jesus Navas la ballen inn i feltet til Sergio Agüero, som fra glimrende posisjon fikk god tid til først å dempe ballen og så avslutte – håpløst utenfor og over! Argentineren var tydelig sint på seg selv for missen, og virket irritert i sluttminuttene. Like før ordinær spilletid var over kunne han også blitt utvist da han først felte en motspiller og så så ut til å komme med et frustrert spark mot den liggende Middlesbrough-spilleren lenge etter at dommeren hadde blåst, men dommer Friend nøyde seg heldigvis for Citys del med det gule kortet.

Også Kevin De Bruyne skulle få en enorm mulighet til å score Citys andre for kvelden da Victor Valdes var ute og syklet på et langt framspill. I duell med egen spiller befant Valdes seg helt ute på sekstenmeterstreken og headet ballen med hodet rett til Kevin De Bruyne, som burde ha greid å treffe det åpne målet med avslutningen sin. Dessverre for belgierens og Citys del gikk avslutningen over.

Og når City ikke greide å punktere, skulle altså bortelaget som lyn fra klar himmel greide å utligne 42 sekunder på overtid. Innlegget mot de Roon var bra, men det kan stilles spørsmålstegn ved forsvarsspillet til Gaël Clichy, som tapte hodeduellen mot de Roon så det sang. Claudio Bravo var såvidt borti ballen, men greide ikke å forhindre at den fôr inn i nettmaskene, og samtidig som de tilreisende Middlesbrough-supporterne gikk bananas på tribunen, måtte sjokkerte City-supportere innse at seieren glapp, rett før slutt.

Neste helg er det landslagsfotball, noe som betyr at neste kamp for City ikke er før om 14 dager. Da venter Crystal Palace på Selhurst Park.