0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
29. oktober 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 22 470.

Oppsummering

celebration-manchester-citys-sergio-augero-celebrates-scoring-the-second-goalPep Guardiola og City-spillerne satte kritikerne kraftig på plass ved å høvle over West Bromwich på The Hawthorn. Firemålsseieren gjør at City fortsatt troner på toppen av Premier League-tabellen!

Det er jevnt i toppen av Premier League, og mens City i starten av sesongen var suverene, har konkurrentene tatt innpå og gjort at det før helgas runde bare skilte ett poeng mellom første- og femteplass. Arsenal er et av lagene som setter press på Pep Guardiolas menn, og ved å slå Sunderland 4-1 på Stadium of Light i formiddagskampen visste City-spillerne på forhånd at bare en storseier på The Hawthorns ville være godt nok for fortsatt å lede Premier League etter helgas runde. Det eneste som skilte City og Arsenal var nemlig ett enkelt mål, men til tross for Arsenals storseier – City skulle faktisk vinne enda mer og faktisk øke ledelsen!

Pep Guardiola valgte å gå tilbake til å spille med tre i forsvar, noe han har hatt blandet suksess med så langt. Vincent Kompany forlot banen halvveis i onsdagens ligacuptap mot Manchester United, og var i dag bare å finne på banken. Trioen bak besto i stedet av Aleksandar Kolarov, John Stones og Nicolas Otamendi, mens det ble plass til både Fernando, Fernandinho, Ilkay Gündogan og David Silva på midtbanen, i tillegg til Nolito og Raheem Sterling på hver sin kant. Helt framme på topp befant Sergi Agüero seg. Argentineren har hatt en liten formsvikt i det siste, men skulle i dag komme til å slå knallhardt tilbake!

Kampens første sjanse skulle tilfalle vertene etter få minutter spilt, da Kolarov prøvde å skjerme en ball ut over dødlinja uten å lykkes. Det hele endte med et skudd som gikk utenfor. Få minutter senere skulle City få ballen i mål for første gang i kampen, men Sergio Agüero ble korrekt avvinket for offside. Like etter det igjen skulle John Stones få en gigantisk mulighet fra kort hold, etter et innlegg fra Nolito som gikk over alle og havnet i beina på den engelske midtstopperen. Fra fem meters hold burde Stones absolutt ha greid å sette ballen i mål, men avslutningen endte i stedet opp like utenfor den nærmeste stolpen.

Frustrerende for City-fansen, og en annen som skulle bli frustrert var Nolito, som ble felt av hjemmelagets Dawson og fikk frispark av dommer Lee Mason. Nolito greide imidlertid ikke å nøye seg med det og stanget lett pannebrasken mot Dawsons hode, som skal ha ros for at han ikke spilte eller overdramatiserte på noe vis. Hadde han gjort det kunne dommer Mason fort endt opp med å vise det røde kortet til Nolito i stedet for det gule som han fikk.

Og så – etter 20 minutter spilt skulle The Sergio Agüero-show starte! Tilrettelegger var Ilkay Gündogan, som med et nydelig gjennomspill sendte Agüero alene med keeper. Fra noe spiss vinkel satte argentineren ballen mellom beina på keeper Ben Foster, og dermed var City i føringen!

Nolito kunne ha sendt City opp i 2-0 på en nesten identisk situasjon med scoringen, få minutter etter. Igjen var det Ilkay Gündogan som spilte gjennom, og der Agüero skjøt hardt mellom beina på keeper, prøvde Nolito seg på en chip over Foster. Ballen hadde da også gått i mål, hadde det ikke vært for at McAuley kom og blokkerte.

Det skulle imidlertid ikke gjøre så mye, for bare minuttet etterpå skulle City uansett gå opp i 2-0 på en nydelig scoring, nok en gang av Sergio ‘Kun’ Agüero! Fra 17 meter banket Citys kanskje beste spiss gjennom tidene ballen opp i krysset, utagbart for Ben Foster! Den praktfulle scoringen var Agüeros 7. i Premier League denne sesongen, og den 13. om en tar med alle turneringer.

City har slitt med mye rot i forsvarsspillet så langt denne sesongen med både selvmål, gavepakker og keeperrot. Etter 53 minutter holdt Claudio Bravo på å gjøre det helt store da han var ute på blåbærtur og feilberegnet på et framspill som hjemmelagets Rondon nådde først. Heldigvis for Citys del greide ikke Rondon å gjøre annet enn å heade ballen utenfor det tomme målet. Samme Rondon skulle også etter 71 minutter få en fin mulighet til å redusere etter at hjemmelaget kontret og plutselig fikk hele venstresida for seg selv. Rondons avslutning gikk imidlertid utenfor.

Etter en periode med flere gule kort (dommer Mason skulle ha en travel dag på jobb og fant fram det gule kortet hele sju ganger), skulle City også miste noe av initiativet i kampen og West Bromwich prøvde å sette City-forsvaret under press. Det greide de imidlertid ikke i særlig grad, og i stedet skulle det bli City som etter 77 minutter økte til 3-0! I forhold til det første målet var rollene denne gangen snudd om. Sergio Agüero var tilrettelegger da han chippet ballen gjennom til Ilkay Gündogan, som alene med keeper ikke gjorde noen feil! Dermed 3-0 til City!

West Bromwich skulle få en glimrende mulighet til å redusere etter 83 minutter da McAuley banket ballen i stolpen fra kort hold og deretter satte returen over fra god posisjon.

Og i stedet for 1-3 skulle City økte til 4-0 i kampens siste ordinære spilleminutt. Og siden Agüero var blitt tomålsscorer ville ikke Ilkay Gündogan være noe dårligere! Innbytter Kevin De Bruyne var tilrettelegger da han sendte ballen inn i feltet til Gündogan, som avsluttet i nota og dermed sørget for 4-0-ledelse til City! Da var allerede de fleste av hjemmesupporterne gått hjem, mens City-fansen naturlig nok var i ekstase!

Firemålsseieren sikrer ikke bare fortsatt tabelltopp i Premier League, men fungerer også som en perfekt generalprøve før tirsdagens Champions League-møte med Barcelona i Manchester. City tapte som kjent det motsatte oppgjøret med nettopp 0-4 i Catelonia, og har dermed litt av hvert å hevne når Luis Enriques menn kommer til England i neste uke.