1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
23. oktober 2016 14:30 Premier League 2016/17

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 53 731.

Oppsummering

apr-23-manchester-city-v-southampton-premier-league-etihad-stadiumCity-forsvaret rotet det til for seg selv igjen da John Stones serverte Southampton ledermålet på Eastlands. Innbytter Kelechi Iheanacho sikret imidlertid ett poeng og dermed fortsatt tabelltopp for City.

Tidligere denne uken rotet City det til for seg selv ved flere anledninger på Camp Nou, og ble da også hardt straffet i 0-4-tapet for Barcelona. En skulle tro at de lyseblå hadde lært til dagens hjemmeoppgjør mot Southampton i Premier League, men den gang ei. En knapp halvtime var spilt da John Stones, uten å se hvor han sendte ballen, spilte gjennom bortelagets Nathan Redmond, som rundet Claudio Bravo og dermed sendte Southampton opp i 1-0. En grusom manøver av Stones, og Citys usikre og nervøse forsvarsspill med spillere som er blitt pålagt å spille kort uten alltid å være altfor komfortabel med det, ser altså ut til å fortsette.

Selv ikke med kaptein Vincent Kompany tilbake i startoppstillingen ser altså de defensive problemene ut til å forsvinne, men heller ikke offensivt var det City-spillerne serverte i den første omgangen så veldig sprekt. Et annulert mål var det nærmeste City kom i løpet av de første 45 minuttene. Et innlegg fra De Bruyne ble slått inn i feltet, og Sergio Agüero gikk opp i lufta og forsøkte å nå ballen med hodet. Det greide han imidlertid ikke, og ballen gikk videre til John Stones, som fikk ballen i nettet og dermed jublet for å ha gjort opp for den tidligere feilen sin. Etter hvert skjønte han imidlertid at assistentdommeren stop med flagget i været og signaliserte offside – ikke på han, men på Agüreo. Reprisene viste at argentineren ganske så riktig befant seg en halvmeter i offside da frisparket gikk, og i og med at han forsøkte å gå etter ballen var det altså korrekt å annulere scoringen.

Bortsett fra dette greide ikke City å produsere en eneste skikkelig målsjanse i løpet av den første omgangen, og det ble veldig mye trilling fram og tilbake av ball i et ikke altfor høyt tempo.

I et forsøk på å snu oppgjøret til Citys fordel satte Pep Guardiola innpå Kelechi Iheanacho i pausen, og etter bare ti minutter på banen skulle den unge nigerianeren takke for tilliten ved å utligne til 1-1. Fernandinho sendte først en glitrende ball framover mot Leroy Sané som tok ballen med seg mot dødlinja, snudde rundt og fant Iheanacho foran mål. Nigerianeren var der som en måltjuv skal være og fikk satt ballen i nettet fra kort hold, til tross for at han var presset. 20-åringen opprettholder dermed sitt imponerende scoringssnitt for City.

City skulle få et par gode muligheter til å sikre seieren, først på et skudd fra Ilkay Gündogan som Southampton-keeper Fraser Forster var nede og fikk reddet én hånd, og senere etter et lite raid av Sergio Agüero der han avsluttet en meter utenfor den lengste stolpen. Bortelaget skulle også få en god mulighet til å ta de tre poengene, men Charlie Austins avslutning var for dårlig plassert og gikk rett på Claudio Bravo.

Dermed endte kampen 1-1, et resultat Pep Guardiola nok ikke er helt tilfreds med. City klorer seg imidlertid fast på toppen av Premier League-tabellen etter at Tottenham og Arsenal bare greide 0-0 mot henholdsvis Bournemouth og Middlesbrough i går. Med Liverpool- og Chelsea-seier er det nå enormt jevnt i toppen av Premier League og det skuller bare ett poeng mellom første- og femteplass.

På onsdag er det klart for nok et Manchester-derby, denne gangen i ligacupens 4. runde, når City tar turen til Old Trafford.