1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
15. oktober 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 512.

Oppsummering

evertonnolito8City totaldominerte hjemme mot Everton, men klarte ikke mer enn 1-1 etter at bursdagsbarnet Nolito reddet det ene poenget. Kevin De Bruyne og Sergio Agüero brente hver sin straffe i en kamp der Evertons Maarten Stekelenburg leverte keeperspill i verdensklasse.

Det ble stort sett spill mot ett mål på Eastlands i dag da City tok imot Everton i den første Premier League-kampen etter landslagspausen som både sørget for et par nye skader på City-spillere, men også at andre fikk tid til å bli klare for spill igjen. Sergio Agüero spilte to landskamper for Argentina småskadet og startet på benken i dag, mens Kelechi Iheanacho fikk sjansen på topp. På den andre siden var både Raheem Sterling og Kevin De Bruyne klare for spill igjen etter å ha vært skadet, samtidig som Nolito var tilbake etter karantene. Helt mot tampen gjorde også Vincent Kompany comeback – igjen.

Det var et svært så offensivt lag Pep Guardiola valgte å stille med i dag, med bare tre spillere i forsvar – på samme måte som City spilte i pre-season. Gaël Clichy, Nicolas Otamendi og John Stones utgjorde forsvarstreeren, med Fernandinho, Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sané og Raheem Sterling på midtbanen og nevnte Iheanacho på topp.

At City satset så offensivt sørget for et kampbilde der de lyseblå hadde ballen svært mye og presset Everton langt tilbake på banen, men samtidig at Pep Guardiolas menn ville være veldig utsatt for kontringer. City skulle da også ha ballen omtrent hele første omgang, men klarte likevel ikke å skape all verdens med farligheter foran Everton-målet. En gedigen mulighet skulle imidlertid de lyseblå få – få minutter før pause. En klønete Jagielka strakk ut foten og felte David Silva, og dommer Michael Oliver pekte korrekt på straffemerket. Med Sergio Agüero på benken ble det Kevin De Bruyne som fikk i oppgave å ta straffesparket, uten at det nødvendigvis ville være en svekkelse. Agüero har ikke vært sikkerheten selv fra krittmerket denne sesongen, og bommet to ganger i borteoppgjøret mot Steua Bucuresti i Champions League-playoffen. Tidligere denne uka bommet han igjen, for Argentina mot Paraguay. Kevin De Bruyne viste seg imidlertid ikke å være noe bedre og sendte ballen i keeperhøyde mot høyre for seg selv. Og da keeper Maarten Stekelenburg valgte riktig side og fikk slått ballen til side sto det fortsatt 0-0 til pause, etter en omgang der bortelagets Seamus Coleman forøvrig burde ha sett et kort, sannsynligvis av fargen rødt, etter å ha satt inn en grusom takling på ankelen til Raheem Sterling. Den stygge stemplingen endte ikke engang med frispark, noe som må bety at dommer Oliver ikke kan ha fått med seg hendelsen – selv om han så ut til å se rett på situasjonen. Spørsmålet blir dermed om FA kommer til å se nærmere på denne situasjonen i etterkant, eller om de lar det hele passere i stillhet …

Selv om første omgang altså endte målløst var det nok ikke mange City-supportere som fortvilte så mye over akkurat det, i og med at City hadde totaldominert og Claudio Bravo hadde hatt svært lite å gjøre på. Pep Guardiola må nok ha formanet spillerne om å fortsette å gjøre mye av det samme som var blitt gjort i de første 45 minuttene, så ville målet til slutt komme. Etter 51 minutter skulle da også Kelechi Iheanacho være svært nær å score, men igjen var Stekelenburg på plass og fikk avverget. Everton nederlandske sisteskanse sto som en levende vegg i Everton-målet, og skulle også komme til å markere seg flere ganger senere i kampen med noen utrolige redninger.

Etter 56 minutter kom Sergio Agüero inn for Iheanacho, samtidig som City fortsatte å presse og produserte corner etter corner, uten at noen av disse ga scoring. Og så, etter 63 minutter, skjedde det som hele tiden hadde eksistert som en fare i kampen. Everton kontret da City hadde mange spillere høyt oppe i banen. Romelu Lukaku ble spilt gjennom, og mellom ham og målet befant bare Gaël Clichy og Claudio Bravo seg. Da Clichy rygget benyttet Lukaku sjansen til å rykke ifra og kom dermed alene med Bravo som kom ut. Lukakus presise avslutning gikk imidlertid forbi chileneren og i det lengste hjørnet, og totalt mot spillets gang var det dermed Everton som plutselig var i føringen. 0-1!

City kunne ikke gjøre annet enn å fortsette presset mot Everton-målet og skulle fem minutter Everton-scoringen igjen få straffespark da bortelagets Jagielka nok en gang var klønete og denne gangen la Sergio Agüero i bakken. Dommer Oliver pekte nok en gang korrekt på straffemerket og med Agüero på banen var det dermed hans tur til å gå fram til ellevemetersmerket og revansjere straffebommen fra tidliger i uka. Det skulle han imidlertid ikke greie. Igjen var Stekelenburg der som en tiger og fikk avverget, mens Agüero bare kunne stå igjen og fortvile.

Argentineren ga likevel ikke på noen måte opp, og bare minuttet etterpå skulle han få en gedigen mulighet til å utligne. Fra 14 meter sendte han ballen mot det lengste krysset, men igjen var Stekelenburg der og fikk avverget med en fantastisk redning og fikk slått utenfor.

Rett etter straffebommen hadde Pep Guardiola sendt innpå Nolito, og bare minuttet etter Agüeros kjempesjanse skulle spanjolen ende opp med å utligne til 1-1 på sin egen 30-årsdag! Innlegget til David Silva fra kant var presist, og foran mål ventet altså Nolito som headet ballen i retning tilbake der den kom fra. Den presise avslutningen i hjørnet sørget for at Maarten Stekelenburg endelig ble overlistet og dermed var stillingen 1-1.

Dermed hadde City i det minste ett poeng igjen, men ville selvsagt ikke være fornøyd med det. De lyseblå skulle da også få nok en gigantsjanse til å avgjøre, men igjen skulle Evertons Stekelenburg levere keeperspill i verdensklasse da Kevin De Bruyne fikk kanontreff på et skudd fra 25 meter. Ballen hadde retning krysset, men igjen var Stekelenburg der med fingertuppene og fikk slått ballen i stolpen og til corner.

Pep Guardiola satte innpå Vincent Kompany de siste minuttene og lot faktisk belgieren spille spiss, i et forsøk på få et mål til, noe som ville ha sikret seieren. Trekket lyktes imidlertid ikke, og med mange skader og spillere som lå nede de siste minuttene klarte aldri City å sette inn noen siste sluttspurt mot Everton-målet. Kampen ebbet dermed ut med 1-1, etter en kamp der City hadde ballen 72 % av tida, vant skuddstatistikken 19-3 og cornerstatistikken 13-1. Det er imidlertid å score mål som teller i fotball, og der endte det 1-1 i dag, mye takket være utrolig keeperspill av bortelagets Maarten Stekelenburg.