2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
2. oktober 2016 15:15 Premier League 2016/17

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 31 793.

Oppsummering

dele8goalCity gikk på sesongens første tap etter at Tottenham ble for sterke på White Hart Lane. Pep Guardiolas menn går likevel inn i landslagspausen på tabelltopp.

Det ble en svært så hektisk kamp på White Hart Lane, der City har hatt blandet suksess de siste årene. Tottenham presset høyt og var aggressive, mens City tidvis slet med å spille seg ut av forsvar. Etter åtte minutter slet også Aleksandar Kolarov med å få ballen vekk etter et innlegg. På særdeles klønete vis sendte han ballen inn i eget mål og dermed var det hjemmelaget som var i ledelsen.

Pep Guardiola valgte å starte med både Fernando og Fernandinho som defensive midtbanespillere, et trekk som ikke helt fungerte. Heller ikke i forsvarsrekka fungerte ting særlig bra, og City-spillerne slet med å henge med da hjemmelaget angrep.

City hadde imidlertid også sine sjanser, og kunne faktisk ha scoret først i kampen. Det ble nemlig svært farlig etter bare tre minutter spilt da Jesus Navas slo ballen inn i feltet, men dessverre for Citys del forbi alle. Etter 22 minutter kunne City fått straffespark da Agüero så ut til å bli tatt, men dommer Andre Marriner lot spillet gå videre.

I stedet kunne Tottenham gå opp i 2-0 etter 36 minutter da Deli Alli ble spilt gjennom i midten. Alene med Claudio Bravo gjorde engelskmannen ingen feil og sendte dermed Spurs opp i 2-0.

2-0 skulle også holde seg inn til pause, og City måtte altså levere fotball av et helt annet kaliber om sjuende strake seier på de sju første kampene til Pep Guardiola i Premier League skulle sikres. Det var imidlertid Tottenham som kom best ut av startblokkene i andre omgang og fortsatte der de slapp i første. Bare i løpet av de første par minuttene kom et svært så energisk hjemmelag til et par fine muligheter.

City skulle imidlertid seks minutter ut i den andre omgangen komme til en kjempemulighet til å redusere da Fernandinho spilte Sergio Agüero gjennom. Fra skrå vinkel avsluttet argentineren mot nærmeste hjørne. Selv om skuddet så ut til å være greit nok for en keeper av Hugo Lloris’ klasse å redde, fikk faktisk franskmannen store problemer og endte opp med å slå ballen i stolpen.

Det svært så høye og oppjagede tempoet fortsatte utover i andre omgang, og Tottenham-spillerne ga aldri City ro til å bygge opp angrepene sine. I tillegg gikk begge lag usedvanlig mye i offside, noe som stykket kampen litt opp.

Det var imidlertid Tottenham som var farligst da de angrep, og det var flere ganger med nød og neppe at City-forsvaret greide å rydde opp. Etter 64 minutter kom imidlertid Fernandinho til å lage straffespark da han sparket i beinet til Alli, som var på vei gjennom. Claudio Bravo viste imidlertid at han kan mye mer enn å sende pasninger. Chileneren valgte rett side på straffesparket og fikk slått ballen vekk. En glimrende redning av Citys sisteskanse, selv om det skal sies at Erik Lamelas straffe ikke var spesielt godt plassert.

Et kvarter før slutt fikk innbytter Kelechi Iheanacho muligheten til å redusere, men fra skrå vinkel alene med keeper, greide han ikke å score. I tillegg til å sette inn Iheanacho for Navas satte Pep Guardiola tidligere i omgangen Gündogan for Fernando og få minutter før slutt Sane for Sterling, men ingen av byttene gjorde noe særlig fra eller til, og City greide aldri å snu kampbildet. Kampen ebbet ut med 2-0 til Tottenham, noe som nok må sies å være fortjent med tanke på den enorme innsatsen hjemmelagets spillere la ned. Også City-spillerne kjempet, men det var altså Tottenham som ville mest.

Nå er det landslagspause og City skal ikke spille kamp før om to uker da det endelig er tid for hjemmekamp igjen når City tar imot Everton. I mellomtiden er det altså City som går inn i landslagspausen på tabelltopp – foran nettopp Tottenham, som klatrer opp på andreplass.